Prijzen voor studenten Bouwkunde

Nog maar net een jaar bezig in je opleiding en dan al leren hoe je een prijs voor je ontwerp in ontvangst neemt. Studenten van de opleiding Bouwkunde krijgen deze vaardigheid er gratis bij. Bij de afsluiting van het 1e studiejaar vielen er 3 juryprijzen en 5 publieksprijzen te verdelen.

302750 pakketje voor de winnaar Publieksprijs course 4 bouwkunde

In de laatste course van het 1e jaar moeten studenten zelf een ontwerpopdracht doen. Dus niet samen met anderen en dan de taken verdelen, zoals anders. In deze course moet je al je boontjes zelf doppen: van idee tot aan het ontwerp en de presentatie toe. En dat levert heel veel en ook mooie resultaten op! 128 om precies te zijn.

Publiek en jury kozen hieruit de winnaars.

Door corona was het niet mogelijk de ontwerpen bij de HAN op locatie te exposeren. Alle projectpresentaties werden daarom online gezet. Het publiek, familie, vrienden en medestudenten, kon met de link hun stem uitbrengen. Er werden in totaal vele duizenden stemmen uitgebracht.

Publieksprijs

De Publieksprijs ging naar Bas Schouten. Zijn ontwerp 'Stapling the Donut', een recreatiewoning, viel bij het publiek het meest in de smaak. Van het ontwerp dat hij maakte, ontvangt Bas later een 3D-print als blijvende herinnering.

De 2e prijs was voor Jamie Schriever. Marijn Dengerink werd 3e, Pip de Coninck 4e en Ilse van der Meer kreeg de 5e prijs.

302646 1e jaars student Bas Schouten wint de Publieksprijs van Bouwkunde. Trots houdt hij zijn prijs omhoog.

Juryprijs

De Juryprijs was voor David Mekking. Zijn ontwerp 'The Green House' werd door Roy Nijenhuis, projectmanager bij Kondor Wessels Projecten, gekozen als beste.

Roy Nijenhuis was ook betrokken bij de start van de course, toen hij de projectopdracht en -eisen bekend maakte. Deze eisen waren leidend in de beoordeling door de professionals, net als hoe het ontwerp past in het landschap en omgeving.

Pip de Coninck, die ook 1 van de publieksprijzen won, werd bij de vakjury nummer 2 en Kirsten Hermans won de 3e prijs.

David krijgt als winnaar van de Juryprijs, behalve de roem, ook een uitnodiging om een keer aan te schuiven bij het kwaliteitsteam van Kondor Wessels Projecten.

303077 1e jaars student David Mekking wint de juryprijs van course 4 Bouwkunde.

Kennismakingsspelen

De prijsuitreiking kwam op een moment dat de coronamaatregelen waren versoepeld. Hierdoor konden de 1ejaarsstudenten en hun docenten elkaar voor de 1e keer als groep ontmoeten.

Studievereniging Trifonius greep het moment aan om de middag met kennismakingsspelen en een afzakkertje te besluiten.