Post-hbo Digital Business Transformation

Beeld van digitale ontwikkelingen, trends en mogelijkheden zoals AI waar we als mens en organisatie mee om leren te gaan tijdens de post-hbo opleiding Digital Business Transformation aan de HAN.
Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Proefstuderen
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start13 oktober 2023

Je organisatie staat aan de start van een digitale transformatie. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Waar en hoe begin je met de noodzakelijke verandering? Je krijgt alle handvatten die je nodig hebt tijdens de post-hbo opleiding Digital Business Transformation. Meld je nu aan!

In het kort

  9 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hbo+Niveau
  € 5.690,- (incl. examen)Kosten (btw-vrij)

Volg de post-hbo Digital Business Transformation

Met deze post-hbo opleiding leiden we je op in het aansturen van digitale transformaties. Je leert strategische keuzes te maken en digitale trends te herkennen die voor jouw organisatie belangrijk zijn. Je doet actuele kennis en inzichten op het gebied van technologische ontwikkelingen op. We praten niet alleen over transformaties, we gaan er ook nadrukkelijk mee aan de slag. Inspirerende docenten uit het werkveld, waaronder hoofddocent Marco Derksen, helpen jou om, aan de hand van een eigen praktijkcase, tot concrete handvatten te komen. Je leert mensen in jouw organisatie mee te nemen in een digitale transformatie. De verbinding tussen theorie en praktijk levert direct meerwaarde op. Voor jou én de organisatie waar je werkt. Je leert jezelf in deze opleiding beter kennen en word je bewust van jouw strategische kwaliteiten. 

Voor wie is deze opleiding?

Ben je leidinggevende of manager in een (middel)grote organisatie? Ga je aan de slag met een digitaliseringsproject? Hoe pak je dit strategisch aan? Wat betekent het voor je leiderschap? Verdiep je kennis tijdens deze opleiding. Je krijgt inzicht in digitale ontwikkelingen en bekijkt strategische opties. 

Kom naar het proefcollege Digital Business Transformation 14 juni

Wil je kennismaken met de opleiding en de docenten? Op woensdag 14 juni organiseren we van 19.00 tot 21.00 uur een vrijblijvend proefcollege waarin de docenten je vertellen wat je kunt verwachten van de opleiding. Ook is er volop ruimte voor het stellen van je vragen. Het proefcollege vindt plaats via Teams. 

32194 hoorcollege auditorium, FEM Food & Business

stel je vragen Ontvang persoonlijk advies

Wil je een post-hbo opleiding volgen? Heb je nog vragen, voordat je definitief besluit? Vraag een adviesgesprek aan. Tijdens een adviesgesprek kun je je verwachtingen toetsen en bespreken of de opleiding aansluit bij jouw ambities. Het adviesgesprek vindt plaats op een moment dat het jou uitkomt. Bij de HAN, telefonisch of via Teams. Meer weten? Neem via onderstaande links contact op met onze adviseurs.

Tzveta Hristova

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing
491734 persoonlijk adviseur post-hbo opleidingen (digitale) marketing Tzveta.

Elise van Mierle

Adviseur post-hbo opleidingen Marketing
469506 procescoördinator post hbo marketing en sales 2022

Wat maakt de post-hbo Digital Business Transformation uniek?

De post-hbo opleiding Digital Business Transformation aan de HAN biedt een uniek programma aan:

 • Inspirerende docenten, coaches en trainers uit het werkveld;
 • Actieve werkvormen, waarbij de praktijkcase van deelnemers centraal staat;
 • Bedrijfsbezoeken en gastcolleges die voor een frisse dosis inspiratie zorgen; 
 • Een programma dat gericht is op het durven maken van strategische keuzes en komen tot handvatten die praktisch toepasbaar zijn;
 • Een flexibel programma waarbij de volgorde en onderwerpen voor 30% door de deelnemers bepaald worden. 

"Wil je meer weten over digitale transformatie, dan is deze leergang absoluut een must om je een idee te geven hoe breed dit onderwerp is. Iedereen die digitaliseert en stappen wil maken naar een transformatie, laat je verrassen en meld je aan! Daar ga je absoluut van genieten en een hoop leren."

