studenten in lounge ruimte

Academie Educatie

Virtual Reality inzetten ter afleiding tijdens poliklinische operatie

Laatst waren 2 collega’s los van elkaar in het ziekenhuis voor een kleine operatie. En nieuwsgierig als ze zijn bij iXperium Health, was dat meteen aanleiding om 2 kleine experimenten te doen met de inzet van Virtual Reality ter afleiding tijdens deze poliklinische operaties.

HAN Redactie
474189 Een patient in een ziekenhuis op weg naar de operatiekamer met een VR-bril op
Academie Educatie

Hoe we bij de HAN een leven lang ontwikkelen

Wat heeft een klantmanager van een gemeente die een training volgt gemeen met een student mondzorgkunde die werkt bij de masterkliniek in Radboudumc? Beiden investeren in leven lang ontwikkelen in de praktijk. Ze kwamen aan bod tijdens een spotlightsessie op de EAPRIL conferentie.

HAN Redactie
472111 Sfeerfoto van een deel van het publiek tijdens de opening EAPRIL 2022
Academie Educatie

Commissie positief over consortium iXpact

Recent heeft de midterm review plaatsgevonden voor SPRONG iXpact. IXpact is het consortium dat als doel heeft om de aanwezige kennis rond gepersonaliseerd leren met en over ict, sectoroverstijgend (po, vo, mbo, hbo) te bundelen, te verbinden en verder uit te bouwen.

HAN Redactie
87505 groep deelnemers iXbites event
Academie Educatie

Zo moeder, zo dochter

Moeder Mieneke (66) sluit in oktober na 43 jaar haar carrière aan de HAN Pabo af. Met dochter Tessa (31) deelt ze haar passie voor lesgeven. Of het nu gaat om een sollicitatiegesprek of een stagebezoek: ze kijken de kunst graag af bij elkaar.

HAN Redactie
367559 Coverfoto / headerfoto zo vader zo zoon, 3 paar schoenen naast elkaar
Academie Educatie

Change agents creëren voor gelijke kansen

Ben je met een zilveren paplepel in de mond geboren of stond je wieg driehoog-achter in een volkswijk? Het maakt uit voor de kansen die je krijgt. En voor je gezondheid. Marijke van Vijfeijken, themaleider ‘Betere sociaaleconomische positie’, onderzoekt met haar team wat nodig is om kansen te keren.

HAN Redactie
234471 null
Academie Educatie

Koude techniek in warme zorg

Donderdag 22 juni was er tijdens Technology Talks een levendig gesprek over de inzet van AI oftwel kunstmatige intelligentie in zorg, welzijn, sport en onderwijs. Met 60 deelnemers in de zaal en 35 deelnemers online was deze hybride bijeenkomst een inspirerende en activerende bijeenkomst.

HAN Redactie
109998 man met vr bril kijkt omhoog
Academie Educatie

Dataondersteund onderwijs: wat is de invloed op docenten en studenten?

Wat is de invloed van dataondersteund onderwijs, learning analytics en kunstmatige intelligentie (AI) voor docenten en studenten? Deze vraag stond centraal tijdens de sessie Educational Analytics op HAN Unexpected.

HAN Redactie
234456 null
Academie Educatie

Kennen we over 25 jaar het woord ‘toetsen’ nog?

Wie zal het zeggen. Het HAN-lectoraat Eigentijds beoordelen en beslissen organiseerde op 14 april de HAN Toetsconferentie op de campus in Nijmegen. Een hele dag brainstormen met onderwijsprofessionals uit het po, vo en h(b)o over wat toetsing betekent voor de ontwikkeling van de leerling.

HAN Redactie
397459 Toetsconferentie zaal publiek
Academie Educatie

De innovator van de toekomst wordt innovatief opgeleid

In de digitale revolutie krijgen studenten te maken met technologieën waarvan ze nu nog niet weten hoe ze zich in de toekomst ontwikkelen. In innovatieve leeromgevingen, zoals de Netwerkplaats, krijgen ze handvatten om hiermee om te gaan.

HAN Redactie
237745 man met interface glas
Academie Educatie

“Het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict voorziet in de behoefte van de markt”

Het iXperium/Centre of Expertise Leren met ict (iXperium/CoE) heeft tot doel om samen te bouwen aan gepersonaliseerd leren met ict. Eind vorig jaar liet dit omvangrijke samenwerkingsverband zich via een peer review (leren-van-elkaar-model) onder de loep nemen.

HAN Redactie
87501 jongen zit op balie, meisje en student kijken naar kleine zorgrobot