LAURA MET ‘LOKAL’ WINNARES #HANENTREPRENEURS PITCH CONTEST!

Op dinsdagmiddag 12 januari vond de tweede online editie van de #HANtrepreneurs pitchcontest plaats. Tijdens het zeer kleurrijke en muzikaal aangeklede event pitchten zeven jonge student-ondernemers hun idee voor jury en publiek. Dankzij Joost Broeren (plezierige presentator) en Einte Visser (bedenker van concept en strakke regie) genoten zowel de studenten, de jury als het publiek van dit digitale ondernemersevent en verliep alles op rolletjes. Laura Mischie, gaf uiteindelijk de beste pitch over haar bedrijf ‘Lokal’ en werd de grote winnares van deze pitchcontest!


Over #HANtrepreneurs pitchcontest

Deze 24 studenten volgen vanaf september 2020 de minor Onderneem de Zakenreis!. In deze minor werkt de student (-ondernemer) samen met zijn klasgenoten en met hulp van zijn eigen coach aan de ontwikkeling en de groei van zijn eigen bedrijf. Een pitchtraining en dramales maken o.a. onderdeel uit van dit minorprogramma. In een voorronde werd al bepaald welke zeven kandidaten door mochten naar de finale. Elk semester sluiten we af met een klein feestje   waarin deze zeven finalisten hun pitch geven voor een 4-koppige jury. Deze jury onderwerpt de jonge ondernemers aan kritische vragen en bepaalt uiteindelijk tezamen de beste ondernemerspitch. Ook mocht de klas hier hun stem bij laten gelden.

Winnares
De meeste ‘douze points’ waren uiteindelijk voor Laura Mischie. Deze 22-jarige Communicatie & Multimedia Design student (Hogeschool Utrecht) is zeer geïnteresseerd in hoe onze manier van leven impact heeft op de aarde. Voor problemen in de voedselindustrie ziet zij duidelijk ruimte voor verandering en daarom is Laura samen met haar zus Julia LOKAL begonnen. Met dit bedrijf willen zij de keten tussen consument en producent korter maken. Ze staan voor: lokaal, plasticvrij en tijdbesparend boodschappen doen!

Laura staat met haar bedrijf aan het begin van de lokal revolution! Laura, zelf ook millennial, zegt dat deze groep wil bijdragen aan een betere wereld en graag geïnspireerd en geïnformeerd wil worden. LOKAL verzamelt daarom verse en eerlijke producten van boeren uit de buurt en brengt deze in duurzame, plasticvrije maaltijdboxen met liefde bij je thuis, inclusief seizoensgebonden en heerlijke recepten. In haar video werd je op een zeer prettige en liefdevolle manier in dit gehele proces meegenomen aan de hand van prachtig beeldmateriaal, aansprekende teksten en passende geluid. LOKAL stelt bij de lancering van haar bedrijf 10 gratis boxen ter beschikking zodat je zelf kunt ervaren en proeven hoe deze producten en deze service met veel zorg en liefde voor de wereld zijn samengesteld. Streef jij ook naar een plasticvrije wereld? Dan word jij vast 1 van Laura’s eerste klanten!

Benieuwd naar haar bedrijf?
Momenteel leggen Laura en Julia de laatste hand aan de website. Houd dus de lancering van LOKAL ook op Instagram in de gaten.

Ook een goed idee?
Heb jij ook een goed idee? Of ben je net gestart? En wil je dit met ons nader verkennen? Wij, HAN CvO helpen je graag verder. Maak hier zelf een afspraak met éen van onze startersbegeleiders.