studenten in lounge ruimte

Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Pijn op één lijn

Rianne van Boekel, postdoc onderzoeker lectoraat Acute Intensieve Zorg en pijndeskundige, heeft het project ‘Pijn op één lijn’ uitgevoerd. Hoe geeft zij in het onderwijs en het praktijkgericht onderzoek van de HAN nu gestalte aan het thema ‘Intensieve pijnzorg’ voor verpleegkundigen en paramedici?  

HAN Redactie
102313 een verpleegkundig specialist van het pijnteam overlegt samen met een verpleegkundige en een patiente hoe het met de pijnklachten na een operatie is
Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Gevallen met de e-bike...! Hoe verder?

Stappen ouderen weer op de fiets na een ongeval met een e-bike? Dat hangt van een aantal factoren af. Een ding is zeker. De steun die van naasten, zoals partner, kinderen en professional(s), wordt ervaren, is van enorm belang.

HAN Redactie
102273 oudere man op een hometrainer in de buitenlucht
Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Prijs voor gesprekskaart familieparticipatie op IC

Het HAN-project PICS is niet niks: familieparticipatie op Intensive Care (IC) is winnaar van de Anna Reynvaan Praktijkprijs 2020. De prijs voor het beste initiatief in patiëntenzorg is voor een door het Lectoraat Acute Intensieve Zorg en Radboudumc samengestelde gesprekskaart voor gebruik op IC.

HAN Redactie
null
Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Grootschalige Geneeskundige Bijstand in de praktijk

Het Grootschalige Geneeskundige Bijstand (GGB) is een landelijk model voor medische hulp aan slachtoffers van grote rampen en ongelukken. In dit model werken ambulancediensten en het Rode Kruis samen om de gewonde slachtoffers zo snel mogelijk te behandelen. De HAN deed onderzoek naar praktijkervaringen met het model.

HAN Redactie
null
Lectoraat Acute Intensieve Zorg

Praktische handvatten ouderenmishandeling op SEH

Wat doe je als verpleegkundige bij de spoedeisende hulp (SEH) als je bij een oudere denkt dat er ‘iets meer aan de hand is’? Professionals van de ambulancedienst en de SEH vroegen het Lectoraat Acute Intensieve Zorg om praktische handvatten voor het beter leren signaleren van ouderenmishandeling.

HAN Redactie
ambulance bij ingang ziekenhuis