Hoe oordelen studenten over hun opleiding??

Waarom is Toegepaste Psychologie een absolute aanrader? Wat biedt Verpleegkunde in het 1e studiejaar? Aankomende studenten vinden de resultaten van de jaarlijkse Nationale Studentenenquête (NSE) terug via Studiekeuze123. In de NSE oordelen studenten over hun opleiding. Wat vinden ze goed en wat moet beter?

studenten in de klas

De NSE vindt plaats onder bijna alle studenten in het Nederlandse hoger onderwijs. Ook de HAN doet weer mee! Het studentenonderzoek is tussen 18 januari en 14 maart 2021.

Hoe werkt het?

Via een mailtje krijgen bachelor- en masterstudenten een uitnodiging voor deelname aan de enquête. De resultaten vormen waardevolle voorlichting voor aankomende studenten. Daarmee kunnen ze de studies van hun interesse goed vergelijken.  

De NSE gaat uitgebreid in op de inhoud van de opleiding, studiefaciliteiten, kwaliteit van docenten, studieroosters, studielast en studiebegeleiding, toetsing en beoordeling, verworven vaardigheden, voorbereiding op de beroepsloopbaan en informatie vanuit de opleiding.  

De Keuzegids HBO en het weekblad Elsevier putten jaarlijks uit de NSE voor een overzicht van de beste studies aan hogescholen en universiteiten. De NSE is ook een van de bronnen voor ‘Studie in cijfers’.

Lees meer over de NSE.