Stuurkracht in het onderwijs

Wat betekent stuurkracht in het onderwijs? In de hbo-master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL) voor het basisonderwijs leert de leerkracht om te gaan met verschillen tussen leerlingen door het toepassen van eigentijds onderwijs met inzet van ICT. En ontwikkel je stuurkracht om een impuls te geven aan innovaties binnen de school.

234450 null

Helma Oolbekkink, HAN-lector Meervoudige Professionaliteit van Leraren en Academic Director van de Master MOVEL (Master Ontwerpen van Eigentijds Leren), legt samen met onderzoeker en lerarenopleider Anna van der Want uit wat Stuurkracht precies is en hoe je dat kunt ontwikkelen in de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren. Het volledige artikel is terug te lezen in het boekje over onderwijsvernieuwing dat de alumnivereniging van de HAN Pabo (Kairos) jaarlijks uitgeeft. 

meer weten over stuurkracht

Wil je meer weten over stuurkracht? Download dan de verschillende whitepapers die over dit onderwerp zijn verschenen.

Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

Heb je interesse in de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren? Je kunt je tot september inschrijven voor het nieuwe studiejaar.

82159 studenten luisteren naar docent