Academie Sport en Bewegen

In de Academie Sport en Bewegen leiden we studenten op tot kritische, innovatieve en ondernemende professionals. Ook bieden we opleidingen en cursussen voor professionals op het gebied van sport, arbeid en gezondheid. Zo kunnen zij de nieuwste inzichten en theorieën toepassen in hun werk.

Studenten lopen in de gang horizontaal

Hoe we dat doen? We vertalen bestaande kennis naar onze opleidingsprogramma's. En we ontwikkelen nieuwe kennis, om toekomstige professionals en de praktijk goed op elkaar te laten aansluiten. Kortom, de Academie Sport en Bewegen gaat voor een goed aangesloten driehoek van onderwijs, onderzoek en praktijk.

Onderwijs

Thuisbasis voor bachelor en master

Ruim 2.000 studenten volgen een voltijd- of deeltijdopleiding aan de Academie Sport en Bewegen. Ze hebben een keuze gemaakt uit 1 van de bacheloropleidingen of gaan voor een master. Ook topsporters voelen zich hier thuis, met een speciale variant van de opleiding Sportkunde op trainingscentrum Papendal.

Dit zijn de opleidingen:

OnderwijsPost-hbo, cursus en training

Ontwikkel jezelf als professional. Bekijk het grote aanbod cursussen en trainingen op het gebied van sport en bewegen, arbeid en gezondheid.

overleg, economie, deeltijd, finance, samenwerken, gesprek, koffie, koffiecorner, corner

Onderzoek

Thuisbasis voor praktijkgericht onderzoek

Onderzoekers en studenten zetten samen hun tanden in maatschappelijke vraagstukken. We voeren praktijkgericht onderzoek uit, in 2 lectoraten en binnen 1 van deze expertisegebieden. Ook is er een expertisecentrum verbonden aan onze academie.

Meer over de lectoraten en het expertisecentrum: 

Expertisecentrum HAN SENECAOnderwijs, onderzoek en praktijk

HAN SENECA is het expertisecentrum voor sport, arbeid en gezondheid en is onderdeel van HAN Sport en Bewegen. Hier komt de driehoek onderwijs, onderzoek en praktijk samen, op de diverse expertisegebieden. Bekijk het aanbod van HAN SENECA, zoals PMO's (duurzame inzetbaarheid), sportmedische keuringen, fitness en cursussen. Daarnaast is het een leer-werkplek voor HAN-studenten.

Gebouw Kapittelweg 33 Nijmegen, landscape, Seneca

Nieuws

109962 fitnesstrainer in de sportschool in gesprek met een blonde vrouw met overgewicht
102280 mindervalide jongeren spelen rolstoelbasketbal in de gymzaal van hun tehuis
Samenwerken voor sporttalentMet de voeten in de topsport-klei
313949 Een header voor het artikel waarin Gudo Kramer wordt geinterviewd. Geplaatst door HB.
286309 man met voetbal draaiend op vinger
32984 studenten staan klaar voor de start
null
Sport studenten trainingspak voetbal

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of bezoek ons weblog

Regelmatig brengen we nieuws naar buiten vanuit HAN Sport en Bewegen over onderzoeken, projecten en evenementen binnen sport, arbeid en gezondheid. Abonneer je ook op onze nieuwsbrief of check ons weblog!

Atletiekbaan binnen Gymnasion

Contact

Academie Sport en Bewegen

René Tönissen, Academiedirecteur
E Rene.Tonissen@han.nl
T (024) 353 15 07 (secretariaat)