Deeltijdstudent als leraar voor zijn eigen klas op de HAN.

Wil je voor het eerst een lerarenopleiding gaan doen? Of juist een 2e lerarenopleiding volgen? De overheid heeft verschillende subsidies die je kunnen helpen met de studiekosten. De moeite waard om in te duiken! Maar let op: elke regeling kent zijn eigen voorwaarden en je kunt niet altijd 2 subsidie

Lerarenbeurs

Heb je al een lerarenbevoegdheid en wil je een bachelor- of master-opleiding gaan volgen? Om je professionele niveau te verhogen, je vakkennis te verbreden of juist te specialiseren? De Lerarenbeurs helpt je verder.

Pabo-docent deeltijd helpt meisje bij laptop.

Tegemoetkoming Leraren

Wil je leraar worden of een educatieve master volgen aan de HAN? Misschien kom je in aanmerking voor een flinke studiekostenvergoeding: de Tegemoetkoming Leraren. De hoogte van deze vergoeding hangt af van je (gezamenlijke) inkomen.

Juf met 3 schoolkinderen achter een tablet.

Subsidie 2e Lerarenopleiding

Ben je al bevoegd leraar? En wil je een 2e lerarenopleiding doen? Dan kun je de subsidie 2e Lerarenopleiding aanvragen om het (duurdere) instellingscollegegeld te betalen. Het bedrag van de subsidie is verhoogd: maximaal krijg je € 6.000,- per studiejaar. 

Lerares met deeltijdstudenten Leraar Duits in de klas op de HAN.

Weet je niet precies welke subsidie je wilt aanvragen? Of wil je weten of je 2 subsidies tegelijk aan kunt vragen? Doe dan de handige keuzehulp op de website van DUO. Of bekijk alle regelingen voor lerarenopleidingen.

b7410f0a-0ce7-11ee-95cf-02565807075b Twee HAN-studenten Leraar Nederlands werken achter één laptop in de mediatheek.