Podcast iXpod: Hoe krijg je leerlingen actiever en gemotiveerder?

82163 studenten discussieren en luisteren

Als je leerlingen actiever en gemotiveerder wilt krijgen is de autonomie van de leerling een belangrijke factor. Leraar Christel Janssen Steenberg vertelt in de nieuwe aflevering van iXpod hoe zij haar leerlingen meer autonomie geeft en samen met de leerlingen keuzes maakt hoe en waarmee de leerling

Hoe geef je leerlingen meer autonomie? En hoe houd je als leraar dan overzicht als alle leerlingen op hun eigen manier leren? Hoe kan ict hierbij ondersteunen? En hoe krijg je het team van leraren op je school mee in deze innovatie?

Master Ontwerpen van eigentijds leren

Christel studeerde dit jaar af aan de Master Ontwerpen van eigentijds leren. Ze deed onderzoek, ontwikkelde een andere manier van lesgeven en ontwikkelde ook tools waarmee haar collega's kunnen leren om leerlingen meer autonomie te geven en het onderwijs te personaliseren met ict.

iXpod

In iXpod vertelt Christel hoe zij dit heeft aangepakt op de Lambertusschool in Maasbommel. In de aflevering vertelt Christel over een aantal producten die ze tijdens haar masteropleiding ontwikkelde. De afbeeldingen van deze producten staan op de website van het iXperium/Centre of Expertise leren met ict. Daar tref je ook een aantal leestips van Christel.

Luister de podcastHoe krijg je leerlingen actiever en gemotiveerder?

82157 studenten lachen