Master Leraar Algemene Economie Duaal

Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • Stel een snelle vraag
  Aan het HAN VoorlichtingsCentrum
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Kom langs
Open Avonden, Meeloopdagen etc.
 • 10maa
  Open Avond
  18:00 - 21:00

De opleiding start 1 september 2021

De transitie naar een circulaire economie, veranderende energiemarkt, MVO, eerdere economische zelfstandigheid. Met de Master Leraar Algemene Economie speel jij in op je veranderende vakgebied en de economie van de toekomst. Je hebt meer uitdaging in je werk en brengt vernieuwing in het onderwijs.

Waarom de Master Leraar Algemene Economie?

Haal je 1e-graads bevoegdheid

Met je mastertitel kan en mag jij lesgeven in de bovenbouw havo, vwo en vavo of op het mbo en hbo.

Unieke opleiding

Als enige in Nederland is deze HAN master duaal. Praktijkgerichter kan het niet. Om leren en werken goed te kunnen combineren, kiest de HAN ervoor de opleiding over 3 jaar te spreiden (30 EC per jaar).

Direct instromen na je bachelor

Na de bachelor Economie kun je direct instromen bij deze master, zonder pre-master.

Vernieuwing economie-onderwijs

In je masterthesis ontwikkel je tijdens de Master Leraar Algemene Economie een verbetering die direct profijt oplevert voor je leerlingen en de school.

Maatwerk lesprogramma

Je kunt in overleg met de coördinator modules los volgen, in de volgorde die jou uitkomt.

Kleinschalige opleiding

Bij de HAN masters leer je in kleine groepen en krijg je veel persoonlijke aandacht en begeleiding.

10 jaar Master Leraar Algemene Economie!

10 jaar duaal! En daarmee de meest praktische lerarenmaster in Nederland. Lesgeven in de bovenbouw is direct verbonden met de theoretische vakkennis van de opleiding. 1e-graads onderwijs Economie, dat leer je pas echt in de praktijk.

Duaal studeren

De Master Leraar Algemene Economie is duaal. Dat betekent dat je een leer-arbeidsovereenkomst met je werkgever aangaat. Je krijgt ruimte en begeleiding voor de opleiding en om de kennis toe te passen in de praktijk. Met onderzoek verbeter of vernieuw je het onderwijs. Stroom je direct door na je bachelor en heb je nog geen baan? Een stage of leerwerkplek is ook goed. Indien nodig ondersteunen we je bij het vinden van zo’n plek.

Eerstegraads lerarenopleidingenLerarentekort

Het voortgezet onderwijs staat te springen om 1e-graads docenten voor het kernvak Economie. Als Master of Education hou jij kritische en mondige bovenbouwleerlingen bij de les. Ook kun jij concrete onderwijskundige en didactische vernieuwing vormgeven. Met je lerarenmaster kun jij overal aan de slag. Spring jij in op het tekort?

Partner van opleidingsscholen

De educatieve masters van de HAN zijn partner bij opleidingsscholen in de regio. Daardoor is er een uitstekende infrastructuur voor begeleiding van studenten binnen deze opleidingsscholen.

Master Leraar Algemene Economie op de HAN

Het grootste deel van je opleiding speelt zich af op de werkvloer. Je brengt je economiekennis op een hoger niveau zodat je klaar bent om les te geven aan de bovenbouw. Je leert anders onderzoeken en vergroot je didactische vaardigheden. Je hebt 1 dag per week les. Verder leer je in de online leeromgeving en thuis. 

Haal het meeste uit jezelf en blijf in de studieflowDirect instromen na je bachelor

 • Optimaal voorbereid op de leukste banen

  Ben je bijna klaar met je bachelor Leraar Economie en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor. Blijf in de studieflow en stroom direct door naar de master!
 • Leren in, van en met de praktijk

  De masteropleiding Leraar Economie en werkveld werken nauw samen. Maar hoe dan? De lerarenmasters zijn duaal, je combineert opleiding met werkplek of stage op school.
 • Werkplek, stage of opdrachtgever

  Een werkplek in de vorm van baan of stage of opdrachtgever is een voorwaarde voor onze onderwijsmasters. Indien nodig ondersteunt de HAN je bij het vinden van een stageplek zoals een school of bedrijf. Of helpt je bij het vinden van een opdrachtgever. De HAN heeft een uitgebreid netwerk aan scholen en bedrijven in de regio Arnhem en Nijmegen.
 • Wat is jouw masterplan?

