Strategisch partnerschap Bernhoven - HAN

In Bernhoven zetten we gezamenlijk in op persoonlijke en professionele ontwikkeling van zowel studenten als professionals. Ook verkennen we hoe de HAN bij kan dragen aan ontwikkeling en innovatie bij vraagstukken die zich in de praktijk voordoen.

32503 Student met infuus

In Bernhoven hebben meerdere verpleegkundigen en stagiaires samen de zorg voor een aantal patiënten. Zo kunnen zij gebruik maken van elkaars kwaliteiten en met en van elkaar leren. Bernhoven en de HAN werken hierbij samen om het leerrendement te vergroten.

Ook op het gebied van onderzoek willen we beter bij elkaar aansluiten. Eelkje Huvenaars (HBO-V Voltijd) en Peter van der heijden (BMH) zijn als Docent Onderzoekers Praktijk namens HAN aan Bernhoven verbonden. Zij helpen de teams in Bernhoven onder andere met het invullen van onderzoeksaanvragen, zodat die vaker en makkelijker doorgang vinden. Ook denken zij daarbij mee in het opvolgen van onderzoeken en aansluiten bij thema's die op de afdeling aandacht krijgen.

“Voor mij schuilt de grootste meerwaarde erin dat we twee werelden – de zorg en het onderwijs – bij elkaar brengen”, zegt teamleider Jowan van Dongen van Bernhoven. “Zodat we mensen opleiden op een manier die aansluit bij de behoeften van de praktijk, én we tegelijkertijd die praktijk vernieuwen vanuit onderwijs en onderzoek.”

177539 student Verpleegkunde deeltijd Ashley Venrooij in werksetting en werkkleding 2020

Interprofessionele onderwijsmomenten

Tweewekelijks worden in Bernhoven interprofessionele onderwijsmomenten verzorgd door HAN, Koning Willem I College, Avans en Bernhoven. Docenten van de scholen ondersteunen studenten en professionals in het overbrengen van kennis aan collega’s en medestudenten met als doel om theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen.

498895 Onderwijsmoment in ziekenhuis Bernhove, werkgroep strategie en werkveld academie gezondheid en vitaliteit

Werkplek

HAN medewerkers hebben in Bernhoven een fysieke werkplek waar zij iedere woensdagmiddag aanwezig zijn. Deze fysieke nabijheid helpt om nog meer en beter samen op te trekken en de lijntjes kort te houden.

Contact

Vragen? Neem voor meer informatie contact op met Hanneke Peters-Siskens, projectleider via h.peters@han.nl.

 

30476 Laptop met blauwe hoes