Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avonden
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 7jun
  Online Open Avond
  17:00 - 21:00
 • 7jun
  Open Avond
  Arnhem - 18:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie: master sport- en beweeginnovatie deeltijd

Met de HAN Master Sport- en Beweeginnovatie werk jij mee aan de oplossing van sociaal maatschappelijke vraagstukken zoals obesitas, vergijzing en vereenzaming. Je onderzoekt en implementeert innovaties en verbindt sport met de maatschappij. Sportbeleid, marketing of management: innovatie voegt iets toe op alle terreinen. Je brengt beweging in mensen én in je eigen ontwikkeling.


3 fases in 2 jaar De opbouw van de deeltijd sportmaster

De Master Sport- en Beweeginnovatie deeltijd bestaat uit 3 fases, verdeeld over 2 jaar. In je opleiding bedenk, onderzoek en test je nieuwe ideeën en realiseer je een concreet innovatieproject op het brede gebied van sport en bewegen, bijvoorbeeld in sportbeleid, sportmarketing of sportmanagement. Je hebt elke vrijdag les op Papendal, het hart van de Nederlandse topsport. Daarnaast leer je in de praktijk op je werk. De totale studiebelasting is zo'n 20 uur per week.

student schrijft

Studieprogramma deeltijd Master Sport- en Beweeginnovatie

Ervaringen van oud sportmaster studenten en hun werkgevers

 • Merlijn Snijders, consulent Lekker Fit! Bij de gemeente Rotterdam

  Met zijn masterproject SmartBreaks probeert Merlijn overgewicht bij kinderen te verminderen. “Inmiddels ben ik een van de projectleiders. Die promotie heb ik echt te danken aan de masteropleiding. Ik kan en durf nu groter te denken.”

 • Annemarie Wulffraat, programmamanager Lekker Fit! bij de gemeente Rotterdam

  Annemarie is blij met Merlijns ontwikkeling. “Hij heeft een bredere kijk en denkt nu vanuit modellen en aanpakken die elders goed werken. Hij is een steeds nadrukkelijkere rol gaan spelen in ons overleg. Je merkt dat hij inhoudelijk gegroeid is.” 

 • Boukje Smeets, ontwikkelaar hockeygame

  Boukje ontwikkelt voor haar master een game om meer jongens aan het hockeyen te krijgen. “Ik leer doelen stellen, reflecteren en strategisch handelen. Met het onderzoek wat ik nu doe, maak ik straks de goede keuzes in de ontwikkeling.” 

 • Gabriëlle Van Doorn, projectleider diversiteit bij de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond

  “Boukje is heel praktijkgericht. Dat is verfrissend, omdat onderzoekers de praktijk nog wel eens uit het oog verliezen. Ze is heel bewust bezig met haar onderzoeksmethode en heeft tijdens het onderzoeken en ontwikkelen al aan het draagvlak gewerkt.” 

Word jij master in sport en bewegen?

Alle praktische informatie over de deeltijd Master Sport- en Beweeginnovatie bij de HAN op Papendal in Arnhem. 

studenten overleggen staan