Deelnemers Make IT Work geven eindpresentatie

Tien deelnemers van het omscholingstraject Make IT Work verzorgden op 15 oktober hun eindpresentatie. Vol trots lieten zij het behaalde resultaat van het afgelopen half jaar zien tijdens de projectpresentatie van een webapplicatie.

33946 Presentatie, presenteren, vergaderen

Hiermee sloten zij hun opleiding tot software engineer af. De cursisten beginnen nu aan de tweede fase van het omscholingstraject en gaan de komende zes maanden aan de slag bij een werkgever. Regionale bedrijven als Welisa, Ovotrack, Perplex en Avisi hebben zich hiertoe verbonden aan Make IT Work. Zij zagen tijdens de eindpresentatie bij de HAN welke kennis en vaardigheden hun nieuwe software engineers nu al beheersen. Naast de cursisten en werkgevers, waren ook de betrokken docenten en academiemanager Marleen Hofstede bij de bijeenkomst aanwezig.

Over Make IT Work

Make IT Work is voor hoogopgeleide mensen met en zonder werk die geen specifieke IT-achtergrond hebben, maar wel graag de overstap willen maken naar de ICT-sector. Kenmerkend voor dit omscholingstraject is de unieke werving- en selectieprocedure, een slagingspercentage van maar liefst 92% en de duurzame relatie die ontstaat tussen deelnemer en werkgever. De deelnemers beginnen het traject met een fulltime opleiding van vijf maanden tot software engineer. Aansluitend gaan zij minimaal zes maanden bij een werkgever fulltime werken tegen een marktconform salaris. Docenten van de Academie IT en Mediadesign van de HAN verzorgen de opleiding en begeleiding.

5 september volgend startmoment

Op 5 september 2022 start bij de HAN weer een nieuwe groep cursisten met de omscholing tot software engineer.

Meer informatie

Factsheet voor kandidaten
Factsheet voor werkgevers

Meer informatie over het traject, actuele startdata en voorlichtingsmomenten vind je ook op www.it-omscholing.nl.