studenten in lounge ruimte

Pedagogiek

Ervaringsdeskundigen maken het verschil

De waarde van het samenwerken met ervaringsdeskundigen in het pedagogisch werkveld wordt steeds meer gezien. Maar hoe doe je dat nu goed? Dat bespreken studenten, docenten, onderzoekers, professionals én ervaringsdeskundigen tijdens een inspiratiebijeenkomst op de HAN.

HAN Redactie
267410 videostill HAN investeert in Ervaringsdeskundigheid
Pedagogiek

Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn

Studenten vanuit verschillende zorg en welzijn opleidingen die samenwerken aan vraagstukken vanuit de praktijk: dát is de kracht van de innovatieve onderwijseenheid Praktijkinnovatie Zorg en Welzijn. De 1e start vindt plaats in september 2022.

Carin Coenen
128832 GGM K33 kantine rood zitje groep studenten
Pedagogiek

“De omgeving van het kind is zo belangrijk”

“Veel studenten Pedagogiek willen met kinderen werken. Dan krijg je ook te maken met de ouders, dat vergeten ze weleens”, vertelt Evelien Brinker, docent Pedagogiek. Na haar studie, ook Pedagogiek, werkte ze jarenlang in de jeugdzorg. Die kennis uit de praktijk brengt ze nu terug naar de opleiding.

Marleen de Roo
402849 Docent Pedagogiek Evelien Brinker
Pedagogiek

Van ervaren hulpverlener naar beginnend docent

“Het is belangrijk dat je nieuwsgierig blijft naar iemands verhaal”, vertelt docent Jaap Wijdeveld van de opleiding Pedagogiek. Met zijn jarenlange ervaring als hulpverlener en trainer in de jeugdzorg en welzijn, weet hij waar hij het over heeft. Zijn ervaringen deelt hij met zijn studenten.

Marleen de Roo
364163 Portretfoto van docent Jaap Wijdeveld van de opleiding Pedagogiek.
Pedagogiek

Zo vader, zo dochter

Vader Paul (57) en dochter Rinske Scheltinga (23) kozen allebei voor een studie aan de HAN. Paul rondde vorig jaar zijn HBO-ICT af en Rinske hoopt dit jaar een studie Pedagogiek succesvol af te sluiten.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Pedagogiek

Leerwerkplaats Pluryn: van en met elkaar leren

Studenten van verschillende opleidingen leren en werken samen aan praktijkverbetering. Dat is het idee bij interprofessioneel leren. “Je leert van en met elkaar”, legt docent Lara Weidemann uit. September 2021 is bij Pluryn in Groesbeek een leerwerkplaats gestart voor interprofessioneel onderwijs.

Marleen de Roo
236884 samen werken aan een project
Pedagogiek

Over samenwerken en impact maken

‘‘Toen wij hoorden dat een meisje van 5 jaar boodschappen moest doen en een ‘kookdag’ had, dachten wij: dit bestaat toch niet! Ik speelde op die leeftijd met Barbies!’’ 1 op de 4 mensen tussen 4 en 24 jaar is ‘jonge mantelzorger’.

HAN Redactie
312886 oudere en jongere persoon handen vasthouden close (NH)