Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie ...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 5jun
  Open Avond
  Nijmegen - 17:00 - 21:00
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL)

Belangrijke kenmerken van eigentijds onderwijs zijn: personaliseren van leren, aansluiten bij (leer)behoeften van leerlingen, zelfregie bij leerlingen en inzet van ICT. In de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren ontwikkel jij je tot een innovatieve professional die eigentijdse onderwijsverandering gaat vormgeven.

een rij van 5 masterstudenten zitten aan tafel met laptops

Een Master van 2 jaar werken en leren
 

De opbouw van de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL)

In deze masteropleiding ben je bezig met analyseren, ontwerpen, organiseren, uitvoeren, monitoren, reflecteren, evalueren, (ontwerp-)onderzoek en passende kennisontwikkeling. De opleiding duurt 2 jaar en de totale studiebelasting is 60 ECT. Je hebt 1 dag per week een bijeenkomst, verder ontwikkel je je op je werkplek en werk je samen in de online leeromgeving. 

drie masterstudenten schrijven op een whiteboard
Onderwijs op maat 

Programma Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL)

De master heeft 5 belangrijke thema’s: pedagogisch-didactisch handelen, ontwerpen en organiseren van eigentijds onderwijs, monitoren en evalueren van de opbrengsten, professionele agency ofwel stuurkracht, en onderzoek. Meer weten? Vraag een adviesgesprek aan!

Een kwestie van goed plannen 

Werk, privé en Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Gelukkig ben je met een HAN deeltijdstudie flexibel. Als je vooraf bedenkt hoe je 't kunt organiseren, pak je je nieuwe leven straks soepel op.

 • Tips voor een goede balans

  Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.  

Sfeer proeven bij Master Ontwerpen van Eigentijds Leren

Benieuwd of de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren bij je past? Dat kun je het beste zelf ervaren. Kom gerust een keer langs op de Open Avond of regel een adviesgesprek!  

Drie studenten lopen al pratend naar beneden op de trap.
draw-cta-title

2 voorbeelden uit de praktijk

Waarom kiezen voor de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren? In onderstaande video's leggen studenten dit uit.

Ervaringsverhalen MOVEL

"Alles valt op zijn plek met deze studie"."Miriam Zwaan

HAN-docent Miriam Zwaan koos een klein jaar geleden voor de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL), ook bij de HAN. Een collega stak haar aan.

"Leren kijken vanuit een breder perspectief"Loek van Seyen

Een master die hem een betere docent zou maken en hem in staat zou stellen de opleiding Finance & Control door te ontwikkelen, dat was wat Loek zocht.

"Ontwerpen van onderwijs, vanuit de praktijk"Audry Arends

Na het behalen van de opleiding Leraar Gezondheidszorg en Welzijn wist Audry dat ze nog niet uitgeleerd was. Ze maakte op de Open Avond kennis met de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL) en was meteen enthousiast.

"Kritisch naar mijn eigen rol in het schoolteam kijken."John van de Graaf

Zijn collega was nauw betrokken bij de totstandkoming van de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL). Haar enthousiasme werkte aanstekelijk: John begon met de opleiding.

"Vernieuwingen toepassen door middel van onderzoek binnen je eigen praktijk"Priscilla Rikken

Toen Priscilla hoorde van de Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL), sprak de verbinding tussen praktijk en theorie haar enorm aan. "Op een gedegen manier vernieuwingen toepassen door middel van onderzoek binnen je eigen praktijk. Wat wil je nog meer!?," dacht ze.

"Een duidelijke eigen visie door het stroomlijnen van taken"Jarno Oost

MOVEL heeft hem in staat gesteld een betere docent-onderwijsontwerper te zijn en te blijven. Door het stroomlijnen van taken en een duidelijke visie.

Master aan de hogeschool of universiteit?

Kom goed beslagen ten ijs

Ga jij voor een master in onderwijs? Meer ICT in het onderwijs? Alles wat je wilt en moet weten over de deeltijd Master Ontwerpen van Eigentijds Leren (MOVEL).

Drie vrouwelijke studenten werken samen op één laptop. Ze lachen alle drie
draw-cta-title