Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 22nov
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • 22nov
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie: master sport- en beweeginnovatie deeltijd

Met de HAN Master Sport- en Beweeginnovatie werk jij mee aan de oplossing van sociaal maatschappelijke vraagstukken zoals obesitas, vergijzing en vereenzaming. Je onderzoekt en implementeert innovaties en verbindt sport met de maatschappij. Sportbeleid, marketing of management: innovatie voegt iets toe op alle terreinen. Je brengt beweging in mensen én in je eigen ontwikkeling.

1878b6e2-0d01-11ee-ac44-02565807075b studenten buiten in gesprek op papendal

3 fases in 2 jaar
 

De opbouw van de deeltijd sportmaster

De Master Sport- en Beweeginnovatie deeltijd bestaat uit 3 fases, verdeeld over 2 jaar. In je opleiding bedenk, onderzoek en test je nieuwe ideeën en realiseer je een concreet innovatieproject op het brede gebied van sport en bewegen, bijvoorbeeld in sportbeleid, sportmarketing of sportmanagement. Je hebt elke vrijdag les op Papendal, het hart van de Nederlandse topsport. Daarnaast leer je in de praktijk op je werk. De totale studiebelasting is zo'n 20 uur per week.

student schrijft

Studieprogramma deeltijd Master Sport- en Beweeginnovatie

Inspiratie nodig?

Check hier een verzameling aan innovaties in sport en bewegen die onze studenten hebben gerealiseerd. Laat je inspireren!

Voorbeelden van meer masterprojecten

 • Fitness 2.0: meer mensen aan het sporten

  Ronald Wouters is directeur van brancheorganisatie Fit!vak. De master helpt hem om Fitness 2.0 in de markt te zetten: een samenwerkingsproject tussen huisartsen, sportverenigingen en de fitnessbranche om meer mensen aan het sporten te krijgen.

 • Actieve leefstijl rolstoelpatiënten door handbiken

  Bewegingsagoog Tim Mullens ontwikkelde tijdens zijn master een innovatieproject om mensen met een lichamelijke handicap ook na hun revalidatie aan het sporten te houden. Handbiken om precies te zijn. Met zijn idee won hij zelfs de innovatie-award.

 • Sporten na revalidatie

  MSBI-alumnus Martin Fluit bedacht een innovatief concept om gewone fitnesscentra toegankelijk te maken voor mensen die uit een revalidatiecentrum komen. Zo kunnen zij dicht bij huis en tussen andere sporters verder bewegen.

 • Meer jongens aan de hockey om ‘scheefgroei’ in de sport te stoppen

  Boukje Smeets ontwikkelde een interactieve en motiverende hockeygame die jongens motiveert om te gaan hockeyen. De game moet straks ook inzetbaar zijn bij andere sporten met scheefgroei zoals volleybal en turnen.

Word jij master in sport en bewegen?

Alle praktische informatie over de deeltijd Master Sport- en Beweeginnovatie bij de HAN op Papendal in Arnhem. 

studenten overleggen staan
draw-cta-title