Digital Business Transformation

Meld je aan
De opleiding start een aantal keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 18nov
  Online Open Avond
  18:00 - 21:00
 • Activiteiten
  Plan nu een afspraak in

De opleiding start30 oktober 2020

Je organisatie staat aan de start van een digitale transformatie. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. Waar en hoe begin je met de noodzakelijke verandering? Je krijgt alle handvatten die je nodig hebt tijdens de post-hbo opleiding Digital Business Transformation. Meld je nu aan!

Good to know: de bijeenkomsten voor deze opleiding vinden vanaf september weer zo veel mogelijk op de HAN plaats. We werken met groepen van maximaal 12 deelnemers. We zorgen er ook voor dat de lessen worden opgenomen. Zo kun je, als het nodig is, online meedoen. Als de docent klachten heeft of als de situatie erom vraagt, is het mogelijk dat we overschakelen naar volledig digitaal onderwijs. 

In het kort

  6 maandenDuur
  18.30-21.30 uurLestijden (tweewekelijks)
  hbo+Niveau
  € 4.450,-Kostenbtw-vrij

Voor wie is deze opleiding?

Ben je leidinggevende of manager in een (middel)grote organisatie? Ga je aan de slag met een digitaliseringsproject? Hoe pak je dit strategisch aan? Wat betekent het voor je leiderschap? Verdiep je kennis tijdens deze opleiding. Je krijgt inzicht in digitale ontwikkelingen en bekijkt strategische opties. 

Programma Opleiding Digital Business Transformation

Is jouw kennis over de digitale transformatie up-to-date? Het raakt organisaties wereldwijd. Het strategische belang neemt enorm toe. Technologie is meer en meer de stuwende kracht achter een organisatie. Welke trends zijn belangrijk? Wat is de invloed van transformatie op distributiekanalen, bedrijfsprocessen, verdienmodellen en cultuur? En hoe maak je strategische keuzes? Je gaat hier op een praktische manier mee aan de slag. Je persoonlijke praktijkopdracht vormt de rode draad door de opleiding.

De opleiding bestaat uit 3 blokken. Theorie en praktijk wisselen elkaar steeds af.

Openingsweekend 
De opleiding start met een introductieweekend op 30 en 31 oktober in Villa Sonsbeek in Arnhem. Je maakt hier kennis met elkaar. Ook formuleer je je eigen praktijkopdracht. Tijdens het openingsweekend start blok 1 (de eerste 3 dagdelen).

Blok 1: Why transform? Visie, strategie en nieuwe business modellen (7 dagdelen)
De wereld verandert. We kijken samen naar de noodzaak om hier als organisatie op in te spelen. De digitale transformatie gaat verder dan het automatiseren van processen en openen van digitale kanalen. Je leert meer over de nieuwe netwerksamenleving en netwerkeconomie. Ook kijken we naar ontwikkelingen als big data, blockchain, robotica en privacy. We geven aandacht aan scenario-analyses en mogelijke impact op jouw organisatie. 

Blok 2: What to transform? Klantgerichtheid en klantenreis (9 dagdelen)
Praktijk en verandering staan hier centraal. We kijken naar het business model en de verschuiving van producten naar diensten. Je leert over e-commerce, big data & analytics, (social) CRM en security. De ‘lean start-up method’ is één van de methodes waar we op in gaan. De docenten gaan naast de basistheorie vooral in op (eigen) praktijkvoorbeelden. Ook ga je 2 keer op werkbezoek ter inspiratie.

Blok 3: How to transform? Leiderschap bij digitale transformaties (7 dagdelen)
Hier gaat het om persoonlijk leiderschap en verandermanagement. Hoe krijg je de noodzakelijke verandering rond? Wat betekent dat voor je eigen rol? En voor het team? Hoe vertaal je visie en strategie naar een concreet plan van aanpak? En hoe overtuig je het management en collega’s?

 

Impressie Digital Business Transformation

Ervaringen met de opleiding

Studente Margo

"Ik heb echt een sprong gemaakt in het inhoudelijke vak van dit onderwerp."

Hoofddocent Marco

"Niet vertellen hoe het moet, maar men inspireren en meenemen in deze ontwikkelingen."

Student Dennis

"Waarom zijn organisaties al zo ver en is mijn organisatie nog niet zo ver?"

Verdere informatie

Snel antwoord

Vragen over de opleiding?
Stel je vraag aan HAN Deeltijdstudies. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 8.30 tot 17.00 uur

Liever bellen?

Bellen: 026 - 369 1300