Wetenschapsfilmfestival InScience is gestart

Met als thema Lust for Life is voor de 7e keer het internationale InScience filmfestival gestart. Meer dan 50 wetenschapsfilms die het afgelopen jaar zijn verschenen, staan op het programma. Voor het eerst zijn er ook workshops te bezoeken. Het festival duurt van 10 tot en met 14 november en wordt gehouden in LUX Nijmegen.

336355 InScience filmfestival lust for life 2021 - 4

Tijdens de zevende editie van InScience zijn meer dan 100 wetenschappers, kunstenaars en filmmakers aanwezig. Een deel van hen gaat met het publiek in gesprek na een filmvertoning, zoals bijvoorbeeld kunstenaar en wetenschapper Angelo Vermeulen. Hij vertelt na de vertoning van Red Heaven over zijn ervaring van vier maanden in de Red Heaven koepel. Regisseur Martin Koolhoven en Eye Filmmuseum-programmeur Ronald Simons zullen met het publiek in discussie gaan over de botsing tussen mens en natuur in de filmgeschiedenis, onder meer aan de hand van de film Phase IV (Saul Bass, 1974).

Openingsfilm

Het festival opent met de film Citizen Nobel (Stéphane Goël, 2020), een inspirerend portret van Jacques Dubochet, die in 2017 de Nobelprijs voor Chemie won. Op hoge leeftijd besluit hij zichzelf opnieuw uit te vinden tot een belangrijk boegbeeld in de strijd tegen klimaatverandering. Zijn geheim: een ‘lust for life’. Nobelprijswinnaar Jacques Dubochet zal online op het festival aanwezig zijn en met het publiek in gesprek gaan tijdens de opening.

Dit wil je zien 

Mis dit niet!

Tijdens InScience zijn er enorm veel wetenschapsfilms en interessante talks te zien. Wij zetten er alvast een aantal voor je op een rij:

Voor praktijkgerichte onderzoekers

De HAN staat naast onderwijs voor het ontwikkelen en delen van kennis. Dat doen we op een manier doen die je onthoudt en gebruikt. Filmfestival InScience biedt een (inter)nationaal podium voor praktijkgerichte onderzoekers. Experimenten, onderzoeksopstellingen en debatten laten bezoekers van het festival kennismaken met zowel kennisgericht- als praktijkgericht onderzoek. Dat kan niet zonder de betrokkenheid en het enthousiasme van onderzoekers en lectoren. Zij vormen dan ook een belangrijke schakel in het programma van InScience.

Meer weten over InScience

InScience zet onderzoek in de spotlights via het medium film. Ook studenten, docent-onderzoekers en lectoren van de HAN dragen bij aan het festival. Ben jij erbij?

336357 InScience campagnebeeld 2021 - 2