biocentre_data-science9. Martijn van der Pol, Philip de Groot

Als bedrijf met innovatie-ambitie loop je soms tegen grenzen aan. Samenwerking met concullega’s is dan soms nodig. Maar hoe doe je dat op enigszins duurzame wijze? Zodat niet de helft eruit wil stappen halverwege het traject?

Snelle info

Projectleider:

Arjen van Weert 

Startdatum:

1 januari 2019

Status:

Lopend

Looptijd:

31 december 2023

Aanleiding van het project

Een bedrijf stelt vast dat de innovatie-ambitie de eigen middelen overstijgt. Dat betekent dat samenwerken nodig is. Maar samenwerken is lastig. Zo’n coalitie loopt vaak stuk, belangen blijken toch niet zo verenigbaar te zijn. Wat geeft de samenwerking bij zo’n innovatietraject de beste slagingskans.

Doel

Het project BESSI heeft als doel te komen tot een instrument en bedrijven in staat te stellen kansen op een succesvolle samenwerking t.b.v. innovatie te vergroten. BESSI staat daarbij voor Business Ecosystem Scan for Smart Innovation. De 10 BESSI-factoren zullen we op basis van best practices, (vak)literatuur en praktijkgericht onderzoek onderzoeken.

spelbord met pionnen in netwerk

Achtergrond

BESSI is bedoeld voor bedrijven die al een stap verder zijn in het innovatieproces. Bedrijven hebben al geconstateerd dat ze moeten gaan samenwerken (Ally), omdat hun innovatie-ambitie bijvoorbeeld de eigen mogelijkheden overstijgt. Het lastige is dat je dan wellicht ook met concullega‘s moet samenwerken, vooral in deze tijd. Hoe smeed je zo’n consortium op een enigszins duurzame wijze? Zodat niet de helft eruit wil stappen halverwege het traject?

Meer weten? Neem contact op met:

Arjen van Weert

  • arjen.vanweert@han.nl
  • Publicaties

    LectoraatSmart Business

    Hoe kunnen (samenwerkende) organisaties slimme technologie toepassen om nieuwe, innovatieve bedrijfsmodellen te ontwikkelen en implementeren? Ons lectoraat zoekt naar antwoorden door het uitvoeren van ontwerpgericht en actiegericht onderzoek. 

    smart industry deeltijd fabriek