Dit is je studie

In de Master Leraar Algemene Economie haal jij je 1e-graads bevoegdheid. Je brengt jouw economiekennis op het niveau dat nodig is om les te geven aan de bovenbouw, je ontwikkelt je onderzoeksvaardigheden en vergroot je didactische kwaliteiten. Dat doe je in de les, maar vooral op je eigen werkplek.


Een master met je onderwijspraktijk als rode draad De opbouw van je studie

Je hebt 1 dag per week les op woensdag. De opleiding bestaat uit verschillende modules waarvan je er veel ook als losse module kunt volgen. In overleg met de coördinator kun je je eigen volgorde bepalen. Meer weten over flexibel leren? Neem dan even contact op met de coördinator Henk Delger via Henk.Delger@han.nl. De totale studiebelasting is 90 EC. 

Studeren in coronatijd

Studeren in coronatijd werkt net even anders dan normaal. Je volgt bijvoorbeeld vaker online colleges vanuit huis of vanuit je werk, omdat er maar een beperkt aantal studenten op de HAN mag zijn. Daardoor is het contact met je studiegenoten, je docenten en tutor ook anders. We doen er alles aan om je regelmatig ‘in het echt’ te zien, en we helpen je graag op weg.

Tijdens je studie kun je dit van ons verwachten:

Verhouding online/offline 
Voor de opleiding Master Leraar Algemene Economie streven we zo veel mogelijk voor alle studenten van het eerste jaar fysieke onderwijsbijeenkomsten na. Het kan echter zijn dat sommige colleges toch op afstand plaats zullen gaan vinden. Je wordt tijdig door de opleiding geïnformeerd over de vorm van de colleges.

Introductiebijeenkomst 

Voor de introductiebijeenkomst op 26 augustus a.s. ontvang je via het secretariaat van de educatieve masteropleidingen apart nog een uitnodiging.

Lees meer over de start van jouw studiejaar op han.nl/flitsendestart

Programma Master Leraar Algemene Economie

Keimpe Bloem, docent economie aan Het Rhedens in Rozendaal Ervaringen van studenten en werkgevers

“Deze opleiding heeft me inhoudelijk en didactisch verrijkt en de betrokkenheid van mijn leerlingen vergroot. Wat blijkt? Het werkt als je de leerlingen zelf laat bepalen hoe ze zich de stof eigen maken.” 

Clemy Oomens, locatiedirecteur het Rhedens in Rozendaal Ervaringen van studenten en werkgevers

“Masters kijken meer vanuit een helicopterview naar wat de school nodig heeft. Dat zie je terug bij Keimpe. Hij neemt nu vaak het initiatief en komt met ideeën die verder gaan.”

Kom goed beslagen ten ijs

Alles wat je wilt en moet weten over de HAN duale Master Leraar Algemene Economie