HAN Lean QRM Centrum

Het HAN Lean QRM Centrum is hét kenniscentrum voor het slim organiseren en continu verbeteren van productontwikkeling, smart produceren en veranderen en leren.

387446 Productievloer in fabriek met robots

Het HAN Lean QRM Centrum is als kenniscentrum verbonden aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. We stimuleren de ontwikkeling, overdracht en circulatie van kennis op het gebied van Lean en continu verbeteren. Met bedrijven en studenten voeren wij praktijkgericht onderzoek uit naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen door het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productontwerp en manufacturing. Zo laten we onderzoek, onderwijs en het bedrijfsleven beter op elkaar aansluiten, en profiteren bedrijven en studenten steeds van de nieuwste kennis! Een specifiek aandachtsgebied hierbij is het leren en veranderen binnen organisaties.

Praktijkgericht onderzoek

Met ons praktijkgerichte onderzoek, ontwikkelen we nieuwe kennis die we direct toepassen in ons onderwijs en delen met regionale (mkb-)bedrijven en kennisinstellingen. 

Actuele onderzoeksthema's zijn: 

  • Smart Lean: Lean in combinatie met effectief gebruik van digitalisering, automatisering en robotics.
  • Lean Learning: effectief organiseren van Lean, QRM en continu verbeteren binnen organisaties.
  • Design for Excellence: hoe u gestroomlijnd en zonder verspilling producten ontwerpt en zo snel en optimaal aansluit op de behoefte van de klant.

Bij ons onderzoek betrekken we bij voorkeur bedrijven uit ons partnernetwerk

Continue kennisuitwisseling

De resultaten van ons praktijkgericht onderzoek delen we via:

  • Masterclasses: Sessies van 2 uur waarin we actuele kennis uit onderzoek of praktijkverhalen met u delen.
  • Workshops: Sessies van een dag(deel) waarin u actief aan de slag gaat met specifieke (door ons ontwikkelde) Lean-tools of technieken. • Symposia en conferenties.
  • Publicaties: Whitepapers, vak- en onderzoekspublicaties. Daarnaast maken we ook regelmatig gebruik van internationale experts uit ons netwerk voor het verzorgen van workshops of masterclasses. Als partner ondersteunt u de organisatie van deze activiteiten en kunt u deze kosteloos of met korting bezoeken. 

Op de agenda

Webinar Learnstruments for competencies development in Industry 4.0.

In this webinar, we will discuss the competencies that need to be developed to successfully apply Industry 4.0 concepts within different organizations. Specifically, we will look at the role that gamification and the use of the Industry 4.0 Board Game can play in this process.

15 sep
15:30 - 17:00
316052 Webinar met collegezaal achtergrond

Workshop Effectieve planningstools voor high-variety/low-volume

In deze workshop gaan Pascal Pollet en Jannes Slomp in op de planningsproblematiek waar veel high-variety/low-volume bedrijven mee worstelen en de vaak beperkte effectiviteit van planningtools.

29 sep
Arnhem
10:00 - 17:30
387446 Productievloer in fabriek met robots

Industry 4.0 game: experience challenges while implementing Industry 4.0 technologies

This workshop offers the opportunity to play and experience the Industry 4.0 boardgame under expert supervision by one of the developers of the game. The game's main goals are to improve participants understanding of Industry 4.0 design principles.

13 okt
Arnhem
13:00 - 17:00
81164 Man robot graphic

Partner in Lean en continu verbeteren

Wilt u uw processen optimaliseren en Smart technologieën integreren? Fouten minimaliseren en sneller reageren op klantvragen? Wij doen samen met onze partners onderzoek naar het continu verbeteren van bedrijfsprocessen en het toepassen van Lean, QRM en Smart technologie binnen productdesign en manufacturing.

32039 Profielfoto Stef Tiggeloven