Doorstuderen na je je bachelor Social Work of Pedagogiek?

Ben je bijna klaar met je bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Ben je nieuwsgierig en wil je meer? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor. Blijf in de studieflow en stroom direct door naar een master!


Een master bij de HAN

Waarom doorstuderen?

 • Je bent gewend om leren en werken te combineren;
 • Je staat aan het begin van je loopbaan;
 • Je bent jong met een frisse blik;
 • Je blijft je ontwikkelen;
 • Geen premaster nodig;
 • Praktijk is de rode draad.

Wat vragen we van je?

 • Een afgeronde relevante bachelor;
 • Een praktijkplek voor je praktijkopdrachten;
 • Zin om je verder te verdiepen en te verbreden.

Master Social Work of Master Pedagogiek?

Kijk welke masteropleiding bij je past.

 • Master Social Work

  Je bent sociaal werker Je wilt sociale vraagstukken doorgronden, je tanden zetten in één vraagstuk (praktijkverbeterproject) Je wilt sociale kwesties aankaarten en analyseren/onderzoeken ten behoeve van een rechtvaardige en democratische samenleving Je wilt je ontwikkelen in professioneel leiderschap, de regie nemen
 • Master Pedagogiek

  Je geeft les of werkt in de jeugdzorg/welzijn Je wilt jongeren (0-21 jaar) begeleiden bij opgroeien in onderwijs of zorg Je hebt brede interesse in het pedagogisch domein Je wilt met onderzoek naar een eigen vraagstuk de praktijk verbeteren Je wilt je ontwikkelen tot een professional met een helder kompas Je kunt je positioneren in gesprekken en situaties rond complexe pedagogische situaties

Combinatie van werken en leren

Verdiepen binnen je vakgebied

Werk: een voorwaarde!?

In de Masters Social Work en Pedagogiek is een relevante werkomgeving een voorwaarde om je opdrachten te kunnen doen. Rode draad is het vraagstuk uit de praktijk (uit je werkomgeving) waarin jij je gaat verdiepen. Rondom dat vraagstuk ga je een project opzetten. De kennis die je opdoet kun je meteen toepassen in je project.

Geen werkplek?

Heb je (nog) geen betaalde of onbetaalde plek om je praktijkopdrachten te doen? Neem dan contact met ons op via masters@han.nl. We verkennen samen waar jij je in zou willen verdiepen en zetten ook ons netwerk in.

Een master! Kan ik dat wel?

Ben je nieuwsgierig naar meer? Wil je beter begrijpen waarom dingen gaan zoals ze gaan in de praktijk? Heb je ideeën voor verbeteringen in je vak? Grote kans dat die master in je zit!

Met je bachelor heb je de basis gelegd qua kennis, vaardigheden en onderzoek. In de master ga je een stap verder. Het gaat nu om het doorgronden van vraagstukken uit de praktijk. Met onderzoek verbeter je de praktijk en ontwikkel je het vak. Al doende bouw je jouw professioneel leiderschap uit. Met de open blik en actieve instelling van jou en met coaching vanuit de opleiding, is de titel snel de jouwe.

Wat is een hbo master waard?

Masters in het hbo leiden op voor een beroep. Daardoor zijn hbo-masters praktijkgeoriënteerd en beroepsgericht. Een wo-master focust zich op het doen van onderzoek en het oplossen van vraagstukken. 

Kijk of de Master Social Work bij jou pastVolg een proefcollege

Heb jij interesse in het volgen van de Master Social Work? Schrijf je in voor een of meerdere college's van de huidige eerste – en tweedejaars studenten. Een proefcollege is dé manier om te ontdekken of de master aansluit bij je interesses. Of dat deze goed te combineren is met je werkplek. En waar je de komende 2 jaar rondloopt.

Twijfel je nog?

Ga je wel of niet beginnen aan masteropleiding? Een belangrijke beslissing die veel impact heeft op jouw leven. Maak een afspraak met de opleiding en stel al je vragen.