Samen leren rondom maatschappelijke vraagstukken

Van 21 t/m 25 maart waren de Onderwijsdagen 2022. Hét evenement voor en door onderwijsprofessionals. Binnen het overkoepelende thema 'Grenzeloos Leren' werden verschillende activiteiten aangeboden in 4 leerlijnen: leren op de werkplek, een leven lang leren, diversiteit in het onderwijs en interprofessioneel leren.

343414 Portret, onderzoek

Wietske Kuijer-Siebelink is lector Responsief Beroepsonderwijs bij de HAN Academie Educatie en onderzoeker aan de Radboudumc health academy. Haar onderzoeksfocus is grensoverstijgend leren en opleiden voor een emergente toekomst. Tijdens haar keynote hield zij een pleidooi om studenten op een andere manier op te leiden. “We leven in een steeds complexere en veranderende wereld. Dit vraagt om anders opleiden: over beroepsgrenzen heen, leren en werken aan open-eind vraagstukken en in nauwe verbinding met de samenleving. Termen als interprofessioneel opleiden, transdisciplinariteit en multi-level leren horen hierbij. Maar wat betekent dit eigenlijk? En wat hebben we te doen in onderwijsontwikkeling en wat dat betekent voor de rol van de docent, opleider en onderzoeker?”

Keynote terugkijken

Wietske behandelde deze vragen en gaf praktische handreikingen en handvatten. Je kunt de keynote hier terugkijken.

Meer over de Onderwijsdagen

Terugblik op Onderwijsdagen 2022

Tijdens de Onderwijsdagen werkten docenten van ROC Nijmegen, de HAN, de RU en Radboudumc samen aan interessante workshops. Ook vanuit het project HAN Open Digital Horizons stonden er mooie workshops op het programma.

32b09d36-0cf7-11ee-8137-02565807075b Docent Hilde Cuppen en onderzoeker Manon van Zanten. Educatie. Workshop Competentiespel tijdens Onderwijsdagen 2022

Werkplekleren in de opleiding

Chris Kroeze is onderzoeker bij de HAN en gespecialiseerd in werkplekleren. Hij gaf een keynote over beter werkplekleren in de opleiding. "Samenwerken en samen opleiden is essentieel, maar ook complex."

316f6696-0cf2-11ee-9a98-02565807075b Sander Kregel en Ard Oudhuizen bij Verheij Metaal aan het werk vor stage Technische Bedrijfskunde