Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • 7jun
  Open Avond
  Nijmegen - 18:00 - 21:00

Dit is je studie

In de Master Leraar Wiskunde haal jij je 1e-graads lesbevoegdheid. Je brengt jouw kennis op het niveau dat nodig is om les te geven aan kritische bovenbouwleerlingen én weet hen te enthousiasmeren voor je vak. Als Master of Education spring jij in op het tekort aan docenten Wiskunde!

vier studenten aan tafel lachen naar elkaar.

3 jaar werken en lerenOpbouw Master Leraar Wiskunde

De opleiding duurt 3 jaar en de totale studiebelasting is 90 EC. Je vergroot je vakkennis en je didactische vaardigheden en je leert meer over het doen van onderzoek. Zo sla je vanaf dag 1 een brug tussen kennis en de beroepspraktijk. Je hebt 1 dag per week les, verder leer je op je werkplek en in de online leeromgeving. Verschillende modules kun je ook los volgen. 

Twee studenten aan tafel. De docente schrijft iets in het schrift van de studente.

Programma Master Leraar Wiskunde

Het onderwijsprogramma van de opleiding tot 1e-graads docent Wiskunde volgt de vakinhoudelijke en vakdidactische leerlijn en de onderzoeks- en professionaliseringslijn. Het programma sluit aan bij de wettelijke bekwaamheidseisen voor docenten in het hoger onderwijs.

Losse modules Master Leraar Wiskunde

Volg je losse modules, dan krijg je na afloop een certificaat. In een later stadium kun je dan alsnog voor je mastertitel gaan. Meer weten? Neem dan contact op met de coördinator Irene van Stiphout via masters@han.nl.

Vier masterstudenten kijken lachend terwijl de docent iets uitlegt.

#askastudentZo ervaren studenten de Master Leraar Wiskunde!

Docent wiskunde 1e-graads vertelt...

Dirk Garssen:

“Door mijn Master Leraar Wiskunde kreeg ik andere taken. Tijdens mijn studie ben ik bijvoorbeeld al plaatsvervangend afdelingsleider geweest. Door je masterniveau is er vertrouwen dat je dit soort taken nu aan kan.” 

Portretfoto Dirk Garssen

Kom goed beslagen ten ijs

Sta jij binnenkort als 1e-graads docent wiskunde voor de klas? Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Wiskunde.

studenten luisteren naar docent