HAN On Tour op Huishoudbeurs

Marian de van der Schueren, lector Voeding, Diëtetiek en Leefstijl en Marije Verwijs, onderzoeker, vertegenwoordigden de HAN op 27, 28 en 29 februari tijdens Expeditie NEXT -On Tour op de Huishoudbeurs. Zij leverden een bijdrage aan het themaprogramma Ziekten en Gezondheid door een college en een feit-of-fabel-quiz rondom de vraag: stel je voor dat je door gezonde voeding 100 jaar kunt worden?

presentatie groente en fruit op tafel

Door gezonde voeding 100 jaar worden?

De HAN doet onderzoek naar gezond ouder worden. Marian de van der Schueren, HAN Lectoraat Voeding en Gezondheid, gaat in haar college over goede voeding om zo vitaal mogelijk de 100 jaar te halen in op de vragen:

  • Kan eten bijdragen aan fit blijven en fit worden? Ook als je ouder wordt?
  • En wat moet je dan eten?

Marije Verwijs, onderzoeker bij het lectoraat, presenteert samen met 2 mede-PhD’ers van de WUR een aantal feit-fabel quizzen over gezonde voeding:

  • Wat hebben eiwitten, spieren en botdichtheid te maken met gezond ouder worden?  

Zij zijn ook present in de Healthy Ageing lab om vragenlijsten af te nemen over eiwitrijke voeding en door een echo-apparaat de botdichtheid te meten. De bezoekers krijgen informatie over voeding tijdens het ouder worden en over de vraag hoe je met voeding achteruitgang van botkwaliteit kunt voorkomen.

Stokoud én kerngezond?

Expeditie NEXT wordt georganiseerd namens de Nationale Wetenschapsagenda (NWA) samen met VSC (de sectororganisatie van wetenschapsmusea en science centres) en verschillende universiteiten en hogescholen. Het doel is om te laten zien hoe dichtbij wetenschap en praktijkgericht onderzoek is door in het hele land aan te sluiten bij bestaande evenementen en festivals. Tijdens de Huishoudbeurs 2020 vertellen onderzoekers wat er nodig is om stokoud te worden in topvorm.

Meer informatie over praktijkgericht onderzoek voedingszorg?

Het Lectoraat Voeding en Gezondheid draagt door (effectiviteits)onderzoek in de veranderende zorgvraag bij aan de innovatie van voedingszorg en is hierin uniek voor Nederland. Het lectoraat werkt samen met diverse partners van zowel binnen als buiten de HAN om de onderzoeksprojecten zo praktijkgericht mogelijk uit te voeren.

Neem gerust contact op met het lectoraat over een van onze expertisegebieden of projecten.

HAN Lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl
T 06 - 55 29 10 19
E Marianne.deJong@han.nl