Eerste filmtitels voor InScience bekend

Tijdens InScience Filmfestival worden de beste en mooiste onderzoeks- en wetenschapsfilms van het jaar vertoond. Zo ook dit jaar: kort en lang, van docu tot speelfilm en van animatie tot live-action, allerlei films zijn vertegenwoordigd. De eerste 6 titels zijn nu bekend.

336354 InScience filmfestival 2021 Lust for Life

Het thema van deze editie van InScience is ‘Lust for Life’ en brengt een ode aan het leven. Zoals festivaldirecteur Daisy van de Zande het omschrijft: “We zien hoe sterk de drang is om door te gaan, tegen de klippen op, en er gewoon wat van te maken.”

Het thema ‘Lust for Life’ onderzoekt het belang van gezond leven, nu en in de toekomst, van mens, dier en de planeet. Wetenschap – onderzoek – speelt daarbij een heel belangrijke rol. InScience werpt zijn licht op vernieuwende wetenschappelijke ontwikkelingen. Dat doet het via film en exposities, waarbij ook het debat niet wordt geschuwd.

Openingsfilm

Het festival opent met de film Citizen Nobel (Stéphane Goël, 2020), een inspirerend portret van Jacques Dubochet, die in 2017 de Nobelprijs voor Chemie won. Op hoge leeftijd besluit hij zichzelf opnieuw uit te vinden tot een belangrijk boegbeeld in de strijd tegen klimaatverandering. Zijn geheim: een ‘lust for life’. Nobelprijswinnaar Jacques Dubochet zal online op het festival aanwezig zijn en met het publiek in gesprek gaan tijdens de opening.

De eerste films

Dompel je tijdens het festival onder in de bijzondere, aangrijpende, verhelderende en verbluffende levensverhalen van onderzoekers en wetenschappers in hun zoektocht naar de antwoorden op vragen die zij zichzelf hebben gesteld. 

Een tip van de sluier 

Welke films zijn er op InScience te zien?

Tijdens InScience zijn er enorm veel wetenschapsfilms te zien. Wij zetten er alvast een aantal voor je op een rij:

Voor praktijkgerichte onderzoekers

De HAN staat naast onderwijs voor het ontwikkelen en delen van kennis. Dat doen we op een manier doen die je onthoudt en gebruikt. Filmfestival InScience biedt een (inter)nationaal podium voor praktijkgerichte onderzoekers. Experimenten, onderzoeksopstellingen en debatten laten bezoekers van het festival kennismaken met zowel kennisgericht- als praktijkgericht onderzoek. Dat kan niet zonder de betrokkenheid en het enthousiasme van onderzoekers en lectoren. Zij vormen dan ook een belangrijke schakel in het programma van InScience.

Meer weten over InScience

InScience zet onderzoek in de spotlights via het medium film. Ook studenten, docent-onderzoekers en lectoren van de HAN dragen bij aan het festival. Ben jij erbij?

336357 InScience campagnebeeld 2021 - 2