Dit is je studie

In de Master Leraar Nederlands haal jij je 1e-graads lesbevoegdheid. Je krijgt nieuwe inzichten en verdiept je in literatuur, taalbeheersing en taalkunde. Je doet onderzoek en implementeert een concrete onderwijsvernieuwing. Als Master of Education spring jij in op het tekort aan docenten Nederlands.


Een master van 3 jaar werken en lerenDe opbouw van je studie

De opleiding duurt 3 jaar en bestaat uit verschillende modules Zo vergroot je je vakkennis en je didactische vaardigheden. Je hebt 1 dag per week les. De totale studiebelasting is 90 EC. In overleg met de coördinator kun je modules los volgen en wisselen van volgorde. Meer weten over flexibel leren? Neem dan contact op met coördinator Arjen Speekenbrink via masters@han.nl

Studeren in coronatijd

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Fysieke colleges

Voor de opleiding Master Leraar Nederlands starten we op woensdag 2 september naar verwachting met fysieke colleges voor alle studenten. Uiteraard houden we ons daarbij aan de door de regering uitgevaardigde coronamaatregelen, wat onder meer betekent dat in ieder geval 1,5 meter afstand tussen studenten en docenten in acht wordt genomen. Na 17 augustus ontvang je informatie over de precieze gang van zaken.

Introductiebijeenkomst

Voor de introductiebijeenkomst op 26 augustus a.s. ontvang je via het secretariaat van de educatieve masteropleidingen een uitnodiging.

Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

Programma

Het programma bestaat uit 3 leerlijnen: vakinhoudelijk en vakdidactisch, onderzoek en professionalisering. Het programma sluit aan bij de wettelijke bekwaamheidseisen voor docenten in het hoger onderwijs. Je draagt bij aan concrete vernieuwing van het vak.

Eveline Langendam, masterstudent en docent Nederlands Ervaringen van studenten en werkgevers

Eveline Langendam staat 2 jaar voor de klas als ze besluit de Master Leraar Nederlands te gaan doen. Inmiddels is ze 1 jaar bezig en geniet ze van het leren: “Alleen werken is niets voor mij. Ik wil het lesgeven altijd blijven combineren, met leren of onderzoeken.” 

Bart de Coo, 1e-graads docent Nederlands, begeleider van Eveline Langendam

“Leraren die opleidingen volgen, stagiaires over de vloer, het leidt allemaal tot creativiteit en het houdt je scherp. Eveline heeft daar met haar opleiding zeker aan bijgedragen.”

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Nederlands.