HAN Lean QRM Centrum

Het HAN Lean QRM Centrum is hét kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren en veranderen en leren.

387446 Productievloer in fabriek met robots

Het HAN Lean QRM Centrum is als kenniscentrum verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. We stimuleren de ontwikkeling, overdracht en circulatie van kennis op het gebied van Lean en continu verbeteren. Met bedrijven en studenten voeren wij praktijkgericht onderzoek uit naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen door het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productontwerp en manufacturing. Zo laten we onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten, en profiteren bedrijven en studenten steeds van de nieuwste kennis! Een specifiek aandachtsgebied hierbij is het leren en veranderen binnen organisaties.

Praktijkgericht onderzoek

Met ons praktijkgerichte onderzoek, ontwikkelen we nieuwe kennis die we direct toepassen in ons onderwijs en delen met regionale (mkb-)bedrijven en kennisinstellingen. 

Actuele onderzoeksthema's zijn: 

  • Smart Lean: Lean in combinatie met effectief gebruik van digitalisering, automatisering en robotics.
  • Lean Learning: effectief organiseren van Lean, QRM en continu verbeteren binnen organisaties.
  • Design for Excellence: hoe u gestroomlijnd en zonder verspilling producten ontwerpt en zo snel en optimaal aansluit op de behoefte van de klant.

Bij ons onderzoek betrekken we bij voorkeur bedrijven uit ons partnernetwerk

Continue kennisuitwisseling

De resultaten van ons praktijkgericht onderzoek delen we via:

  • Masterclasses: Sessies van 2 uur waarin we actuele kennis uit onderzoek of praktijkverhalen met u delen.
  • Workshops: Sessies van een dag(deel) waarin u actief aan de slag gaat met specifieke (door ons ontwikkelde) Lean-tools of technieken. • Symposia en conferenties.
  • Publicaties: Whitepapers, vak- en onderzoekspublicaties. Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van internationale experts uit ons netwerk voor het verzorgen van workshops of masterclasses. Als partner ondersteunt u de organisatie van deze activiteiten en kunt u deze kosteloos of met korting bezoeken. 

Op de agenda

Lean 4.0 voor teamleiders

Dit is een training voor teamleiders die, samen met werknemers, het uitvoerende werk willen verbeteren. Zo wordt het werk plezieriger, is het beter gericht op de behoefte van de (interne) klant en er sprake is van efficiëntie. We gaan ervan uit dat de teamleiders enige kennis hebben van Lean.

14sep
t/m
9nov
Arnhem
09:00 - 10:00
34000 smart industry deeltijd fabriek

Webinar Modular product design - tools and methods

During this webinar, participants will learn about modular product design tools and methods. These tools are intended to verify and trigger design during the modular product design process.

5 okt
15:30 - 17:00
537741 Beeld van ingenieur die op computer werkt met Cadsoftware

Netwerkbijeenkomst Industrie 5.0

Op donderdag 12 oktober van 14:00 tot 17:00 organiseren de HAN, Saxion, TNO en Universiteit Twente een netwerkbijeenkomst rond het creëren van een duurzame, mensgerichte  Smart Industry (Industrie 5.0).

12 okt
Arnhem
14:00 - 17:00
377396 Stockbeelden ter ondersteuning van de de opleiding Digitale Business Transformation

Partner in Lean en continu verbeteren

Wilt u uw processen optimaliseren en Smart technologieën integreren? Fouten minimaliseren en sneller reageren op klantvragen? Wij doen samen met onze partners onderzoek naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing.

404900 Portretfoto Stef Tiggeloven
draw-cta-title

Blijf op de hoogte

Meld u aan en ontvang onze nieuwsbrief rond onderwijs, onderzoek, publicaties en evenementen op het gebied van Lean en continu verbeteren eens per maand. 

383218 Toetsenbord Newsletter
draw-cta-title