Symposium Sociaal – Fair Health – 13 juni 2023  Gezondheidsverschillen verkleinen…hoe dan?

520999 Groep student en een docent lachend voor een vrolijke wand
 • Slim
 • Schoon
 • Sociaal

Het verkleinen van de gezondheidskloof in onze samenleving: het is een opdracht aan ons allemaal. Maar hoe dan? Het inzetten van ervaring is hierbij onmisbaar. Al deze ervaringskennis en ervaringsdeskundigheid brengen wij samen tijdens dit symposium op 13 juni 2023 (12 – 18 u.) in Nijmegen.

In de Lindenberg in Nijmegen ontvangen we je op dinsdagmiddag graag voor een gevarieerd programma. Het eerste deel van het programma is plenair met een keynote van Tim ’S Jongers. Daarna volg je 2x een parallelsessies van jouw keuze. 
Lees meer over de inhoud van het programma (scroll down for English).
En vergeet je niet aan te melden voor deze middag (toegang is gratis).

Parallelsessies

Ervaringsroute

Of neem tijdens een parallelsessie de tijd om zelf ervaring op te doen! Een speciale route door het gebouw leidt je langs allerlei vormen van ervaringskennis. Je luistert naar verhalen. Bekijkt foto’s. Je gaat in gesprek met ervaringsdeskundigen of onderzoekers. Je speelt een spel. Of probeert te ontsnappen uit een escaperoom. Laat je verrassen door wie en wat je tegenkomt!
 

Keynote Tim ’S Jongers

Ervaringskennis is het centrale thema die dag. Daarom past geen keynotespreker beter dan Tim 'S Jongers. Tim 'S Jongers is politicoloog, bestuurskundige en publicist. In zijn werk focust hij op de kloven die door onze samenleving lopen. Zoals die tussen ‘hoopvollen’ en ‘hooplozen’.  

In 2022 verscheen zijn boek Beledigende Broccoli, waarin hij duidelijk maakt waarom goedbedoeld beleid vernederend uitpakt voor mensen met bestaansonzekerheid. Voor de Correspondent schrijft hij als correspondent samenleven over thema's als armoede, bestaansonzekerheid en sociaal beleid.

520168 Portretfoto van Tim 'S Jongers

Programma

 1. 12:00

  Ontvangst en lunch

 2. 13:00

  Aftrap programma

 3. 13:15

  Spreker Tim ’S Jongers (keynote)

 4. 14:30

  Pauze

 5. 15:00

  Parallelsessies ronde 1

 6. 16:00

  Pauze

 7. 16:15

  Parallelsessies ronde 2

 8. 17:15

  Borrel (met leuke afsluiter!)

Locatie

De Lindenberg is het cultuurhuis van Nijmegen. Het symposium vindt plaats in de locatie die middenin het centrum ligt. Vanaf Centraal Station Nijmegen loop je binnen een kwartier naar Lindenberg Centrum (adres Ridderstraat 23, 6511 TM Nijmegen).

ZwaartepuntSociaal - Fair Health

Mensen met een laag opleidingsniveau of inkomen leven korter en voelen zich minder gezond. Daar willen we met Sociaal - Fair Health verandering in brengen. Hoe? Door in onderwijs en onderzoek aandacht te vragen voor die verschillen. We verbinden alle kennis die de HAN in huis heeft en betrekken partners uit de praktijk. Samen kunnen we verschil maken.

Health vrouw man diversiteit focus zwaartepunt HAN

Blijf op de hoogteAbonneren op nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van Sociaal - Fair Health? Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws over het verkleinen van sociaaleconomische gezondheidsverschillen.

null