25 jaar HAN

Hogeschool van Arnhem en Nijmegen is geschiedenis. We dragen nu een Engels jasje, als HAN University of Applied Sciences. Wat blijft, is 1 HAN. En dat al sinds 1996. In dit jubileumjaar besteden we volop aandacht aan ons 25-jarig bestaan met als thema: 'Oud genoeg om te weten wie je bent. Jong genoeg om door te willen leren.'

312714 Illustratie HAN Radio25 header

8 en 9 september Luister HAN RADIO25 terug!

Wie jarig is, trakteert! Daarom was er een live radio-uitzending vanaf de campus op woensdag 8 september (Arnhem) en donderdag 9 september (Nijmegen) vanuit een blinkende airstreamer. Beide dagen vol swingende muziek en boeiende interviews zijn terug te luisteren.

32748 studeren-aan-de-han

Fusies en groei Over 25 jaar HAN

Onze onderwijsinstelling is het resultaat van flink wat fusies en een forse groei van het aantal studenten. Alleen op die manier kom je in ruim 10 jaar van 20 zelfstandige onderwijsinstellingen tot 1 HAN. De belangrijkste reden voor deze fusies? De overheid en de HBO-raad (nu: Vereniging Hogescholen) vonden veel scholen te klein om hun onderwijs goed te organiseren. Ook was het financieel niet handig. Kortom: de druk om samen te werken was groot.

Die samenwerking verliep niet altijd zonder slag of stoot. Sommige fusies gingen op het laatste moment niet door. Maar niemand zit op een halfbakken product te wachten: een hogeschool met alleen maar economische of technische opleidingen. En dus fuseerden de scholen gestaag door. Tot de HAN zoals wij die nu, 25 jaar later, kennen. We hebben dus iets te vieren!

Jubilarissen aan het woord

Ontdekker Ruud Kroes

"Liever studenten opleiden die eigenwijs zijn dan gehoorzame taak-aapjes." Creatief vakdocent Ruud Kroes over zingeving, geraakt worden door studenten en experimenteren in de hulpverlening.

302232 Een headerfoto van jubilaris Ruud Kroes. Geplaatst door Hanneke Bulten.

Bezige bij Frank Vonk

"De balans tussen lesgeven en andere werkzaamheden op de HAN is geweldig", vertelt Frank Vonk. Lees over wat hij leerde, en hoe hij de toekomst voor zich ziet.

292609 Een header voor bij het interview met Frank Vonk. Hij werkt 25 jaar bij de HAN. Geplaatst door Hanneke Bulten.

Docent Cesar Refuge

"Het vak recht is zelfs leuker dan werken in de advocatuur", vertelt docent Cesar Refuge. Lees over wat hij leerde, en hoe hij de toekomst voor zich ziet.

285802 Een header met foto bij het interview met jubilaris Cesar Refuge.

Podiumdier Jet de Jong

Jet is dramadocent en een echt podiumdier. Ze werkt al 25 jaar bij de HAN. Lees over wat ze er leerde, en hoe ze haar toekomst ziet.

278161 Afbeelding voor in de header van Jet de Jong, jubilaris bij de HAN.

Docent Richard Taal

"Accountancy is allesbehalve stoffig", vertelt docent Richard Taal. Hij werkt 25 jaar bij de HAN en wil het imago van zijn vak veranderen.

269835 banner interview Richard Staal

Onze partners in het werkveld aan het woord

Dennis Kolfertz (turbo-ontwikkelaar MTEE)

Sinds eind jaren 90 wist Dennis Kolfertz stagiairs van de HAN te strikken voor zijn werkgever(s). Samen met hem blikken we terug én vooruit als het gaat over de samenwerking tussen de HAN en het automotive-werkveld. "De studiestof gaat echt leven bij ons in het bedrijfsleven."

317263 Een headerfoto van Dennis Kolfertz, in de reeks interviews HAN 25 jaar. Geplaatst door HB.

Gudo Kramer (Topsport Gelderland)

Oud genoeg om te weten wie je bent. Jong genoeg om door te willen leren. Onder die vlag blikken we terug én vooruit in dit jaar waarin de HAN 25 jaar bestaat. Juist ook met partners in het werkveld voor wie hetzelfde geldt. Dit keer: Gudo Kramer, directeur van Topsport Gelderland.

313949 Een header voor het artikel waarin Gudo Kramer wordt geinterviewd. Geplaatst door HB.

Jurian Rademaker (HAN Solarboat)

Ook met onze partners in het werkveld kijken we terug en vooruit. Deze keer met Jurian Rademaker, drijvende kracht achter, of beter gezegd, onder de HAN Solarboot. Hij benadrukt het belang van werken in een team: "We zijn samen succesvol of niet."

304360 Headerfoto van Jurian Rademaker. Geplaatst door Hanneke Bulten.

Aftrap jubileumjaarKijk de talkshow terug

Op 1 februari bestond de HAN 25 jaar. We trapten het jubileumjaar af met een speciale online talkshow. Met als centrale vraag: hoe is het om te studeren en te werken bij de HAN? Studenten en medewerkers vertelden erover, onder leiding van Humberto Tan.  

Een tipje van de sluier? Er was livemuziek, er waren verrassende video's, er werd terug- en vooruit gekeken. En natuurlijk ging het ook over deze coronatijd. Verder konden kijkers hun vragen stellen aan de gasten in de studio. Interactief, dus. Ga dat zien! 

Humberto Tan host de talkshow HAN 25 jaar.

Vragen?

Kijk eerst eens in onze FAQ. Staat het antwoord op jouw vraag daar niet tussen?
ASK HAN! We helpen je graag persoonlijk verder.

Openingstijden

Werkdagen: 08:00 tot 17:00 uur
 

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500