Podcast iXpod: Hoe krijg je leerlingen actiever en gemotiveerder?

82163 studenten discussieren en luisteren

Als je leerlingen actiever en gemotiveerder wilt krijgen, is de autonomie van de leerling een belangrijke factor. Leraar Christel Janssen Steenberg vertelt in deze podcast hoe zij haar leerlingen meer autonomie geeft en samen met hen keuzes maakt waarmee de leerlingen aan de slag gaan.

Hoe geef je leerlingen meer autonomie? Hoe houd je als leraar dan overzicht, als alle leerlingen op hun eigen manier leren? Hoe kan ict hierbij ondersteunen en hoe krijg je het team van leraren op je school mee in deze innovatie?

Master Ontwerpen van eigentijds leren

Christel studeerde dit jaar af aan de Master Ontwerpen van eigentijds leren. Ze deed onderzoek en ontwikkelde een andere manier van lesgeven. Ook ontwikkelde ze tools voor haar collega's. Zij kunnen hiermee leren om leerlingen meer autonomie te geven en het onderwijs te personaliseren met ict.

iXpod

In iXpod (de podcastserie van iXperium/Centre of Expertise leren met ict) vertelt Christel hoe zij dit heeft aangepakt op de Lambertusschool in Maasbommel. Christel gaat in op een aantal van de producten die ze tijdens haar masteropleiding ontwikkelde. De afbeeldingen van deze producten staan op de website van het iXperium/Centre of Expertise leren met ict. Daar tref je ook een aantal leestips van Christel.

Luister de podcastHoe krijg je leerlingen actiever en gemotiveerder?

82157 studenten lachen