studenten in lounge ruimte

Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

"Ook 'nieuwe' cohesieve siliconen borstimplantaten hebben schadelijke effecten op gezondheid"

Enige tijd geleden zagen ziekenhuizen een toeloop in het aantal bezorgde vrouwen dat meer informatie wilde over hun siliconen borstimplantaten. Dat kwam door de 3doc-documentaire ‘Moordtieten’, waarin influencer Dionne Slagter de gevaren van deze implantaten onderzocht.

300607 Siliconen borstimplantaten - moordtieten (Nico Hoeijmans)
Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

Een bitter fruit als gezonde voeding en medicijn

De Nederlandse tuinbouwsector zoekt altijd naar nieuwe gewassen die in Nederland in de markt zijn te zetten. Zo is er bijvoorbeeld Bittergourd, ook Sopropo genoemd. In het HAN BioCentre kijkt onderzoeker Samantha Hughes wat dit fruit de mens te bieden heeft.

296855 Bitter Gourd koelkast laden met groenten (Nico Hoeijmans)
Academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie

Internationale studenten doen onderzoek naar hersentumoren

Waarom resulteert de ene dna-afwijking wél in een hersentumor en de andere niet? Om dat te achterhalen, voeren studenten Life Sciences aan de academie Toegepaste Biowetenschappen en Chemie waarheidsgetrouw onderzoek uit.

240857 biocentre c-elegans3. Samantha Hughes, Nikki Kolsters