Buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding? Om te kunnen starten aan de HAN moet je diploma gelijkwaardig zijn aan een Nederlands diploma. Ook is het belangrijk dat je goed Nederlands spreekt en schrijft: dit noemen we de taaleis. De taaleis is B2-niveau, volgens het Europees Referentiekader (ERK).

Studenten aan het werk bij oscilloscoop

Buitenlands diploma

Buitenlandse diploma’s laten we waarderen door het Nuffic. Twijfel je over het niveau van je diploma? ASK HAN kan je daar meer over vertellen.

Zo voldoe je aan de taaleis

Je kunt op verschillende manieren aantonen dat je voldoet aan deze eis.

1.      Je voldoet aan de taaleis als je bent geslaagd voor alle 4 de onderdelen van het Staatsexamen NT2, programma II. 

2.      Als je Nederlandstalig bent opgevoed of al Nederlands hebt gevolgd, voldoe je misschien ook aan de taaleis. Bijvoorbeeld als je minstens 2 jaar Nederlands op het voortgezet onderwijs hebt gevolgd (op B2-niveau). Of als je Nederlandstalig bent opgevoed. Je moet dit wel kunnen aantonen bij de Examencommissie.

3.      Met een Nederlandstalig buitenlands diploma (bijvoorbeeld uit België of de Nederlandse Antillen/Caribisch Nederland) voldoe je ook aan de taaleis.

Ben je vluchteling?

Als je als vluchteling in Nederland bent, is het Taal- en Schakeljaar misschien iets voor jou. Hierin bereiden we je optimaal voor op je bachelor.

Meld je op tijd aan!

Je moet voor aanvang van de opleiding (1 september of 1 februari) voldoen aan de taaleis. Let op: bij numerus fixus opleidingen zijn er soms andere aanmelddata. Zeker weten dat alles op tijd is geregeld? Stuur je aanvraag dan in vóór 1 juli.

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500