Gwendolijn Boonekamp

Gwendolijn Boonekamp is als docent en onderzoeker verbonden aan HAN Sport en Bewegen van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, op het expertisegebied Health Promotion & Performance

102279 groepje actieve ouderen staat aan de startlijn van een hardloopbaan

Vanuit het denkkader van Health Promotion en Salutogenese richt ik mij op studentenwelzijn en het stimuleren van actieve leefstijl in adolescenten in de school context. Mijn werk en onderzoek kenmerkt zich door een participatieve, op assets gerichte aanpak. Daarbij maak ik gebruik van participatieve methodieken zoals photovoice en de Structured Interview Matrix. De inzet van deze methodieken maakt perspectieven van deelnemers inzichtelijk en brengt hen met elkaar in dialoog over prioriteiten en nader gezamenlijk te ontwerpen vervolgstappen. Hierdoor ontstaat er synergie tussen onderzoek en actie/interventie.

278697 Onderzoek Gwendolijn Boonekamp

Over Gwendolijn

Waarvoor kan je contact opnemen met Gwendolijn?

  • Workshops en of trainingen ontwikkelen en geven om, aan de hand van participatieve methodieken om stakeholders of communities met elkaar in gesprek te brengen en te komen tot gedeelde inzichten en prioritering.

 

  • Begeleiding van docenten/scholen bij het implementeren van participatieve aanpakken om leerlingen te helpen hun capaciteiten te ontwikkelen om een levenlang te blijven bewegen door het ontwikkelen van hun agency.

Publicaties en blogberichten

Stimuleren actieve leefstijl in beweegonderwijs

In de leeftijd 12 tot 17 jaar gaan jongeren -met name leerlingen van het VMBO- steeds minder sporten. Hoe kun je als docent leerlingen op jouw school die niet of minder actief zijn verleiden om meer te bewegen of sporten? Het project SALVO (Stimuleren Actieve Leefstijl VMBO) zet hierop in door actief met leerlingen in gesprek te gaan.

31039 Studente buiten sporten closeup

Onderzoeksartikelen

Op Researchgate,net bekijk je alle door Gwendolijn Boonekamp gepubliceerde wetenschappelijke artikelen. N.B. deze zijn veelal in het Engels.

30987 Atletiekbaan binnen Gymnasion

School speelt sleutelrol voor leven lang bewegen

Onlangs promoveerde docent-onderzoeker Gwendolijn Boonekamp van HAN Sport en Bewegen aan de Universiteit van Alicante op een onderzoek naar hoe scholen een sleutelrol kunnen spelen in het ontwikkelen van de capability van VMBO leerlingen om hun leven lang fysiek actief te blijven.

30989 Citaat Nelson Mandela

Lol in bewegen: leerlingen in 'the lead'

Leefstijlcoach

Wil je cliënten coachen en begeleiden naar een gezonde leefstijl? In de cursus basistraining tot leefstijlcoach van HAN SENECA leer je de basisvaardigheden die je nodig hebt om iemand te begeleiden en coachen naar een gezonde leefstijl.

282351 Groenten in de vorm van hersenen voor bij het project Mocia behorend bij het lectoraat Voeding, Diëtetiek en Leefstijl

HAN SENECA Health Promotion & Perfomance

Health Promotion & Performance van HAN SENECA verbindt sport, bewegen en gezondheid. Gezondheid is immers van grote maatschappelijke waarde omdat het bijdraagt aan aspecten zoals vitaliteit, meedoen, beter presteren, groei en ontwikkeling en duurzame inzetbaarheid.

237750 vliegend eten

Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport en bewegen, arbeid en gezondheid. Blijf ook op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief.

30987 Atletiekbaan binnen Gymnasion

Snel antwoord

Vragen over HAN SENECA of onze dienstverlening?
Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 9.00 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 024 - 353 1262