Dit is je studie

Belangrijke kenmerken van eigentijds onderwijs zijn: personaliseren van leren, aansluiten bij (leer)behoeften van leerlingen, zelfregie bij leerlingen en inzet van ICT. In de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren ontwikkel jij je tot een innovatieve professional die eigentijdse onderwijsverandering gaat vormgeven.


Een Master van 2 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

In deze masteropleiding ben je bezig met analyseren, ontwerpen, organiseren, uitvoeren, monitoren, reflecteren, evalueren, onderzoek en passende kennisontwikkeling. De opleiding duurt 2 jaar en de totale studiebelasting is 60 ECT. Je hebt 1 dag per week een bijeenkomst, verder ontwikkel je je op je werkplek en werk je samen in de online leeromgeving. 

Studeren in coronatijd

vStuderen in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker online colleges vanuit huis of vanuit je werk via MS Teams, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en coaches ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline 

We zullen zoveel mogelijk ’s ochtends fysiek bijeen komen en dan ’s middags online verder gaan. Dit hangt samen met de mogelijkheden die het gebouw biedt. Je wordt tijdig door de opleiding geïnformeerd over de vorm van de bijeenkomsten.

Intro

De startbijeenkomst is woensdag 2 september. In de week van 17 augustus word je over de precieze vorm verder geïnformeerd en volgt de uitnodiging voor deze eerste bijeenkomst.

Overig

We werken allemaal in het onderwijs. We gaan graag met jullie de uitdaging aan in deze coronatijd en kunnen veel met elkaar leren over het ontwerpen van onderwijs.

Onderwijs op maat Programma

De master heeft 5 belangrijke thema’s: pedagogisch-didactisch handelen, ontwerpen en organiseren van eigentijds onderwijs, monitoren en evalueren van de opbrengsten, professionele agency ofwel stuurkracht, en onderzoek. Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan of mail de coördinator, Hennie.Komduur@han.nl.

Eigentijds onderwijs#askastudent

Kom goed beslagen ten ijs

Ga jij voor een master in onderwijs? Meer ICT in het onderwijs? Alles wat je wilt en moet weten over de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren