Welke studievorm past bij mij?

Studeren aan het hbo kan in verschillende vormen. Wil je 5 dagen in de week naar school? Ga dan voor een voltijdstudie. Combineer je liever je studie met een baan? Dan is een deeltijd- of duale studie wat voor jou. Nog een keuze: ga je in 4 jaar je bachelor halen? Of ga je na 2 jaar de arbeidsmarkt op met een associate degree? Het is aan jou!

54922 jongen en meisje studeren samen op de grond in studiecentrum en zij wijst iets aan

Kies voor voltijd, deeltijd of duaal

Voltijd

Als je er vol voor wil gaan, dan is voltijd wat voor jou. Je besteedt ongeveer 40 uur per week aan je studie. Je volgt in principe elke dag lessen of colleges, je bent op stage of doet aan zelfstudie.

68444 voltijd campagne header jan1goed 2019

Deeltijd

Liever werk en studie combineren? Als je deeltijd studeert, ga je vaak in de avonduren naar school. Kun je daarnaast (blijven) werken. Je studie kan aansluiten bij je baan maar dat hoeft niet.

68449 voltijd campagne header algemeen1 2019

Duaal

Als je voor duaal kiest, combineer je studeren met een betaalde baan. Anders dan bij deeltijd vullen werk en studie elkaar hier aan. Zonder passend werk kun je dus geen duale opleiding volgen.

68446 voltijd campagne header mrtapril1 2019
Keuze 2
 

Welk type opleiding past bij mij?

Oké, je weet of je wil gaan voor een voltijd-, deeltijd- of duale studie. Mooi! Maar dan ben je er nog niet. Want ook het type opleiding kun je kiezen. Veel studenten gaan voor een bachelor van 4 jaar. Vind je nog een keer 4 jaar in de schoolbanken te lang? Kies dan voor een associate degree: een verkorte hbo-opleiding van 2 jaar. Je leert en werkt tegelijk. Na het halen van de opleiding krijg je een officieel erkend associate degree (Ad)-diploma. Daarmee heb je goede kansen op de arbeidsmarkt. Je kunt ook kiezen voor doorstuderen en dan in nog 2 jaar je bachelor-diploma halen.

32139 studeren in de brew, communicatie, werkgroep, samenwerken, klas, studenten, finance, economie, project
Podcast
 

'Ik denk toch aan doorstuderen'

Nieuwsgierig geworden naar een associate degree? Luister dan naar het verhaal van Romy, studente Online Marketing & Sales. Ze doet haar opleiding in duale vorm en combineert haar studie met werk. Romy vertelt in deze podcast waarom ze is gaan doorstuderen en waarom ze nog lang niet is uitgeleerd.

211701 Campagne Deeltijd. Romy Karssens. Meisje met beige broek