Jan Willem Teunissen

Jan Willem Teunissen is als docent en onderzoeker verbonden aan HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, op het expertisegebied Talent Identification & Talent Development

227044 Kinderen in een gymzaal met hesjes aan op de rug gefotografeerd

Als docent en onderzoeker van de HAN doet hij veel kennis en ervaring op. Deze kennis en ervaring wil Jan Willem graag overdragen aan collega's en leerlingen zodat ze nieuwe dingen leren.

400962 Portret expert Jan Willem Teunissen

Over Jan Willem

Waarvoor kun je contact opnemen met Jan Willem?

 • Vragen omtrent het vormgeven van een jeugdopleiding op basis van wetenschappelijk kader en praktische invulling
 • Welke sporten mogelijkerwijs elkaar fysiek en/of motorisch kunnen versterken

Contactgegevens

 • JanWillem.Teunissen@han.nl
 • Publicaties en blogberichten

  Overeenkomsten en verschillen tussen sporten die systematisch talentoverdracht en -ontwikkeling dienen

  Het doel van dit onderzoek was om overeenkomsten en verschillen te onderzoeken voor 18 sporten ten opzichte van kano/kajak om donorport en/of multisporten te identificeren, op basis van een systematische analyse van de taakbeperkingen per sport die vanuit het oogpunt van de coaches als cruciaal of minder belangrijk worden verondersteld.

  30999 Hardlopen atletiekbaan

  Nauwkeurigheid volwassenheidsvoorspellingsvergelijkingen voetballers

  Het doel van deze studie is om de nauwkeurigheid van predicatievergelijkingen te beoordelen voor de schatting van APHV bij individuele mannelijke jeugdvoetballers.

  31726 man in materiaal hok met voetbal

  Van Sport naar Sport

  In dit hoofdstuk stellen we dat talentoverdracht niet alleen mogelijk is als een klassieke productgerichte aanpak, maar ook als een procesbenadering. Om succesvol over te stappen van de ene sport naar de andere, is het belangrijk om de onderliggende prestatie-eisen te bepalen.

  109993 kind bij tennisnet op indoor baan

  Trainen in de puberteit

  Breed motorisch opleiden van kinderen om op die manier de ambitie te berijken. Er zijn tegenwoordig maar weinig beroepen die mensen voor het leven doen. De enige "taak" die misschien van toepassing is, is die van religie – je zou het kunnen omschrijven als een roeping.

  270014 Groepsfoto van de statushouders die een vooropleiding doen om een deeltijdopleiding te doen in de Techniek om in de energietransitie te kunnen werken.

  Talent Identification & Talent Development

  Binnen dit thema is het doel om beweegtalent van een kind te herkennen, te ontwikkelen en het daarna te begeleiden in de zoektocht naar de sport waar het talent zich het beste in kan ontwikkelen.

  227044 Kinderen in een gymzaal met hesjes aan op de rug gefotografeerd

  Blijf op de hoogte van de laatste onwikkelingen

  Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Blijf ook op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief en/of bekijk ons weblog.

  410388 sport en bewegen, blog professionals

  HAN Sport en Bewegen en HAN SENECA

  HAN Sport en Bewegen

  HAN Sport en Bewegen biedt bachelor- en masteronderwijs, doet onderzoek, werkt samen met sportorganisaties, levert stagiaires en nog veel meer. De academie streeft naar een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk.

  31034 Studenten op stoelen bij lage tafel lachend meisje horizontaal

  HAN SENECA

  Of je nu inzicht in jouw gezondheid wilt hebben, je preventief met je vitaliteit aan de slag wilt, je jezelf als professional verder wilt ontwikkelen via cursussen of dat je als ondernemer wat wil doen met de vitaliteit van jouw werknemers. Bij HAN SENECA kan je terecht.

  305292 entree han seneca k33

  Snel antwoord

  Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
  Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

  Openingstijden

  Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

  Liever bellen?

  Bellen: 024 - 353 1262