Training PRINCE2® Foundation

Meerdere mensen op een rij aan het werk achter schoolbanken
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start 9 mei 2023 en 5 september 2023

Projecten zitten vaak complex in elkaar. Een gestructureerde aanpak is noodzakelijk. Net als goede communicatie. Wil jij als startend projectmedewerker of projectleider je kennis opkrikken? En leren werken met de veel gebruikte methode PRINCE2®? Volg dan de training PRINCE2® Foundation. Meld je aan!

In het kort

  1,5 maand (4 dagdelen)Duur
  ca. 36 uurTotale studiebelasting
  hboNiveau
  € 1575,- KostenExcl. literatuur en incl. examen

Door de overgang naar een nieuw inschrijvingssysteem hebben we helaas te maken met een storing waardoor niet elke aanmelding goed wordt verwerkt. Ervaar jij problemen met aanmelden? Stuur een mail naar ask@han.nl en vermeld daarin je naam, telefoonnummer en vooropleiding. Dan zetten wij jouw aanmelding zo snel mogelijk in gang. Onze excuses voor het ongemak.

Voor wie is de training PRINCE2® Foundation?

Jij bent (startend) projectmedewerker of projectleider. Je werkt binnen je organisatie aan projecten en wilt meer kennis over projectmanagement hebben. Wilt je vaardigheden als (toekomstig) projectleider ontwikkelen. En projecten gestructureerd leren aanpakken. Je wilt daarom graag de methode PRINCE2® leren kennen en het officiële PRINCE2® certificaat behalen. 

Programma PRINCE2® Foundation

PRINCE2® is een bekende projectmanagementmethode. Met de training PRINCE2® Foundation werk je aan je basis als (toekomstig) projectleider. Je kunt rekenen op een mix van theorie en praktijk. De training bestaat uit 4 dagdelen (+ 1 dagdeel examen):  

 • Dagdeel 1: overzicht van de PRINCE2®-methode en manier van denken. 
 • Dagdeel 2: initiëren, opstarten, sturen van een project, business case, organisatie en kwaliteit. 
 • Dagdeel 3: opstellen van een plan, configuratiemanagement, plannen en risicomanagement. Daarnaast productgericht plannen en het organiseren van kwaliteitsreviews. 
 • Dagdeel 4: beheersen van fasen, managen van faseovergangen, managen van productoplevering en afsluiten van een project. Daarnaast beheersinstrumenten en wijzigingsbeheer. Ook licht de docent de relatie tussen PRINCE2® en SCRUM (Agile) toe. 

Welke opleiding past het best bij mijn leerbehoefte?

Heb je interesse in een opleiding op het gebied van projectmanagement en twijfel je welke opleiding het meest geschikt is voor jouw leerbehoefte? We zetten de verschillen tussen Projectmanagement IPMA D/C, PRINCE2® Foundation en de post-hbo Projectmanagement voor je op een rijtje.

Advies nodig?

Heb je nog vragen over PRINCE2® Foundation? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Verdere informatie

Jouw docentArwin Giesbers

Je krijgt les van Arwin Giesbers. Arwin is een (project)manager /trainer /coach /consultant met ervaring in diverse branches en met verschillende oplossingsrichtingen en methodes (Agile/Scrum, waterval). Vanaf 2007 geeft hij de PRINCE2® training voor de HAN, waarbij hij zijn dagelijkse werkzaamheden als projectmanager gebruikt om de theorie naar de praktijk van de deelnemers te vertalen. Daarnaast geeft hij (delen van) de IPMA C/D training. Sinds 2001 is hij eigenaar van Incito Management. Hij is tevens mede-eigenaar van Pareto geweest, een pragmatische en innovatieve onderneming die oplossingen realiseerde gebaseerd op Internettechnologie. 

Foto van docent Arwin Giesbergs

Taaie stof, veel theorie, prettig gebracht.

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor PRINCE2®  Foundation? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Verder studeren

PRINCE2® Foundation is een module van de post-hbo opleiding Projectmanagement. Met je certificaat van deze module kun je instromen in de post-hbo opleiding Project Management. Voor het onderdeel PRINCE2® Foundation krijg je dan vrijstelling.

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan deze module? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo Projectmanagement.

De losse modules van post-hbo Projectmanagement

Projectmanagement IPMA D/C (3 maanden)

Projectmanagement IPMA D/C is een must voor iedere projectmedewerker en projectleider die zich de breedte van het vakgebied eigen wil maken en het IPMA-certificaat wil behalen.

eceonomie-management-recht

Agile Foundation (3 dagdelen)

Je bent projectleider, projectmedewerker, betrokken bij productontwikkeling of leidinggevende. Met Agile Foundation leer je de complete basis van agile.

33140 economie-management-recht, post-it plakken, scrum, kleuren, finance

Meer management opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van (project)management? Op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie vind je ons gehele aanbod.

eceonomie-management-recht

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal