studenten in lounge ruimte

Academie Educatie

Koude techniek in warme zorg

Donderdag 22 juni was er tijdens Technology Talks een levendig gesprek over de inzet van AI oftwel kunstmatige intelligentie in zorg, welzijn, sport en onderwijs. Met 60 deelnemers in de zaal en 35 deelnemers online was deze hybride bijeenkomst een inspirerende en activerende bijeenkomst.

HAN Redactie
109998 man met vr bril kijkt omhoog
Academie Educatie

Dataondersteund onderwijs: wat is de invloed op docenten en studenten?

Wat is de invloed van dataondersteund onderwijs, learning analytics en kunstmatige intelligentie (AI) voor docenten en studenten? Deze vraag stond centraal tijdens de sessie Educational Analytics op HAN Unexpected.

HAN Redactie
234456 null
Academie Educatie

Kennen we over 25 jaar het woord ‘toetsen’ nog?

Wie zal het zeggen. Het HAN-lectoraat Eigentijds beoordelen en beslissen organiseerde op 14 april de HAN Toetsconferentie op de campus in Nijmegen. Een hele dag brainstormen met onderwijsprofessionals uit het po, vo en h(b)o over wat toetsing betekent voor de ontwikkeling van de leerling.

HAN Redactie
397459 Toetsconferentie zaal publiek
Academie Educatie

De innovator van de toekomst wordt innovatief opgeleid

In de digitale revolutie krijgen studenten te maken met technologieën waarvan ze nu nog niet weten hoe ze zich in de toekomst ontwikkelen. In innovatieve leeromgevingen, zoals de Netwerkplaats, krijgen ze handvatten om hiermee om te gaan.

HAN Redactie
237745 man met interface glas
Academie Educatie

“Het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict voorziet in de behoefte van de markt”

Het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict (iXperium/CoE) heeft tot doel om samen te bouwen aan gepersonaliseerd leren met ict. Eind vorig jaar liet dit omvangrijke samenwerkingsverband zich via een peer review (leren-van-elkaar-model) onder de loep nemen.

HAN Redactie
87501 jongen zit op balie, meisje en student kijken naar kleine zorgrobot
Academie Educatie

Professionalisering medewerkers van KION

iXperium/CoE werkt al een paar jaar samen met kinderopvangorganisatie KION. Zowel met het innovatieteam als met een iXperium Designteam werkt KION aan spelend en ontdekkend leren met ict.

HAN Redactie
33101 Kinderen op Ipad
Academie Educatie

Het belang van een professionaliseringstraject

Om mensen uit het onderwijs te laten ontdekken hoe ze gepersonaliseerd leren met ict kunnen inbedden in de onderwijsorganisatie, heeft iXpact professionaliseringstrajecten ontwikkeld. Mensen uit het onderwijs gaan in dit traject evidence informed op ontdekking.

HAN Redactie
307096 studenten groep werkoverleg
Academie Educatie

Verder bouwen aan het onderwijs van morgen

Het onderwijs is meer dan ooit in ontwikkeling. Daarom zet Academie Educatie een nieuwe koers in. In ons strategische plan lees je waar we de komende jaren voor gaan. En hoe we dat doen: verbindend, ontwikkelingsgericht en wendbaar. De toekomst begint nu!

HAN Redactie
306790 HBO masters studenten volgen online overleg via een laptop
Academie Educatie

Innoveren in de driehoek

Lerarenopleider Roel Grol en onderzoeker Carolien van Rens ontwikkelden met specialist Leren met ict Pieter van Rooij, opleiders en studenten van de tweedegraads lerarenopleidingen van de HAN een formulier dat (aankomend) leraren of docenten helpt bij het ontwerpen en observeren van een online les.

HAN Redactie
312726 Afbeelding project Open Digital Horizons
Academie Educatie

Een betere leraar worden door te weten wie je zelf bent

Als leraar ben je geen machine die puur voor de klas staat om kennis over te brengen. Je bent een mens, met je eigen waardes, zelfbeeld, wereldbeeld én spiritualiteit. Hoe zet je je eigen levensbeschouwing zo in dat die jouw professionele praktijk versterkt?

HAN Redactie
33103 Kinderen in de klas met vinger omhoog