Expertisecentrum ondernemerschap HAN Centrum voor Ondernemerschap

Postits op deur, Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap. Breed

HAN Centrum voor Ondernemerschap inspireert, informeert en begeleidt HBO-professionals die ondernemendheid en ondernemerschap willen ervaren en daarmee waarde willen creëren voor zichzelf en de maatschappij in de vorm van een eigen onderneming!

Over onsOnze visie en missie

Wij zien onze afdeling als de springplank naar succesvol ondernemen voor alle HBO-studentondernemers. Het CvO is de broedplaats, een virtuele en fysieke plek om ondernemerschap onder deze doelgroep te laten ervaren en/of te laten groeien. 

De maatschappij is op vele fronten in transitie en dit vraagt om nieuwe businessmodellen en innovaties. Ook de arbeidsmarkt verandert en de maatschappij vraagt daardoor in toenemende mate om ondernemendheid en ondernemerschap.

Onze missie is om studenten te inspireren en informeren over ondernemerschap, en om hen op te leiden en te begeleiden in hun ondernemerschap. Daarmee creëren we een extra/nieuw beroepsperspectief en voegen we maatschappelijke waarde toe. Wij zijn gedreven om het verschil te maken binnen hun beroepsprofessie. 

 

Team foto bovenaf. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Droom jij van een eigen bedrijf? Of ben je net gestart? Of heb je een idee en wil je dit met ons nader verkennen? HAN CvO helpt je graag verder: wij zijn dé springplank naar succesvol ondernemen! We inspireren, informeren én begeleiden bij jouw toekomstig ondernemerschap!

Ik ben docent
Onze onderwijsprofessionals kijken samen met de vakspecialisten van jouw team naar het curriculum, de wensen, …
Ik ben ondernemer
Heb jij een briljant business-idee, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je al gestart en zoek je n…
Ik wil ondernemen
Wil je ontdekken of ondernemen iets voor jou is? Ben je nieuwsgierig naar wat het voor jou kan betekenen, maar…

Wat bieden we? Inspireren, informeren en begeleiden bij jouw toekomstig ondernemerschap

We organiseren inspirerende ondernemerschapsevents, verzorgen een minor waarin je leert te ondernemen en bieden startersbegeleiding, coaching en hulp bij het verkrijgen van financiering voor je bedrijf. Wij kunnen je indien nodig ook helpen bij het  combineren van je onderneming en je studie en zelfs bij het stage lopen of afstuderen op je eigen bedrijf. We hebben een groot in- en extern netwerk van verschillende expertises die we met alle plezier inzetten bij de start of groei van jouw eigen bedrijf. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk gesprek. We maken graag kennis met jou én met jouw ondernemersdroom!

AGENDA & ACTIVITEITEN

23-3, 13-5 | Masterclass: BUILD YOUR FOUNDING TEAM | Mercator Launch |

Founding a startup takes place in an uncertain and complex environment, and requires a broad spectrum of knowledge, experience and skills. More often than not, a single founder does not have all the required abilities. This is one of the reasons to find the right co-founder(s) and assemble a team in order to succeed. However, finding a co-founder is easier said than done. In this masterclass, you will gain insight into your own competences and skills as well as the vision of your startup, and what qualities to look for in a co-founder. This way, you can eventually make that perfect match and expand your team!

19-4 | Webinar: KLAAR VOOR DE START: SUCCESVOL EEN EIGEN BEDRIJF STARTEN | Startup Nijmegen |

Als startende ondernemer doe je tegelijkertijd het spannendste én het leukste ooit. Je begint je eigen bedrijf! En dan start je natuurlijk het liefst zo sterk mogelijk. Deze ontdekkingstocht zorgt ook voor veel vragen. Als startende ondernemer krijg je bij ons een interactief webinar met film en animatie via Z chat van ondernemers die hetzelfde pad hebben bewandeld als jij. Daarnaast heeft elke ondernemer een eigen specialisme waarmee ze jou verder helpen.

22-4 | Inspiratiesessie: VERBETER JOUW LINKEDIN STRATEGIE | Rens Merkx |

Tijdens deze inspiratiesessie geeft Rens Merkx je handvaten voor het strategisch gebruiken van LinkedIn. Leer hoe je LinkedIn inzet om er sales mee te genereren!

Twee studenten overleggen met laptop

10-05 | Workshop: PERSONAL BRANDING | Jeroen van der Sterren |

Personal Branding helpt je als ondernemer bij het vinden van klanten. Wat maakt jou uniek en waarin onderscheid je je van anderen? Na het volgen van deze workshop weet jij hoe je jouw eigen onderneming goed op de kaart kan zetten!

Drie studenten lachend met laptop

17-05, 31-5 | Workshop: ADMINISTRATIE | Xander Siebers |

In 2 opeenvolgende workshops leer jij hoe je jouw eigen administratie opzet en uitvoert, aan de hand van de online software van Twinfield.

Twee studenten overleggen met laptop

28-05 | STUDENT CITY CHALLENGE 2021 |

Samenwerken aan inspirerende projecten. Een 15 uur durende pressure cooker- event waar studenten in multi-disciplinaire teams aan de slag gaan met een innovatieve business case. Tijdens dit event onderzoeken we vraagstukken van overheid (city of Arnhem), kennisinstellingen en het bedrijfsleven die het studentenklimaat in Arnhem een innovatieve boost kunnen geven. We doen dit in de vorm van een 15 uurs event waarin 2e en 3e jaars studenten vanuit ideation en design toewerken naar een innovatieve business case. Een pressure cooker waarin studenten continu gevoed en geprikkeld worden door associaties, emoties en intuïties vanuit de methode Creative Inventive Thinking.

272776 Student City Challenge foto. Arnhem Hotel Haarhuis. Willemstunnel

03-06 | Workshop: Social Media | Lot Louisa |

Social Media is hét online visitekaartjevan jouw bedrijf! Is jouw onderneming al online zichtbaar? Tijdens de social media workshop leert Lot Louisa jou alles over hoe je jouw bedrijf online zichtbaar maakt.

Twee studenten lachend met telefoon

Op de hoogte blijven?

Lees slimme ondernemerstips en handige artikelen. Maak kennis met (student-) ondernemers. Ontmoet Awards- en Pitchcontest winnaars. Neem adviezen van experts aan. Vind financieringsmogelijkheden. Volg inspiratiesessies. Woon ondernemerschapsevents bij en netwerk! Blijf vooral op de hoogte van het laatste nieuws over ondernemerschap.  

Mobiel in hand. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap.

Maak kennis met onze starters

Ludo Jacobs - STUDENTVOORSTUDENT

Onze oud-student van de minor Onderneem de Zakenreis! won met zijn bedrijf Studentvoorstudent de HAN-pitchprijs! Studentvoorstudent is een bijlesplatform dat studenten die bijles willen, matcht met geschikte tutors.

Logo van Studentvoorstudent

Joey Fennema - FENITAS

Joey heeft dankzij het Centrum voor Ondernemerschap de mogelijkheid gekregen om af te studeren in zijn eigen bedrijf Fenitas. Fenitas is een webshop in natuurlijke kleurstoffen die je een gezonde levensstijl biedt waar je plezier in hebt. Een levensstijl met kleurrijke smoothies, Instagram-waardige salades en vegan-ijs waar je je vingers bij aflikt.

Logo van Fenitas

Robin Hoftijzer - THOLIN ROBOTS

Remco Hoftijzer, 3e jaars HAN-student Electrotechniek, deed zondag 7 juni mee aan het populaire tv-programma Dragens Den en sleepte € 100.000 binnen! Einte Visser, businesscoach van HAN CvO was degene die Remco tipte om zich aan te melden voor het programma Dragons Den.

Logo van Tholin Robots

Kayley Konijnenberg - LITTLE LESS

Kayley Konijnenberg (Communicatie-student) volgde de minor Onderneem de Zakenreis! bij het CvO. Kayley gaat speciaal voor alle kleine dames op zoek naar kleding die geschikt is voor hun 'lengte'. Kayley heeft ook een voucher van 2500 euro vanuit Fondsbeheer Gelderland in de wacht gesleept!

Logo van Little Less

Chingiskhan Kazakhstan and Max Schalow - BONDI

Chingiskhan Kazakhstan and Max Schalow are working on bringing sustainable shared micromobility to the Dutch cities. Bondi has started as a project in a startup class at HAN, which started to grow with the help of lecturers and fellow students. €2,500 starters voucher allowed to purchase the first test product to show people how basic concept works. The entrepreneurs have received coaching from the HAN CvO-team in improving their startup and receiving the Gelderland Valoriseert loan. With the above-mentioned gathered skillset and funding, Chingiskhan and Max were able to build their product, gather the team, and establish valuable relations with the government and companies.

Logo van Bondi

Marco Brienissen - BASE LIFESTYLE

Marco Brienissen (oud-HAN-student Sport, Gezondheid en Management) klopte in 2018 bij ons aan bij voor meer informatie over hoe hij zijn studie beter kon combineren met zijn eigen bedrijf. Hij is zeer positief over de Top Ondenemers Regeling (TOR) en wat het hem heeft opgeleverd.

Logo van BASE lifestyle

Roel Bleumer - VOLTA

Roel Bleumer, oud-student Werktuigbouwkunde op de HAN is een goede bekende van het CvO. Hij voltooide de minor Ondernemen (vond hierin zijn eerst klant), heeft startersbegeleiding gehad en een voucher van Gelderland Valoriseert! Ook kon Roel afstuderen binnen de HAN op het ontwikkelen van een mobiele energievoorziening op zonne-energie in zijn eigen onderneming VOLTA Energy. Begin 2020 wist Roel tijdens het TV-programma Dragons' Dan Shawn Harris te overtuigen om geld te investeren in zijn bedrijf! Het gaat hem en zijn broer Luc zeer voor de wind.

