studenten in lounge ruimte

Pedagogiek

Van ervaren hulpverlener naar beginnend docent

“Het is belangrijk dat je nieuwsgierig blijft naar iemands verhaal”, vertelt docent Jaap Wijdeveld van de opleiding Pedagogiek. Met zijn jarenlange ervaring als hulpverlener en trainer in de jeugdzorg en welzijn, weet hij waar hij het over heeft. Zijn ervaringen deelt hij met zijn studenten.

Marleen de Roo
364163 Portretfoto van docent Jaap Wijdeveld van de opleiding Pedagogiek.
Pedagogiek

Zo vader, zo dochter

Vader Paul (57) en dochter Rinske Scheltinga (23) kozen allebei voor een studie aan de HAN. Paul rondde vorig jaar zijn HBO-ICT af en Rinske hoopt dit jaar een studie Pedagogiek succesvol af te sluiten.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Pedagogiek

Leerwerkplaats Pluryn: van en met elkaar leren

Studenten van verschillende opleidingen leren en werken samen aan praktijkverbetering. Dat is het idee bij interprofessioneel leren. “Je leert van en met elkaar”, legt docent Lara Weidemann uit. September 2021 is bij Pluryn in Groesbeek een leerwerkplaats gestart voor interprofessioneel onderwijs.

Marleen de Roo
236884 samen werken aan een project
Pedagogiek

Over samenwerken en impact maken

‘‘Toen wij hoorden dat een meisje van 5 jaar boodschappen moest doen en een ‘kookdag’ had, dachten wij: dit bestaat toch niet! Ik speelde op die leeftijd met Barbies!’’ 1 op de 4 mensen tussen 4 en 24 jaar is ‘jonge mantelzorger’.

HAN Redactie
312886 oudere en jongere persoon handen vasthouden close (NH)