Studenten Sportkunde adviseren FC Utrecht

FC Utrecht zet onze studenten Sportkunde in. Daardoor weet de voetbalclub jonge fans en volgers steeds beter aan zich te binden. Binnen- en buitenlandse studenten van de HAN analyseerden de customer journey van de jeugdige FC Utrecht-fan.

Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

Ook gingen de studenten Sportkunde als mystery shopper na hoe de promotie voor de kidsclub is geregeld. Ze doen dit tijdens hun minor Sport Event Marketing (de Engelstalige variant) of de minor Sport Economie. Hun bevindingen en aanbevelingen zijn enthousiast ontvangen.  

Een greep uit de aanbevelingen: nieuwe communicatiecampagnes zijn opgezet bij amateurverenigingen in de regio Utrecht. Voor de jonge fans is in stadion Galgenwaard een ontmoetingsplek gemaakt, en de tone-of-voice op de clubwebsite en in nieuwsbrieven is verbeterd. Voor na de coronaperiode staan nog diverse acties gepland. 

Lees meer over hoe FC Utrecht de supporter van de toekomst bindt.