Jesse Achten genomineerd voor ENPHE awards

Jesse Achten is onlangs vierde geworden bij de uitreiking van de internationale ENPHE award tijdens een online congres op 16 oktober. Het is een jaarlijkse prijs die wordt toegekend aan bachelor- en masterstudenten die een uitstekende thesis hebben geschreven op het gebied van fysiotherapie.

345589 nieuwsbericht over nominatie jesse achten voor de enphe award

Zelfmanagement gedrag bij rugklachten

Jesse deed onderzoek naar het zelfmanagement gedrag van patiënten met rugklachten op hoog niveau en heeft hierbij samengewerkt met een lectoraat van Hogeschool Utrecht en de Academische Werkplaats Fysiotherapie. De masterthesis werd beoordeeld op zowel innovativiteit als internationale relevantie. 

Ik vond het al een ontzettende eer om namens de opleiding genomineerd te worden, laat staan in de top 5 te eindigen met medekandidaten uit Zweden, België, Portugal en Spanje’

Smartphone app

In overleg met hun fysiotherapeut hebben patiënten een smartphone app gebruikt om anders te leren omgaan met hun rugklachten. Hiervoor heeft Jesse 12 patienten geinterviewd.  

Zijn conclusie is dat patienten eerst proberen zelf met een verergering van hun klachten om te gaan, voordat ze contact zoeken met een fysiotherapeut. De patienten vinden het soms wel lastig om gezond gedrag vol te houden, wanneer ze geen klachten ervaren. Ook ervaren patiënten weinig tot geen steun van hun sociale omgeving. Hier ligt ook een rol voor de fysiotherapeut.  

Cum laude

Jesse heeft zijn hele opleiding (Master Musculoskeletale Revalidatie) bijzonder goed doorlopen, waardoor hij cum laude is afgestudeerd. Hij is een doorzetter, die zich zelfs in zijn vakantie nog inzet om de ENPHE award te winnen door het maken van een poster.  

345589 nieuwsbericht over nominatie jesse achten voor de enphe award
Suzan Mooren (links) en Jesse Achten (rechts). Fotograaf: Schulte Schulz

Ondanks de drukke agenda's van mijn (externe) begeleiders tijdens het thesis proces, hebben zij mij allen enorm gesteund in de voorbereiding naar de ENPHE thesis awards.