Slim en snel bijscholen Doorlopend praktijkgericht ontwikkelen

102319 arts onderzoekt de longen van een patient op de verpleegafdeling hematologie

De wereld om ons heen verandert continu in een snel tempo. Hoe kunnen medewerkers zich op de werkplek slim en snel doorontwikkelen, dichtbij de echte werksituatie?

Op deze vraag heeft het Europese project ‘HO-WARP-Actiegericht Voortgezet Onderwijs op de Werkplek’ zich gestort. Onderzoekers uit verschillende landen hebben methoden ontwikkeld die dienen als praktische handvatten om medewerkers dicht op de praktijk dynamisch bij te scholen. 

Praktijkontwikkeling

Samen met Duitse en Oostenrijkse partners werkt onderzoeker Derk-Jan Nijman van de HAN aan de ontwikkeling van een praktijkgerichte combinatie van de benaderingen 'actiegericht leren' en 'agile learning' voor leren en ontwikkelen in organisaties. 
Derk-Jan schetst: “Denk aan actiegerichte trainingen die zo ontworpen zijn dat de inhoud en didactische voordelen behouden blijven en ze tegelijkertijd direct vanaf het begin voordelen opleveren voor de organisatie. Dus slim en snel in de praktijk ontwikkelen. Ideaal voor vooral L&D-verantwoordelijken in organisaties.”

Meer weten

Ben je geïnteresseerd in handvatten zodat je snel en doorlopend praktijkgericht kunt ontwikkelen op de werkplek?  Kijk dan op HoWarp of neem contact op met Derk-Jan Nijman.

Leven Lang Ontwikkelen

We leiden mensen op voor beroepen die we nog niet kennen. Professionals zien ontwikkelingen op zich af komen waarvan de gevolgen nauwelijks nog te voorspellen zijn. De snelle automatisering, digitalisering en robotisering zetten de wereld op z'n kop. Of niet?

32444 associate degrees, Ferdinant en Damla op de trap, FEM HBO Rechten