Open Avond 7 juniKom kennismaken

Is de opleiding Digital Business Transformation iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond op woensdag 7 juni 2023 en stel al je vragen! Deze opleiding biedt het volgende programma:

18:00 - 21:00 uur    Persoonlijk 1-op-1 gesprek met één van onze adviseurs
18:00 - 21:00 uur    Stand op de informatiemarkt 

Aanmelden? 

 • Via onderstaande link meld je je aan voor een 1-op-1 gesprek met één van onze adviseurs op de Open Avond.
 • Wil je gewoon langs komen om informatie in te winnen? Dan kun je via onderstaande link aan geven dat je langs komt voor post-hbo opleidingen en cursussen 'Marketing Algemeen'. 
Oriëntatiegesprek HAN deeltijd student Commerciële Economie tijdens de Open Avond

Maak kennis met de docenten

Marco Derksen

Hoofddocent Digital Business Transformation

Sander Duivestein

Gastdocent Nieuwe technologie

Marlieke Schalkwijk

Gastdocent Scenario verkenning

Patrick van der Pijl

Gastdocent Businessmodellen

Rogier Schmidt

Gastdocent Digitale transformatie

"Voor mij is het allerbelangrijkst om deelnemers niet te vertellen hoe het moet, maar om ze te inspireren en mee te nemen in de digitale ontwikkelingen die er zijn, zodat deelnemers zelf in gaan zien wat er binnen hun organisatie moet gebeuren."

Programma Opleiding Digital Business Transformation

Is jouw kennis over de digitale transformatie up-to-date? Het raakt organisaties wereldwijd. Het strategische belang neemt enorm toe. Technologie is meer en meer de stuwende kracht achter een organisatie. Welke trends zijn belangrijk? Wat is de invloed van transformatie op distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en cultuur? En hoe maak je strategische keuzes? Je gaat hier op een praktische manier mee aan de slag. Je persoonlijke praktijkopdracht vormt de rode draad door de opleiding.

De opleiding bestaat uit 3 blokken. Theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af.

Openingsweekend 
De opleiding start met een introductieweekend op 13 en 14 oktober 2023 in Arnhem. Je maakt hier kennis met elkaar. Ook formuleer je je eigen praktijkopdracht. Tijdens het openingsweekend start blok 1 (de eerste 3 dagdelen).

Blok 1: Why transform? Visie, strategie en nieuwe business modellen (7 dagdelen)
De wereld verandert. We kijken samen naar de noodzaak om hier als organisatie op in te spelen. De digitale transformatie gaat verder dan het automatiseren van processen en openen van digitale kanalen. Je leert meer over de nieuwe netwerksamenleving en netwerkeconomie. Ook kijken we naar ontwikkelingen als big data, blockchain, robotica en privacy. We geven aandacht aan scenario-analyses en mogelijke impact op jouw organisatie. 

Blok 2: What to transform? Klantgerichtheid en klantenreis (9 dagdelen)
Praktijk en verandering staan hier centraal. We kijken naar het business model en de verschuiving van producten naar diensten. Je leert over e-commerce, big data & analytics, (social) CRM en security. De ‘lean start-up method’ is één van de methodes waar we op in gaan. De docenten gaan naast de basistheorie vooral in op (eigen) praktijkvoorbeelden. Ook ga je 2 keer op werkbezoek ter inspiratie.

Blok 3: How to transform? Leiderschap bij digitale transformaties (7 dagdelen)
Hier gaat het om persoonlijk leiderschap en verandermanagement. Hoe krijg je de noodzakelijke verandering rond? Wat betekent dat voor je eigen rol? En voor het team? Hoe vertaal je visie en strategie naar een concreet plan van aanpak? En hoe overtuig je het management en collega’s?

 

"Een afwisselende opleiding waar ik veel nieuwe inzichten heb opgedaan die écht van waarde zijn voor nu en in de toekomst. Aanrader!"

Deelnemer aan het woordAndere kijk op mijn klanten en hun toekomst, en daarmee ook mijn eigen toekomst.

