Dit is je studie

Tijdens de opleiding Master Leraar Nederlands haal jij je 1e-graads lesbevoegdheid. Je krijgt nieuwe inzichten en verdiept je in literatuur, taalbeheersing en taalkunde. Je doet onderzoek en implementeert een concrete onderwijsvernieuwing. Als Master of Education spring jij in op het tekort aan docenten Nederlands.

studenten overleggen

Een master van 3 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

De opleiding duurt 3 jaar en bestaat uit verschillende modules Zo vergroot je je vakkennis en je didactische vaardigheden. Je hebt 1 dag per week les. De totale studiebelasting is 90 EC. In overleg met de coördinator kun je modules los volgen en wisselen van volgorde. Meer weten over flexibel leren? Neem dan contact op met coördinator Arjen Speekenbrink via masters@han.nl

studenten overleggen

Programma Master Leraar Nederlands

Het programma bestaat uit 3 leerlijnen: vakinhoudelijk en vakdidactisch, onderzoek en professionalisering. Het programma sluit aan bij de wettelijke bekwaamheidseisen voor docenten in het hoger onderwijs. Je draagt bij aan concrete vernieuwing van het vak.

Ervaringen van studenten en werkgeversEveline Langendam, student master Leraar Nederlands

Eveline Langendam staat 2 jaar voor de klas als ze besluit de Master Leraar Nederlands te gaan doen. Inmiddels is ze 1 jaar bezig en geniet ze van het leren: “Alleen werken is niets voor mij. Ik wil het lesgeven altijd blijven combineren, met leren of onderzoeken.” 

portret Eveline Langedam

Bart de Coo, 1e-graads docent Nederlands, begeleider van Eveline

“Leraren die opleidingen volgen, stagiaires over de vloer, het leidt allemaal tot creativiteit en het houdt je scherp. Eveline heeft daar met haar opleiding zeker aan bijgedragen.”

Afstuderen, graduation ceremony

Vergroot je mogelijkheden

Het voortgezet onderwijs staat te springen om 1e-graads docenten. Het vak Nederlands is het vak met de meeste openstaande vacatures. Als Master of Education kun jij je eigen draai geven aan de lessen. Bovendien breng je concrete onderwijskundige en didactische vernieuwing.

Vaardigheden

  • inhoudelijke verdieping
  • vakdidactische vaardigheden
  • praktijkonderzoek
  • persoonlijke professionalisering

Functies

  • 1e-graads docent Nederlands bovenbouw havo/vwo
  • docent Nederlands vavo, mbo, hbo

Master Leraar Nederlands aan het hbo

Academische of hbo educatieve master, welk traject past bij jou? Het niveau van de hbo-master, ook wel bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de titel Master of Education. Maar de weg ernaartoe is anders.

vrouw met gele trui lacht tijdens gesprek

Een kwestie van goed plannen Werk, privé en studie

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. En levert het je veel op!

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Nederlands.  

studenten lachen