  Als je direct doorstroomt van je bachelor naar een masteropleiding ben je immers al gewend om werken en leren te combineren. Toch is het een nieuwe stap. Heb je nog vragen, twijfel je nog over Master Leraar Algemene Economie ? Neem contact met ons op en stel al je vragen!

Financier je master met de lerarenbeurs

Je kunt je lerarenmaster financieren met de Lerarenbeurs. De lerarenbeurs vergoedt maximaal € 7.000,- en je ontvangt maximaal 3 jaar voor een masterstudie. Ook je werkgever krijgt een vergoeding voor je studieverlof en vervanger. Aanvragen kan tussen 1 april en 30 juni via DUO.

“Meer autonomie leidt tot meer betrokkenheid”

Keimpe Bloem, docent economie aan Het Rhedens in Rozendaal richtte zijn masteronderzoek op motivatie en gedifferentieerd/gepersonaliseerd leren. En wat blijkt? Het werkt als je de leerlingen zelf laat bepalen hoe ze zich de stof eigen maken. 

Vergroot je mogelijkheden Master Leraar Algemene Economie

Het voortgezet onderwijs staat te springen om 1e-graads docenten. Als Master of Education kun jij de meest zelfstandige en kritische leerlingen boeien en binden. Vanaf dag 1 werk je in de praktijk aan jouw kennis en vaardigheden. Als docent economie met een mastertitel kun jij straks overal aan de slag: van bovenbouw havo en vwo tot mbo en hbo.

Vaardigheden

 • Inhoudelijke verdieping
 • Vakdidactische vaardigheden
 • Praktijkonderzoek
 • Persoonlijke professionalisering

Functies

 • Docent economie onder- en bovenbouw havo/vwo
 • Docent economie vavo, mbo, hbo

Het verschil tussen een hbo- en wo-masterHaarfijn uitgelegd in deze animatie

Laat je inspireren!

Thijs Dovermann, leraar Economie NSG Nijmegen 
“Ik wil graag bijleren. Ook voor mijn carrièreperspectief is dat natuurlijk gunstig. Economie is een vak dat leerlingen pas vanaf het 3e jaar krijgen, als 1e-graads ben je veel breder inzetbaar.” 

Martinette Selten, sectordirecteur NSG Nijmegen 
“Als school kun je sturen op kwaliteit van docenten en dit is 1 van de manieren. De docenten nemen door de master een lerende houding aan die wij heel belangrijk vinden.” 

Een kwestie van goed plannen Werk, privé en studie

Een studie combineren met werk en privé is voor iedereen even wennen. Maar als je het goed organiseert, gaat het makkelijker dan je denkt. De master lerarenopleiding economie levert je veel op!

 • Tips voor een goede balans

  Wie kan je nu beter vertellen wat studeren in deeltijd betekent dan onze huidige studenten en alumni? Wij hebben de beste tips van onze 'ervaringsdeskundigen' voor je op een rijtje gezet.
 • Wil jij je verder professionaliseren?

  Ervaar zelf hoe de Master Leraar Algemene Economie je verder helpt in je werk. Ontdek hoe de master je verder helpt in je werk.

Een master aan het hbo

Academische of hbo educatieve master, welk traject past bij jou? Het niveau van de hbo-master, ook wel bekend als professionele master, is gelijk aan de universitaire master. In beide gevallen behaal je de titel Master of Education. Maar de weg ernaartoe is anders.

En, lijkt het je wat?

Past de 1e graads lerarenopleiding economie bij jou? Ontdek hoe de Master Leraar Algemene Economie je verder helpt in je werk.

Direct contact

Vragen over de opleiding? Stel je vraag aan het HAN VoorlichtingsCentrum. We helpen je graag verder.

Openingstijden

Werkdagen: 09:00 tot 16:30 uur
Schoolvakanties: 09:00 tot 14:00 uur

Liever bellen of appen?

Bellen: 024 - 353 0500
WhatsApp: 024 - 353 0500

De inhoud van de Master Leraar Algemene Economie

Hoe gaat je studie er uit zien?