Dit is je studie

In de Master Leraar Wiskunde haal jij je 1e-graads lesbevoegdheid. Je brengt jouw kennis op het niveau dat nodig is om les te geven aan kritische bovenbouwleerlingen én weet hen te enthousiasmeren voor je vak. Als Master of Education spring jij in op het tekort aan docenten Wiskunde!

studenten lachen en luisteren

HAN master: 3 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

De opleiding duurt 3 jaar en de totale studiebelasting is 90 EC. Je vergroot je vakkennis en je didactische vaardigheden en je leert meer over het doen van onderzoek. Zo sla je vanaf dag 1 een brug tussen kennis en de beroepspraktijk. Je hebt 1 dag per week les, verder leer je op je werkplek en in de online leeromgeving. Verschillende modules kun je ook los volgen. 

studenten overleggen

Programma Master Leraar Wiskunde

Het onderwijsprogramma van de opleiding tot 1e graads docent Wiskunde volgt de vakinhoudelijke en vakdidactische leerlijn en de onderzoeks- en professionaliseringslijn. Het programma sluit aan bij de wettelijke bekwaamheidseisen voor docenten in het hoger onderwijs.

Losse modules

Volg je losse modules, dan krijg je na afloop een certificaat. In een later stadium kun je dan alsnog voor je mastertitel gaan. Meer weten? Neem dan contact op met de coördinator Irene van Stiphout via masters@han.nl.

docent legt uit

#askastudentZo ervaren studenten de Master Leraar Wiskunde!

Kom goed beslagen ten ijs

Sta jij binnenkort als 1egraads docent wiskunde voor de klas? Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Wiskunde.

studenten luisteren naar docent