Onze geschiedenis

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is geschiedenis. We dragen nu een Engels jasje, als HAN University of Applied Sciences. Wat blijft, is 1 HAN. En dat al sinds 1996, meer dan 25 jaar.

324601 Nijmegen, Verlengde Groenestraat 75, Bisschop Hamerhuis, zonsondergang, torentje, zijaanzicht

Fusies en groei 

Over 26 jaar HAN

Onze onderwijsinstelling is het resultaat van flink wat fusies en een forse groei van het aantal studenten. Alleen op die manier kom je in ruim 10 jaar van 20 zelfstandige onderwijsinstellingen tot 1 HAN. De belangrijkste reden voor deze fusies? De overheid en de HBO-raad (nu: Vereniging Hogescholen) vonden veel scholen te klein om hun onderwijs goed te organiseren. Ook was het financieel niet handig. Kortom: de druk om samen te werken was groot.

Een complete hogeschool

Die samenwerking verliep niet altijd zonder slag of stoot. Sommige fusies gingen op het laatste moment niet door. Maar niemand zit op een halfbakken product te wachten: een hogeschool met alleen maar economische of technische opleidingen. En dus fuseerden de scholen gestaag door. Tot de HAN zoals wij die nu kennen, 26 jaar later. 

Even terugblikken
 

Jubileumjaar 2021

In 2021 bestond de HAN 25 jaar. Tijd voor een feestje onder het motto 'Oud genoeg om te weten wie je bent. En jong genoeg om door te kunnen leren.' En tijd om terug te blikken op een kwart eeuw HAN, door collega's, studenten en onze partners uit bedrijven en instellingen. Met een live radioshow, een talkshow en Powertalks om je kennis een boost te geven. 

316964 null

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500