Training Agile Foundation

een iemand die een post it plakt op een muur met meerdere gekleurde post its
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod

De opleiding start12 december 2023

Steeds meer organisaties omarmen een Agile manier van werken. De meeste van deze organisaties overwegen om Scrum of Kanban te gebruiken om de Agile manier van werken in de praktijk te brengen. Leg het fundament met Agile Foundation. Meld je aan!

In het kort

  2 avonden en 1 dagDuur
  hboNiveau
  Lestijden18.30-21.30 uur (2x), 14.30-21.30 uur (1x)
  € 750,-Kosten (btw-vrij)Inclusief examen en arrangement

Kom kennismaken!

Is Agile Foundation iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond op woensdag 7 juni 2023! Tijdens een vrijblijvend gesprek met onze studieadviseurs op de informatiemarkt kun je al je vragen stellen. Geef via onderstaande link aan dat je langs komt voor het informatiepunt 'Agile Foundation'.

485806 Open Avond Arnhem, bezoekers in klaslokaal. Ruitenberglaan 31, Arnhem.

Voor wie is Agile Foundation?

Je bent werkzaam in een organisatie en wil een project dusdanig leren besturen dat je soepeler kunt reageren op veranderingen. Je bent bijvoorbeeld projectleider, projectmedewerker, direct betrokken bij productontwikkeling of je hebt een leidinggevende of beslissende rol. Je wil meer en sneller klantwaarde leveren met je projecten. Of je wil gewoon meer weten over de Agile manier van werken, omdat je er zoveel over hoort.

Dat kan! Tijdens de training Agile Foundation ga je theoretisch en praktisch aan de slag met de agile projectbesturingsmethodiek. Je leert de complete basis van agile. Daarbij gaan we verder dan alleen scrum. En we beperken ons niet tot alleen IT. Integendeel, in deze training leer je agile toe te passen in je business.

Programma Agile Foundation

Het programma bestaat uit 3 lesdagen: 2 avonden en 1 dag. Je kunt de training afronden door middel van een examen. Dit betreft het IIABC Agile Business examen. Dat levert een certificaat op dat aantoont dat je de basis van scrum beheerst.
Je gaat aan de slag met veel verschillende werkvormen. Naast de korte theoretische uitleg krijg je de ruimte om in groepen de verschillende elementen te bespreken. Ook ga je veelvuldig werken met Agile games (praktijksimulatie), zodat je zelf de basisprincipes van Agile kan ervaren.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • Waarom Agile?
 • Wat levert Agile op? 
 • Wat is Agile precies?
 • Agile waarden en principes
 • Scrum
 • Kanban
 • Kennis van alle basisbegrippen van het scrum framework
 • Rol productowner
 • Rol scrummaster
 • Rol scrumteam
 • Vertaling naar de praktijk

Advies nodig?

Heb je nog vragen over Agile Foundation? Vraag vrijblijvend een adviesgesprek aan! Tijdens het gesprek bespreken we of de opleiding aansluit bij jouw verwachtingen, ambities en mogelijkheden. Het adviesgesprek plannen we op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams.

33919 Overlegen en samenwerken

Deze training is meteen toepasbaar tijdens je dagelijkse werkzaamheden. Puzzelstukjes vallen op hun plek."

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor training Agile Foundation? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. Het STAP-budget is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Let op: de overheid heeft bekend gemaakt dat er vanaf 2024 een einde komt aan het STAP-budget. Het is nog niet bekend of dit gevolgen heeft voor de tijdvakken die starten in juli, september en november 2023.

Meerdere mensen zittend in een hoorcollege zaal van de HAN

Jouw docentAnita Pijnappels

Je krijgt les van Anita Pijnappels. Anita is een ervaren Agile/Scrum Coach en Trainer. Anita heeft tien jaar ervaring als lijnmanager en ruim tien jaar als project- en verandermanager bij Rabobank. Daar heeft zij zich zowel de klassieke projectbesturingsmethodiek (PRINCE2®) als ook de agile methodiek met praktijkervaring en certificering eigen gemaakt. Sinds 2016 is zij eigenaar van Zie Ontwikkeling en helpt zij organisaties (zoals Jumbo Supermarkten en Rabobank) en onderwijs agile te werken in de rol van transitiecoach en trainer. Verder is Anita actief (persoonlijk) leiderschapscoach en personal coach. 

Foto van docent Anita Pijnappels

Nog een korte opleiding volgen en wil je verder kijken dan Agile Foundation? Dan kun je ook kiezen voor andere losse modules van de post-hbo opleiding Projectmanagement.

De losse modules van post-hbo Projectmanagement

Projectmanagement IPMA D/C (3 maanden)

Projectmanagement IPMA D/C is een must voor iedere projectmedewerker en projectleider die zich de breedte van het vakgebied eigen wil maken en het IPMA-certificaat wil behalen.

eceonomie-management-recht

PRINCE2® Foundation (2 dagdelen)

Jij bent (startend) projectmedewerker of projectleider. Je wilt je vaardigheden ontwikkelen en projecten gestructureerd aanpakken. Je leert de methode PRINCE2® kennen en behaalt het officiële PRINCE2® certificaat.

docent-lessituatie klaslokaal studenten overzicht, FEM Commerciele Economie

Meer management opleidingenBekijk ons volledige aanbod

Wil jij je nóg verder verdiepen op het gebied van (project)management? Op de overzichtspagina van HAN Management & Organisatie vind je ons gehele aanbod.

Foto van drie personen die aan een houten tafel staan te overleggen voor een bord met post its

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal