Expertisecentrum ondernemerschap HAN Centrum voor Ondernemerschap

Postits op deur, Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap. Breed

HAN Centrum voor Ondernemerschap inspireert, informeert en begeleidt HBO-professionals die ondernemendheid en ondernemerschap willen ervaren en daarmee waarde willen creëren voor zichzelf en de maatschappij in de vorm van een eigen onderneming!

Wat bieden we? Inspireren, informeren en begeleiden bij jouw toekomstig ondernemerschap

We organiseren inspirerende ondernemerschapsevents, verzorgen een minor waarin je leert te ondernemen en bieden startersbegeleiding, coaching en hulp bij het verkrijgen van financiering voor je bedrijf. Wij kunnen je indien nodig ook helpen bij het  combineren van je onderneming en je studie en zelfs bij het stage lopen of afstuderen op je eigen bedrijf. We hebben een groot in- en extern netwerk van verschillende expertises die we met alle plezier inzetten bij de start of groei van jouw eigen bedrijf. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt! We nodigen je van harte uit voor een persoonlijk gesprek. We maken graag kennis met jou én met jouw ondernemersdroom!

Wil je op de hoogte blijven van de allerlaatste nieuwtjes? Volg ons op Social media:

Over onsOnze visie en missie

Wij zien onze afdeling als de springplank naar succesvol ondernemen voor alle HBO-studentondernemers. Het CvO is de broedplaats, een virtuele en fysieke plek om ondernemerschap onder deze doelgroep te laten ervaren en/of te laten groeien. 

De maatschappij is op vele fronten in transitie en dit vraagt om nieuwe businessmodellen en innovaties. Ook de arbeidsmarkt verandert en de maatschappij vraagt daardoor in toenemende mate om ondernemendheid en ondernemerschap.

Onze missie is om studenten te inspireren en informeren over ondernemerschap, en om hen op te leiden en te begeleiden in hun ondernemerschap. Daarmee creëren we een extra/nieuw beroepsperspectief en voegen we maatschappelijke waarde toe. Wij zijn gedreven om het verschil te maken binnen hun beroepsprofessie. 

 

Team foto bovenaf. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Droom jij van een eigen bedrijf? Of ben je net gestart? Of heb je een idee en wil je dit met ons nader verkennen? HAN CvO helpt je graag verder: wij zijn dé springplank naar succesvol ondernemen! We inspireren, informeren én begeleiden bij jouw toekomstig ondernemerschap!

Ik ben docent
Onze onderwijsprofessionals kijken samen met de vakspecialisten van jouw team naar het curriculum, de wensen, …
Ik ben ondernemer
Heb jij een briljant business-idee, maar weet je niet waar je moet beginnen? Of ben je al gestart en zoek je n…
Ik wil ondernemen
Wil je ontdekken of ondernemen iets voor jou is? Ben je nieuwsgierig naar wat het voor jou kan betekenen, maar…

AGENDA & ACTIVITEITEN

16-09 | BRISKR ACADEMY: WORKSHOP NETWORKING SKILLS |

Networking is part of your job. When meeting new potential business partners, ambassadors or clients it is essential that you can tell a story about your proposition especially for this audience. This requires a combination of listening and storytelling skills. In this workshop we’ll work on both.

Studenten in verschillende groepjes

08-10 | FESTIVAL: FUTURE OF US |

Stap op vrijdag 8 oktober a.s. weer in de tijdcapsule en beleef het innovatiefste festival van Gelderland! Deze derde editie zal een hybride event zijn: mensen kunnen aanwezig zijn in de studio of de livestream vanuit huis kijken. Achter de schermen werken we hard aan een inspirerend programma met keynote-sprekers, trendwatchers & visionairs, triggerende tafelgesprekken tussen ondernemers, innovators en bestuurders, bruisend entertainment en natuurlijk de Jan Terlouw Innovatieprijs! Nadere info volgt!

Logo event The Future of Us

16-11 | F****P NIGHTS | SAVE THE DATE

HAN CvO organiseert ism Mercator Launch, Start Up Nijmegen, Gemeente Nijmegen, Radboud UMC en RvN@ een F****p Night. Dit is een wereldwijd movement en draait om het leren van de grootste missers (failures) van ervaren ondernemers. “Zonder risico’s, geen succes” en als je open bent over je failures valt de schaamte weg en kan het een les worden voor menigeen.

32121 praktijklokaal, les, economie, finance, orm, muur, post-it, scrum

Ondernemen na(ast) je studie? Deze studenten doen het!

In deze inspirerende video's vertellen ze over hun onderneming en wat HAN Centrum voor Ondernemerschap daarin heeft betekend.

