studenten in lounge ruimte

Lectoraat Arbeid en Gezondheid

Hoe we bij de HAN een leven lang ontwikkelen

Wat heeft een klantmanager van een gemeente die een training volgt gemeen met een student mondzorgkunde die werkt bij de masterkliniek in het Radboudumc? Beiden investeren in een leven lang ontwikkelen in de praktijk. Ze kwamen aan bod tijdens een spotlightsessie op de EAPRIL conferentie.

Marleen de Roo
472111 Sfeerfoto van een deel van het publiek tijdens de opening EAPRIL 2022
Lectoraat Arbeid en Gezondheid

HAN-onderzoekers dragen bij aan internationale conferentie over capability approach

Onderzoekers van de HAN delen hun kennis niet alleen met Nederlandse collega’s. Ze gaan ook de grens over, bijvoorbeeld naar de jaarlijkse internationale conferentie van de Human Development & Capability Association (HDCA).

HAN Redactie
444223 Onderzoekers van de HAN die naar het congres gaan om daar hun onderzoek te delen en bespreken.
Lectoraat Arbeid en Gezondheid

Focus op inclusief onderwijs en werk

Je plek vinden in de maatschappij? Dat lukt het best als je een opleiding volgt of werk hebt. Maar wat als je gezondheidsproblemen of een beperking hebt? Dan is het minder vanzelfsprekend dat je mee kunt doen. Daarom vraagt Fair Health extra aandacht voor het thema Inclusief onderwijs en werk.

HAN Redactie
234471 null
Lectoraat Arbeid en Gezondheid

Onbereikbaar zijn; waarom zou je?

“Dit is de voicemail van ... Ik ben nu even niet bereikbaar.” Jaloers? Of vind je het eigenlijk niet kunnen, onbereikbaar zijn? Het is een kwestie van cultuur, zegt lector Josephine Engels. Maar ook van je persoonlijke behoefte. “Sommige collega's zitten wél te wachten op dat appje in de avonduren.”

Hanneke Bulten
Student werkt vanuit huis laptop
Lectoraat Arbeid en Gezondheid

Wat werkenden met psychische klachten helpt om te blijven werken

Sociale steun op de werkvloer en (kleine) werkaanpassingen dragen bij aan het ervaren werkvermogen van werkenden met psychische klachten. Dat blijkt uit een onderzoek van de Universiteit Tilburg en de HAN, waarin ook een aantal praktische tips voor werkgevers wordt genoemd.

HAN Redactie
Afbeelding lectoraat arbeidsdeskundigheid mentaal gezonde zaak
Lectoraat Arbeid en Gezondheid

Training ondersteunt verzorgenden met mantelzorgtaken

Het beroep van verzorgende is zwaar en de werkdruk hoog. Daarbij is 1 op de 4 verzorgenden ook mantelzorger en kwetsbaar voor uitval. Een 2-daagse training leert verzorgenden goed voor zichzelf te zorgen en beter op hun grenzen te letten.

HAN Redactie
280895 handen oudere en verzorger in beeld