Tjipke Lemain rondde een aantal jaar geleden de opleiding Automotive aan de HAN en vervolgens de opleiding Technische Bestuurskunde in Delft af. Onlangs heeft hij daar de post-hbo opleiding Digital Business Transformation aan de HAN aan toegevoegd. Tjipke vertelt wat de opleiding hem gebracht heeft. "Ik was opzoek naar inspiratie en verdieping rondom de grote veranderingen die nu spelen in de wereld  van technologie en data, een andere kijk op mijn klanten en hun toekomst, en daarmee ook mijn eigen toekomst.”

 

Deelnemer van de post-hbo Digital Business Transformation Tjipke Lemain

Impressie Digital Business Transformation

"Een inspirerende opleiding met inspirerende inzichten, mede dankzij de vele mooie gastdocenten en sprekers. Het was voor mij de leukste opleiding tot noch toe, zowel inhoudelijk als de manier waarop het gegeven wordt."

Verdere informatie

StudiekostenVraag het STAP-budget aan!

Schrijf je je in voor de post-hbo opleiding Digital Business Transformation? Dan kun je een STAP-budget van maximaal €1.000,- aanvragen. De volgende aanvraagperiode waarin je het STAP-budget voor de post-hbo opleiding Digital Business Transformation kunt aanvragen vind je in onderstaande tabel. Uiteraard kun je je wel al eerder inschrijven voor de opleiding. STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Het is een subsidie van de overheid waarmee je je kunt blijven ontwikkelen tijdens je loopbaan. Het STAP-budget vervangt de belastingaftrek voor scholingskosten.

*Let op: vanwege de meivakantie adviseren we je om je uiterlijk 26 april 2023 aan de melden voor de opleiding om tijdig een STAP-aanmeldbewijs van ons te ontvangen. 

Collegezaal met deelnemers van de post-hbo Digital Business Transfomation aan de HAN campus luisteren aandachtig

Tips voor het aanvragen van het STAP-budget

Wil je gebruik maken van het STAP-budget voor de opleiding Digital Business Transformation? Dan is het belangrijk om met de volgende punten rekening te houden;

 • Check de startdatum van de opleiding die je wilt volgen en in welk tijdvak je dan een STAP-aanvraag kunt doen (zie overzicht aanvraagmomenten hieronder);
 • Meld je aan voor de opleiding die je wilt volgen. Je ontvangt dan een aanmeldbewijs die je nodig hebt voor het indienen van je STAP-aanvraag;
 • Het indienen van een STAP-aanvraag biedt geen garantie dat je het STAP-budget ook daadwerkelijk ontvangt. 
 • De ervaring leert dat het STAP-budget snel op is, zorg dat je goed voorbereid bent en meld je dus op tijd aan voor de opleiding!

Let op: krijg je geen STAP-budget, bijvoorbeeld omdat het budget in het tijdvak op is? Dan blijven de inschrijvings- en annuleringsvoorwaarden van de HAN gelden. Je kunt dus niet kosteloos annuleren.

Tijdvak Eerst mogelijke startdatum Uiterste startdatum
2 januari t/m 28 februari 2023 (tijdvak geannuleerd vanuit overheid) 30 januari 2023 31 mei 2023
17 maart t/m 30 april 2023 29 maart 2023 31 juli 2023
1 mei t/m 2 juli 2023 29 mei 2023 30 september 2023
3 juli t/m 3 september 2023 29 juli 2023 30 november 2023
4 september t/m 31 oktober 2023 3 oktober 2023 31 januari 2024
1 november t/m 31 december 2023 29 november 2023 31 maart 2024

 

Open Avond 7 juniKom kennismaken

Is de post-hbo opleiding Digital Business Transformation iets voor jou? Krijg een goed beeld tijdens de Open Avond en stel al je vragen! De eerste volgende Open Avond vindt plaats op woensdag 7 juni 2023.

Duurt dat te lang of wil je meer weten over je persoonlijke situatie? Maak dan een afspraak voor een adviesgesprek met één van onze adviseurs. Zo toets je al je verwachtingen voordat je een definitieve keuze maakt.

Oriëntatiegesprek HAN deelnemer post-hbo onderwijs tijdens de Open Avond

Volg ons op social media

Contact

Heb je vragen over deze opleiding? Of kunnen we je helpen met het maken van een keuze? We helpen je graag verder.

Telefoons internationaal