Wat voor onderneming heb je?En wat is het verschil met een bijbaan?
283924 screenshot voor video ondernemerschap
Gaat ondernemen en studeren goed samen?En wat kan de HAN daarin betekenen?
283923 screenshot voor video ondernemerschap
Is studeren nog leuker als je ondernemer bent?En zit het in je bloed of kun je het leren?
283925 screenshot voor video ondernemerschap

Maak kennis met onze starters

Ludo Jacobs - STUDENTVOORSTUDENT

Onze oud-student van de minor Onderneem de Zakenreis! won met zijn bedrijf Studentvoorstudent de HAN-pitchprijs! Studentvoorstudent is een bijlesplatform dat studenten die bijles willen, matcht met geschikte tutors.

Logo van Studentvoorstudent

Joey Fennema - FENITAS

Joey heeft dankzij het Centrum voor Ondernemerschap de mogelijkheid gekregen om af te studeren in zijn eigen bedrijf Fenitas. Fenitas is een webshop in natuurlijke kleurstoffen die je een gezonde levensstijl biedt waar je plezier in hebt. Een levensstijl met kleurrijke smoothies, Instagram-waardige salades en vegan-ijs waar je je vingers bij aflikt.

Logo van Fenitas

Robin Hoftijzer - THOLIN ROBOTS

Remco Hoftijzer, 3e jaars HAN-student Electrotechniek, deed zondag 7 juni mee aan het populaire tv-programma Dragens Den en sleepte € 100.000 binnen! Einte Visser, businesscoach van HAN CvO was degene die Remco tipte om zich aan te melden voor het programma Dragons Den.

Logo van Tholin Robots

Kayley Konijnenberg - LITTLE LESS

Kayley Konijnenberg (Communicatie-student) volgde de minor Onderneem de Zakenreis! bij het CvO. Kayley gaat speciaal voor alle kleine dames op zoek naar kleding die geschikt is voor hun 'lengte'. Kayley heeft ook een voucher van 2500 euro vanuit Fondsbeheer Gelderland in de wacht gesleept!

Logo van Little Less

Chingiskhan Kazakhstan and Max Schalow - BONDI

Chingiskhan Kazakhstan and Max Schalow are working on bringing sustainable shared micromobility to the Dutch cities. Bondi has started as a project in a startup class at HAN, which started to grow with the help of lecturers and fellow students. €2,500 starters voucher allowed to purchase the first test product to show people how basic concept works. The entrepreneurs have received coaching from the HAN CvO-team in improving their startup and receiving the Gelderland Valoriseert loan. With the above-mentioned gathered skillset and funding, Chingiskhan and Max were able to build their product, gather the team, and establish valuable relations with the government and companies.

Logo van Bondi

Marco Brienissen - BASE LIFESTYLE

Marco Brienissen (oud-HAN-student Sport, Gezondheid en Management) klopte in 2018 bij ons aan bij voor meer informatie over hoe hij zijn studie beter kon combineren met zijn eigen bedrijf. Hij is zeer positief over de Top Ondenemers Regeling (TOR) en wat het hem heeft opgeleverd.

Logo van BASE lifestyle

Roel Bleumer - VOLTA

Roel Bleumer, oud-student Werktuigbouwkunde op de HAN is een goede bekende van het CvO. Hij voltooide de minor Ondernemen (vond hierin zijn eerst klant), heeft startersbegeleiding gehad en een voucher van Gelderland Valoriseert! Ook kon Roel afstuderen binnen de HAN op het ontwikkelen van een mobiele energievoorziening op zonne-energie in zijn eigen onderneming VOLTA Energy. Begin 2020 wist Roel tijdens het TV-programma Dragons' Dan Shawn Harris te overtuigen om geld te investeren in zijn bedrijf! Het gaat hem en zijn broer Luc zeer voor de wind.

Volta Energy logo

Tim Aaldering - TEXTTIM

Tim Aaldering ontmoette als maatschappelijk werker veel mensen met verschillende achtergronden en verhalen. Opvallend was dat bij de meerderheid van de mensen eenzaamheid een rol speelt. Met dit idee is hij de minor Onderneem de Zakenreis! gaan volgen en ontstond het bedrijf TextTim.nl. Tim wil graag anderen inspireren om belangrijke mensen in zijn of haar omgeving te steunen door een persoonlijk en uniek (houten gegraveerd) cadeau te geven. Met zijn enthousiasme en ondernemersgeest weet hij jonge student-ondernemers zeer te inspireren voor het ondernemerschap.

