Vandaag afgestudeerd, morgen aan de slag

Onno Slot rondde eind vorige week zijn afstudeeronderzoek in opdracht van de gemeente Arnhem succesvol af. Vandaag al start hij als assistent-uitvoerder bij NTP.

Slot over zijn werkzaamheden als civiel ingenieur.

De civiele techniek is een branche waar je volgens Onno niet bang hoeft te zijn om werkloos thuis te komen zitten. "Er is altijd werk. Vaak staat een stagebedrijf al klaar om je met open armen te ontvangen. Het is wat dat betreft een klein wereldje,” lacht Onno die terugkijkt op een toffe studietijd. “Het was een fantastische tijd op de HAN. Super begeleiding, interessante vakken en gave stages.”

Goede keuze

Onno koos 3,5 jaar geleden na zijn mbo-diploma voor de opleiding Civiele Techniek. Bewust bij de HAN. “Saxion Enschede was qua reisafstand voor mij een logischere keuze, maar op basis van de aansprekende Open Dagen koos ik voor de HAN. Ook achteraf ben ik erg blij met deze keuze.“

Bijbaan

Al tijdens zijn studie werkte hij op basis van een 0-uren contract bij NTP, vestiging Enschede. Een regionaal aannemersbedrijf dat actief is op het gebied van wegen, bodem, water, energie en advies. “Ik heb hier al veel functies vervuld. Van werkvoorbereiding en uitvoering tot de overdracht aan de opdrachtgever.” 

In de civiele techniek hoef je nooit werkeloos thuis te zitten. Er is altijd werk.

Complexe afstudeeropdracht

Ook tijdens zijn afstudeeropdracht deed hij de nodige kennis op. Samen met (inmiddels ex-medestudent) Arthur Bockting kreeg hij een uitdagende en complexe klus van de gemeente Arnhem. Onno vertelt: “Op het Willemsplein loopt het openbaar vervoer door verschillende oorzaken vertragingen op die de doorstroom van het busverkeer belemmert. Vooruitlopend op een nieuwe concessie OV, wilde de gemeente 3 ontwerpen die op een veilige manier de doorstroom zouden verbeteren. We hebben 1 voorkeursontwerp geadviseerd aan de opdrachtgever en daar gaan ze op voortborduren. Het is een deel van een groter geheel en belandt zeker niet onder in de la.” 

Toekomst

Onno kijkt met veel plezier terug op zijn studietijd bij de HAN en heeft zin in de mooie en leerzame projecten die hij bij NTP tegemoet gaat.

Interesse

Mocht u als bedrijf of organisatie geïnteresseerd zijn om een opdracht uit te laten voeren door een student van de opleiding Civiele Techniek van de HAN, neem dan contact op met Bianca Weichert.