455949 Week-tegen-Armoede_foto-symposium-2_2022

Wat werkt wél tegen armoede? Dat staat centraal tijdens het symposium 'Wat wel werkt!'. Leer over interventies, aanpakken en ervaringen die werken bij armoede. In de middag kun je kiezen uit verschillende deelsessies. Zien we jou op 12 oktober?

Snelle info

Datum en tijd

Locatie
HAN Campus Nijmegen
Kapittelweg 33
Nijmegen

Deelname
Gratis

Programma 12 oktober

Bekijk het voorlopige programma voor het symposium 'Wat wél werkt!' hier. In de komende periode komt er meer informatie beschikbaar over de verschillende programmaonderdelen.

 1. 10:15

  Ontvangst & Registratie

  Inloop en ontvangst

 2. 11:00

  Opening

 3. 11:15

  Keynote: Albert-Jan Kruiter

  Bestaanszekerheid staat vol op de politieke agenda. Dat is lang niet zo geweest. Maar hoe geven we dat vorm? Hoe sturen we op bestaanszekerheid? Wat betekent het voor wetgeving, financiering, data en governance? En hoe betrekken we burgers bij de vormgeving van bestaanszekerheid? Vanuit zijn praktijk als actieonderzoeker gaat Albert Jan Kruiter op die vragen in.

 4. 11:45

  Intermezzo door The Mansion

 5. 12:00

  Wat helpt mensen met stress? - Maria van den Muijsenbergh

  Financiële problemen veroorzaken veel stress. Stress maakt ziek én maakt het moeilijker verstandige beslissingen te nemen. Hulpverleners, docenten en ambtenaren maken de stress vaak alleen maar erger. Ze praten te snel, teveel en te moeilijk. Ze versterken vaak het idee dat problemen iemands eigen schuld zijn.  Dat helpt mensen met stress niet.

  Maar het kan ook anders! Maria vertelt ons over de effecten van stress op onze gezondheid en ons denken, en over wat helpt om stress te verminderen. Want we kunnen allemaal iets doen. Daarbij gebruikt ze voorbeelden uit de wetenschap én praktijk!

 6. 12:30

  Lunchpauze

  Wij verzorgen een eenvoudige vegetarische lunch. Heb je dieetwensen? Geef ze door in het aanmeldformulier

 7. 13:30

  Deelsessie 1

  Tijdens de deelsessies bieden we 6 verschillende sessies aan. Meer informatie over de sessies vind je onderaan de pagina. Geef bij je inschrijving jouw top 3 door! Dan houden we daar rekening mee bij de indeling.

 8. 14:45

  Deelsessie 2

  Tijdens de deelsessies bieden we 6 verschillende sessies aan. Meer informatie over de sessies vind je onderaan de pagina. Geef bij je inschrijving jouw top 3 door! Dan houden we daar rekening mee bij de indeling.

 9. 15:45

  Informatiemarkt en borrel

Ben jij erbij?

Deelsessies

Tijdens de deelsessies bieden we 6 verschillende keuzes aan. Meer informatie over de sessies volgt snel, in onderstaand overzicht vind je in alvast de titels onder voorbehoud. Geef bij je inschrijving jouw top 3 door!

Bewijs van deelname

Heb je een bewijs van deelname nodig? Laat het ons weten bij je inschrijving. Dan zorgen we ervoor dat je er een bewijs voro je klaar ligt aan het einde van het symposium. 

Samenwerking
 

Gemeente Nijmegen

Het symposium ‘Wat wel werkt!’ organiseren we in samenwerking met de Gemeente Nijmegen. Jaarlijks organiseert de gemeente Nijmegen een ‘dag tegen armoede’.  Tijdens deze dag delen we kennis en zorgen we voor ontmoetingen met als doel armoede in Nijmegen bestrijden. Door deze dag te verbinden aan de Week tegen Armoede van de HAN zorgen we voor een groter publiek en bredere inbedding in de regio.

136344 Nijmegen Grote Markt met fietsen
Meer weten?
 

Stel je vraag

Initiatiefnemers van de Week tegen Armoede 2023 zijn de Zorgalliantie, de Werkplaats Sociaal Domein Arnhem en Nijmegen en de Academie Mens en Maatschappij/ Voor vragen over het programma van de week of het symposium kun je contact met ons opnemen via: communicatie.amm@han.nl.

Wil je jouw verhaal met ons delen? Ook dat kan door ons te mailen! 

322393 Beeld van de Week tegen Armoede met vork, stekker en huis als illustratie.