Middelbare scholieren krijgen les op de HAN

Minimaal 1 dag per week naar de middelbare school, dat is het streven van dit kabinet. Om dat coronaproof te kunnen doen, is meer ruimte nodig dan gewoonlijk. Daarom wijken leerlingen van het Arnhemse Arentheem College, Thomas a Kempis deze week uit naar andere locaties in de stad voor fysiek onderwijs.

32713 studeren-op-campus

Ook op de Arnhemse HAN-campus krijgen ze deze week les. Concreet in 7 lesruimtes die beantwoorden aan de huidige RIVM-richtlijnen voor coronaproof onderwijs. In totaal krijgen 3 tot 4 klassen middelbare scholieren onderwijs op de campus.

Volgens het CvB van de HAN is er sprake van een noodsituatie, waarbij collegiale hulp gewenst is. Naar verwachting heeft de HAN binnenkort zelf weer meer ruimte in de onderwijsgebouwen nodig voor tentamens en een mogelijke verruiming van het onderwijs. Het is dan ook niet mogelijk om structureel ruimte aan andere scholen aan te bieden.

Lees meer in het artikel Niet één dag, maar gewoon weer vijf dagen per week naar school in Rozendaal: ‘Het is gelukt!’