Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Adviesgesprek, brochure, helpdesk
 • Vraag een adviesgesprek aan
  Stel al je vragen aan een specialist
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Avond
Proefcollege, meelopen
 • Meeloopdagen
  Plan nu een afspraak in

Dit is je studie: sportkunde deeltijd

Sportkunde deeltijd is heel breed. Wil je meer leren over sportmanagement en gezondheidsbeleid? Of over coachvaardigheden in de sportzaal en bij begeleiding van cliënten naar een gezonde leefstijl? Denk ook aan sportevenementen of beweegprogramma's ontwikkelen voor bijzondere doelgroepen. Je vergroot je carrièremogelijkheden!

28684 studenten overleggen aan ronde tafel

4 jaar studerenDe opbouw van Sportkunde deeltijd

Van propedeuse tot diploma ben je in principe 4 jaar bezig. Theorie en practicum wisselen elkaar af én je werkt vanaf de eerste dag 8 uur per week in de praktijk. Je maakt kennis met allerlei organisaties: van zorg- en welzijnsinstellingen tot en met marketingorganisaties en adviesbureaus.

In totaal moet je 8 modules van een half jaar afronden. Als je al bepaalde kennis en kunde in huis hebt, kun je vrijstellingen krijgen. Even een studiepauze inlassen? Ook dat kan. Meer weten over vrijstellingen? In een adviesgesprek vertellen wij je er graag meer over.

Studenten in klaslokaal docent armbeweging

Bepaal zelf de volgorde van je studieFlexibele modules bij hbo Sportkunde deeltijd

Deeltijd Sportkunde bestaat uit 7 modules plus een minor. De eerste 2 modules staan vast: dit zijn de modules van je propedeuse. Heb je een vooropleiding op hbo- of wo-niveau? Of heb je relevante werkervaring? Dan kun je misschien vrijstelling krijgen, voor (delen van) modules of je minor. Samen met je studiecoach  bekijk je wat voor jou de beste studieroute is.

studenten overleggen in klaslokaal

Ontdek de modules van deeltijd Sportkunde Studieprogramma Sportkunde deeltijd

 • Sport & Society

  Gedragsverandering is je specialiteit. Jij bedenkt manieren om mensen te laten bewegen en werkt samen met andere professionals.

  studenten en docent in klaslokaal
 • Sport & Health

  Je bent expert op het gebied van leefstijl. Jij coacht mensen 1-op-1 om gezonder te gaan leven, of je bent actief binnen organisaties.

  Docent uitleggen aan klas
 • Sport & Business

  Het 'commerciële' profiel van Sportkunde. Je werkt bijvoorbeeld als sportmarketeer of je bent meer organisatorisch bezig.

  Studente in ringen buiten

De nodige ervaring in huis?

Dan kun je wellicht vrijstellingen krijgen. Als je veel ervaring hebt en de juiste vooropleiding, kun je je opleiding daarmee misschien inkorten. Kijk bij Praktische Informatie voor meer informatie. Wil je daarna nog meer weten? Maak dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

klimmen op klimwand

#AskaStudent: studenten vertellen

Hoe combineer je je opleiding met je werk? En welke vakken krijg je? Studenten sportkunde deeltijd vertellen je erover in deze video's!

Aan het werk: hoe is de praktijk?

Alumni van sportkunde deeltijd vertellen hoe het is om aan het werk te zijn als sportkundige. Eventmanager Anouk en buurtsportcoach Geke stellen zich voor!

Zin om te beginnen?Nu aan de slag!

Alles wat je wil weten over toelating, aanmelden, werkkringeisen en locatie vind je op de volgende pagina.

Hardloopwedstrijd