Logo van Text tim

Jim Plaum - WALLL & TOCOMFY

Tijdens de minor Onderneem de Zakenreis! heeft Jim Plaum een duidelijk pad uit kunnen stippelen over de stappen die hij wilde zetten. Toch is er in twee jaar tijd een hoop veranderd. Jim en Nina (compagnon en ex-HAN student) helpen bedrijven online zichtbaar te zijn en nemen daarbij zo veel mogelijk uit handen. Naast deze online activiteiten hebben ze ook een poster webshop, namelijk Wallll.com. In hun gezellige kantoor in Grave bieden zij ook flexwerkplekken aan en is het een broedplaats voor jonge ondernemers die laagdrempelig gebruik kunnen maken van een werkplek. De community Tocomfy.nl van mensen zorgt voor een groter netwerk, mogelijkheden om elkaar te helpen en van elkaar te leren.

Logo van Tocomfy

Judith Weening - HELLO LITTLE YOU

Judith Weening Bargboer (Communicatie-student aan de Chr Hogeschool in Ede) volgde bij ons de minor Onderneem de Zakenreis! en zette de beste pitch neer tijdens het slotevent! Vanuit geborgenheid en passie heeft zij haar bedrijf Hello Liitle You opgezet. Maar ook de zorg voor haar producten en oog voor de medemens, maakte haar tot unanieme winnaar. Neem snel een kijkje in de shop want alles is met zoveel aandacht en liefde gemaakt. Dat zie je aan álles!

Hello Little You logo

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen - FASHION HUNTERS

Sterre Hegeraat en Lara Kasbergen volgden beiden de minor Onderneem de Zakenreis! en maakten hun droom werkelijkheid met Fashion Hunters. Naast de webshop met eigen handgemaakte leren tassen, organiseren ze ook pop-up stores.

Logo van Fashion Hunters

Quirine Wissink - DEARLY

Toen haar vader op 59-jarige leeftijd overleed ging Quirine door een rouwproces heen. Ze merkte dat de drempel om haar directe omgeving om hulp te vragen hoog was. Haar ervaringen omtrent rouw heeft ze nu omgezet in een online community en mobiele app die mensen helpt bij het omgaan met hun eigen rouwproces. Quirine heeft de Take off hbo binnengehaald.

Logo van Dearly

Harm Giesen- ABSOLUTE CYCLING

Bij de ontwikkeling van de fietscomputer, waarbij je op een innovatieve manier uiterst nauwkeurig kunt navigeren, heeft Harm ook advies, begeleiding en (financiële) hulp gehad van het Centrum voor Ondernemerschap en vanuit Gelderland Valoriseert! Ook heeft Harm een succesvolle crowdfunding opgezet waardoor het product op de markt komt.

Logo van Absolute Cycling

Jorg Rijkschroef - SIT & HEAT

Sit & Heat is een energiezuinige stoelverwarming voor buiten, in de vorm van een kussen. Sit & Heat is ontstaan vanuit het probleem van de huidige terrasverwarmers die onnodig veel energie en geld kosten. Oprichter en HAN-Alumnus Jorg Rijkschroef ontdekte uiteindelijk dat een simpele oplossing de beste is: verwarmde kussens. In 2009 is Jorg begonnen met het uitwerken van zijn idee. Nadat het eerste prototype is ontworpen, heeft Sit & Heat veel stappen gezet. Inmiddels zijn zowel in Nederland als in Europa de verwarmde kussen te verkrijgen, zowel voor de horeca, sports en thuis. Sit & Heat heeft verschillende prijzen gewonnen en ondersteuning gekregen van verschillende organisaties.

Sit & Heat logo

Maak kennis met het team

Businesscoaches

Karel Rietdijk

Businesscoach Arnhem | Docent Financiën | karel.rietdijk@han.nl | 06-29023030 |
Karel Rietdijk portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Einte Visser

Businesscoach Arnhem | Docent Marketing | einte.visser@han.nl | 06-22809686 |
Einte Visser portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Saskia Eijkelhof

Businesscoach Nijmegen | saskia.eijkelhof@han.nl | 06-50172102 |
Saskia Eijkelhof portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap 4

Corine Janssen

Businesscoach Arnhem en Nijmegen | corine.janssen@han.nl | 06-21901502 |

Communicatie & Events

Mathilde van Wijk

Communicatie- en Social Media Manager | Events | Ondernemerschapsonderwijs | mathilde.vanwijk@han.nl | 06-22571160 |
Mathilde van Wijk portretfoto. Centrum voor ondernemerschap

Monique Morel

Procescoördinator | Communicatie & Events | monique.morel@han.nl | 06-53532623 |
Monique Morel portretfoto. Centre for creativity. Centrum voor ondernemerschap

Direct contact met het CvO

Stel je vraag aan CvO. We helpen je graag verder.

Bezoekadres

Ruitenberglaan 26

6826 CC Arnhem

9:00 tot 17:00 uur