Studievereniging Fabulinus bestaat 10 jaar!

SV Fabulinus viert dit studiejaar hun 10-jarige bestaan. Dat willen zij vieren met leden, vrienden van de vereniging en HAN-genoten. Het hele jaar door worden er ter ere van het 10-jarige bestaan activiteiten georganiseerd. Met name tijdens de periode van 13 t/m 29 mei staan er vol op, zowel open als besloten, feestelijkheden en activiteiten op de planning.


Net dat stukje verder dan je opleiding

SV Fabulinus is de studievereniging voor de lerarenopleiding BiologieScheikundeNatuurkunde en Wiskunde van de HAN Academie Educatie. De studievereniging staat voor saamhorigheid, vriendschap en samen studeren. Zij biedt je niet alleen goedkopere boeken of andere studiematerialen, maar brengt je samen met toekomstige collega’s. Ideaal om je netwerk en perspectief te verbreden.

De studievereniging leert je ook allerlei vaardigheden waar je iets aan hebt als je net dat stukje verder wilt gaan dan je opleiding. Zo kun je er in de regulerende functies leren omgaan met bureaucratische structuren, regelgeving, sociale processen, het motiveren van groepen en nog veel meer.

Mijlpalen van de afgelopen 10 jaar

Feesten als "HAN-United", "Studentival" en het "Als ik later groot ben" feest staan hun oude besturen en (oud-)leden nog als de dag van gister in het geheugen geschreven. Maar ook nu weet SV Fabulinus haar leden bijeen te brengen door middel van kerstgala’s, jaarlijkse reizen en grote educatieve activiteiten. Ook de Educatie Collegetours zijn activiteiten waar zij als Fabulanen trots op zijn om aan bijgedragen te hebben. Hun samenwerkingen met andere verenigingen waren dan ook trotste mijlpalen voor Fabulinus.

Corona geeft een nieuwe betekenis aan studieverenigingen

SV Fabulinus is blij dat de constitutieborrels alsnog op de planning staan bij studieverenigingen. De afgelopen jaren werd het doel van de studievereniging, het samenbrengen van mensen, in een volledig nieuwe vorm gegoten door het corona virus. SV Fabulinus ziet dit dan ook als een uitdaging voor alle bestuursleden en doet enorm hun best om het doel van de studievereniging alsnog voort te kunnen zetten. Zij hopen dat deze lastige periode geen te grote kloof gaat vormen tussen de oude en nieuwe besturen op het gebied van tradities.

Een hechte band is voor altijd

Juist nu wetenschap en fabeltjes door elkaar heen lopen voelt studievereniging SV Fabulinus zich extra geroepen hierover onderwijs te geven. Het hechte gevoel is wat zij willen blijven bieden en zo hopen zij meer mensen te interesseren in de lerarenopleidingen in de exacte vakken. SV Fabulinus hoopt steeds meer te kunnen betekenen voor hun leden. De afgelopen 10 jaar zien zij een hechte band ontstaan tussen oud-leden bij hun toekomstige studies en werkplekken. Herinneringen van tijdens de studieverenigingen, zoals dat voetbaltoernooi waaraan je samen hebt meegedaan of die workshop die je samen hebt gevolgd, vormen een band. Hier nodigen zij iedereen voor uit.

Meer weten over studievereniging SV Fabulinus? Of wil je lid worden? Neem dan gauw een kijkje op deze site.