Masterclass installatietechniek

De installatiebranche groeit: Verduurzaming en een ouder wordende bevolking vragen om meer techniek en digitalisering in woning- en utiliteitsbouw. Hierdoor neemt de installatietechniek een steeds groter aandeel in van de totale bouwkosten. Alles neemt toe, behalve het personeel!

33567 gebouwgebonden installatietechniek warmtepomp studenten laptop

Er liggen genoeg kansen voor bijscholing, de inzet van zij-instromers en technische innovaties om de grote opgaves rond verduurzaming, demografische ontwikkelingen en de wereldwijde energietransitie het hoofd te kunnen bieden. 
Maar hoe gaan we die kansen verzilveren?

Installatietechniek van de toekomst

Het Grensland college houdt op woensdag 20 april College van 15:00 - 17:00 uur de masterclass Installatietechniek - verloop, vergrijzing, verduurzaming. Wat nu?! Onder meer academiemanager Built Environment van de HAN, Dave Mateman behandelt de mogelijkheden die de deeltijd Associate Degree-opleiding Gebouwgebonden Installatietechniek biedt om omgevingen te creëren die comfortabel, veilig, energiezuinig en ; slim' zijn. En hij vertelt hoe het is om naast je werk in deeltijd een hbo-opleiding te volgen en waarom de installatietechniek van de toekomst daarom vraagt.

Energietransitie, lust of last?

Berthold van Benthem, regiomanager Gelderland en Overijssel, Techniek Nederland is aanwezig. Hij verzorgt een masterclass ‘Energietransitie: lust of last voor de installateur?’ Bram Schats, Smart Building Adviseur, Avelution  vertelt over ‘Smart Buildings: een gadget of een must?’

Masterclasses

Ben jij benieuwd hoe jij om kunt gaan met verloop, vergrijzing en verduurzaming en wat de noodzaak is van bijscholing, zij-instroom en technische innovaties in de installatietechniek? Bezoek de website voor meer informatie over de masterclass en meld je aan!