Dit is je Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

Belangrijke kenmerken van eigentijds onderwijs zijn: personaliseren van leren, aansluiten bij (leer)behoeften van leerlingen, zelfregie bij leerlingen en inzet van ICT. In de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren ontwikkel jij je tot een innovatieve professional die eigentijdse onderwijsverandering gaat vormgeven.

studenten luisteren naar docent

Een Master van 2 jaar werken en lerenDe opbouw van de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

In deze masteropleiding ben je bezig met analyseren, ontwerpen, organiseren, uitvoeren, monitoren, reflecteren, evalueren, onderzoek en passende kennisontwikkeling. De opleiding duurt 2 jaar en de totale studiebelasting is 60 ECT. Je hebt 1 dag per week een bijeenkomst, verder ontwikkel je je op je werkplek en werk je samen in de online leeromgeving. 

studenten schrijven op whiteboard

Onderwijs op maat Programma Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

De master heeft 5 belangrijke thema’s: pedagogisch-didactisch handelen, ontwerpen en organiseren van eigentijds onderwijs, monitoren en evalueren van de opbrengsten, professionele agency ofwel stuurkracht, en onderzoek. Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan of mail de coördinator, Hennie.Komduur@han.nl.

Stuurkracht in het onderwijsOnderwijs en technologie

Wat betekent stuurkracht in het onderwijs? In de hbo-master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL) voor het basisonderwijs leert de leerkracht om te gaan met verschillen tussen leerlingen door het toepassen van eigentijds onderwijs met inzet van ICT. En ontwikkel je stuurkracht om een impuls te geven aan innovaties binnen de school.

null

‘Op zoek naar dat ene digitale platform’

Koen Jansen, leraar groep 8, Driemaster Nijmegen: 'Ik wil mijn onderwijs verbeteren. Uitgangspunt voor mij daarbij is het zelfregulerend vermogen van leerlingen en de inzet van ICT om dit ondersteunen. In september 2019 ben ik bij de HAN gestart met de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL). Vernieuwen en verbeteren van onderwijs is precies waar deze nieuwe opleiding voor staat. We zijn begonnen met oude en nieuwe inzichten die het onderwijs goed en effectief maken.’

studenten zitten in groepjes

#askastudentEigentijds onderwijs: wat houdt de HAN Master in?

Kom goed beslagen ten ijs

Ga jij voor een master in onderwijs? Meer ICT in het onderwijs? Alles wat je wilt en moet weten over de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

docent legt uit, studenten luisteren en lachen