Dit is je studie

Tijdens de opleiding Master Leraar Nederlands haal jij je 1e-graads lesbevoegdheid. Je krijgt nieuwe inzichten en verdiept je in literatuur, taalbeheersing en taalkunde. Je doet onderzoek en implementeert een concrete onderwijsvernieuwing. Als Master of Education spring jij in op het tekort aan docenten Nederlands.

studenten overleggen

Een master van 3 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

De opleiding duurt 3 jaar en bestaat uit verschillende modules Zo vergroot je je vakkennis en je didactische vaardigheden. Je hebt 1 dag per week les. De totale studiebelasting is 90 EC. In overleg met de coördinator kun je modules los volgen en wisselen van volgorde. Meer weten over flexibel leren? Neem dan contact op met coördinator Arjen Speekenbrink via masters@han.nl

studenten overleggen

Programma Master Leraar Nederlands

Het programma bestaat uit 3 leerlijnen: vakinhoudelijk en vakdidactisch, onderzoek en professionalisering. Het programma sluit aan bij de wettelijke bekwaamheidseisen voor docenten in het hoger onderwijs. Je draagt bij aan concrete vernieuwing van het vak.

Ervaringen van studenten en werkgeversEveline Langendam, student master Leraar Nederlands

Eveline Langendam staat 2 jaar voor de klas als ze besluit de Master Leraar Nederlands te gaan doen. Inmiddels is ze 1 jaar bezig en geniet ze van het leren: “Alleen werken is niets voor mij. Ik wil het lesgeven altijd blijven combineren, met leren of onderzoeken.” 

portret Eveline Langedam

Bart de Coo, 1e-graads docent Nederlands, begeleider van Eveline

“Leraren die opleidingen volgen, stagiaires over de vloer, het leidt allemaal tot creativiteit en het houdt je scherp. Eveline heeft daar met haar opleiding zeker aan bijgedragen.”

Afstuderen, graduation ceremony

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Nederlands.  

studenten lachen