Studenten hangen infuus op

Zorgprofessionals besteden veel tijd aan het rapporteren over (gesprekken met) cliënten. Kan dit praktischer en efficiënter? In dit project wordt gewerkt aan een verbeterd ECD; Elektronisch Cliënten Dossier. Om tot een goed en bruikbaar ontwerp te komen, werken zorgprofessionals zelf mee.

Snelle info

Status

Lopend

Startdatum

1 januari 2020

Subsidie

OOST NL

Projectleiders

  • Keun Young Sliedrecht
  • Els van der Pool

Aanleiding

Een groot deel van de taken van professionals in de zorg, bestaat uit gesprekken met cliënten. Dagelijks moet hierover worden gerapporteerd. Dit doen zij in een ECD, een Elektronisch Cliënten Dossier. Soms sluit de software echter niet goed aan op de wensen en de praktijk van de gebruikers. 

Doel

Doel van dit project is het ontwerpen van een ECD waarin zorgprofessionals efficiënt kunnen rapporteren. Om tot een goed ontwerp te komen, hebben zorgverleners meegewerkt. Ze hebben in een Design Sprint input geleverd voor een verbeterd ECD. Een ECD waarin de dagelijkse taak van het schrijven van rapportages beter ondersteund wordt.

Resultaten

Resultaat van de Design Sprint was een verbeterd ontwerp van het ECD. Dit ontwerp ondersteunt zowel het schrijven als het raadplegen van rapportages beter in de praktijk.

Achtergrond

Zorgverleners wilden graag een verbeterde versie van het ECD. Zodat ze eenvoudiger (minder vaak klikken) betere rapportages kunnen opstellen (doelgericht, functioneel).  

Een intensive care verpleegkundige is bezig met de digitale administratie van haar patient
Maak kennis 

Ons team

Els van der Pool

Lector Human Communication Development
portret Els van der Pool

Keun Young Sliedrecht

Docent-onderzoeker Lectoraat Engineering

Onze partner

Symax: Geert Klein-Breteler  

In contact komen?

Het lectoraat Human Communication Development

Hoe bereik je de ander, hoe begrijp je elkaar? Hoe zorg je voor optimale interactie met klanten, burgers en netwerkpartners? Ons lectoraat onderzoekt wat wel en niet werkt in een steeds veranderende omgeving en ondersteunt professionals met advies. 

koffiecorner, Overleg, samenwerken, koffie, corner, tablet, finance, economie