Volta Energy logo

Tim Aaldering - TEXTTIM

Tim Aaldering ontmoette als maatschappelijk werker veel mensen met verschillende achtergronden en verhalen. Opvallend was dat bij de meerderheid van de mensen eenzaamheid een rol speelt. Met dit idee is hij de minor Onderneem de Zakenreis! gaan volgen en ontstond het bedrijf TextTim.nl. Tim wil graag anderen inspireren om belangrijke mensen in zijn of haar omgeving te steunen door een persoonlijk en uniek (houten gegraveerd) cadeau te geven. Met zijn enthousiasme en ondernemersgeest weet hij jonge student-ondernemers zeer te inspireren voor het ondernemerschap.

Logo van Text tim

Jim Plaum - WALLL & TOCOMFY

Tijdens de minor Onderneem de Zakenreis! heeft Jim Plaum een duidelijk pad uit kunnen stippelen over de stappen die hij wilde zetten. Toch is er in twee jaar tijd een hoop veranderd. Jim en Nina (compagnon en ex-HAN student) helpen bedrijven online zichtbaar te zijn en nemen daarbij zo veel mogelijk uit handen. Naast deze online activiteiten hebben ze ook een poster webshop, namelijk Wallll.com. In hun gezellige kantoor in Grave bieden zij ook flexwerkplekken aan en is het een broedplaats voor jonge ondernemers die laagdrempelig gebruik kunnen maken van een werkplek. De community Tocomfy.nl van mensen zorgt voor een groter netwerk, mogelijkheden om elkaar te helpen en van elkaar te leren.

Logo van Tocomfy

Judith Weening - HELLO LITTLE YOU

Judith Weening Bargboer (Communicatie-student aan de Chr Hogeschool in Ede) volgde bij ons de minor Onderneem de Zakenreis! en zette de beste pitch neer tijdens het slotevent! Vanuit geborgenheid en passie heeft zij haar bedrijf Hello Liitle You opgezet. Maar ook de zorg voor haar producten en oog voor de medemens, maakte haar tot unanieme winnaar. Neem snel een kijkje in de shop want alles is met zoveel aandacht en liefde gemaakt. Dat zie je aan álles!

Hello Little You logo

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen - FASHION HUNTERS

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen volgden beiden de minor Onderneem de Zakenreis! en maakten hun droom werkelijkheid met Fashion Hunters. Naast de webshop met eigen handgemaakte leren tassen, organiseren ze ook pop-up stores.

Logo van Fashion Hunters

Quirine Wissink - DEARLY

Toen haar vader op 59-jarige leeftijd overleed ging Quirine door een rouwproces heen. Ze merkte dat de drempel om haar directe omgeving om hulp te vragen hoog was. Haar ervaringen omtrent rouw heeft ze nu omgezet in een online community en mobiele app die mensen helpt bij het omgaan met hun eigen rouwproces. Quirine heeft de Take off hbo binnengehaald.

Logo van Dearly

Harm Giesen- ABSOLUTE CYCLING

Bij de ontwikkeling van de fietscomputer, waarbij je op een innovatieve manier uiterst nauwkeurig kunt navigeren, heeft Harm ook advies, begeleiding en (financiële) hulp gehad van het Centrum voor Ondernemerschap en vanuit Gelderland Valoriseert! Ook heeft Harm een succesvolle crowdfunding opgezet waardoor het product op de markt komt.

Logo van Absolute Cycling

Jorg Rijkschroef - SIT & HEAT

Sit & Heat is een energiezuinige stoelverwarming voor buiten, in de vorm van een kussen. Sit & Heat is ontstaan vanuit het probleem van de huidige terrasverwarmers die onnodig veel energie en geld kosten. Oprichter en HAN-Alumnus Jorg Rijkschroef ontdekte uiteindelijk dat een simpele oplossing de beste is: verwarmde kussens. In 2009 is Jorg begonnen met het uitwerken van zijn idee. Nadat het eerste prototype is ontworpen, heeft Sit & Heat veel stappen gezet. Inmiddels zijn zowel in Nederland als in Europa de verwarmde kussen te verkrijgen, zowel voor de horeca, sports en thuis. Sit & Heat heeft verschillende prijzen gewonnen en ondersteuning gekregen van verschillende organisaties.

Sit & Heat logo

Maak kennis met het team

Businesscoaches

Karel Rietdijk

Businesscoach Arnhem | Docent Financiën
Karel Rietdijk portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Einte Visser

Businesscoach Arnhem | Docent Marketing
Einte Visser portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Saskia Eijkelhof

Businesscoach Nijmegen
Saskia Eijkelhof portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap 4

Corine Janssen

Businesscoach Arnhem en Nijmegen

Communicatie & Events

Mathilde van Wijk

Coördinator Communicatie | Events | Ondernemen in het onderwijs
Mathilde van Wijk portretfoto. Centrum voor ondernemerschap

Monique Morel

Procescoördinator | Communicatie | Events
Monique Morel portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Jane van Brakel

Bachelor Thesis Communicatie
Jane van Brakel portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Jasmijn Bentsink

Film & Fotografie Intomovie | Social Media

Marinda Jacobs

Stagiaire Communicatie | Social Media | Website

Direct contact met het CvO

Stel je vraag aan CvO. We helpen je graag verder.

Bezoekadres

Ruitenberglaan 26

6826 CC Arnhem

9:00 tot 17:00 uur