Meld je aan
De opleiding start 1 keer per jaar
Meer informatie...
Brochure, helpdesk
 • ASK HAN
  We helpen je graag persoonlijk verder
 • Brochure aanvragen
  En bekijk thuis rustig het aanbod
Open Dagen
Meelopen, Proefstuderen etc.
 • 11nov
  12nov
  Open Dag
  Nijmegen - 10:00 - 15:00

Starten met Mondzorgkunde

Lees hier de belangrijkste informatie voor een goede start van je opleiding Mondzorgkunde.

387949 starten met je hbo-opleiding studie flitsende start

Kliniek benodigdheden

In het skills onderwijs (fantoomonderwijs) maak je gebruik van je eigen "wangen en kaken". Dit is een kooppakket en moet door de student zelf worden aangeschaft. De kosten voor het ‘’Kooppakket MZK 2022-2023’’ bedragen 246 euro. Het pakket is te koop via de volgende link: https://webshop.han.nl/products/tandheelkundige-materialen/1832 onder het kopje "studiematerialen" en dan "tandheelkundige materialen".

Dit kooppakket wordt op maandag 28 augustus tussen 13:30-17:30 uur uitgegeven op de Onderwijs Praktijkzaal (OWP) 2e verdieping tijdens de eerste kliniekles.

Uitgifte vindt uitsluitend plaats na bewijs van betaling; voor ontvangst en akkoord wordt getekend. Betaling is mogelijk vanaf 10 juli 2023. Zodra het kooppakket betaald is ontvang je per e-mail een betaalbevestiging. De betaling dient uiterlijk 25 augustus 2023 binnen te zijn. Mocht de betaling niet op genoemde datum binnen zijn, wordt het pakket niet uitgegeven. Dit kan vertraging van jouw studie tot gevolg hebben. Teruggave van de kosten van het kooppakket is niet mogelijk, ook niet bij het voortijdig beëindigen van jouw studie.

Wat moet je nog meer zelf aanschaffen voor de Onderwijswijspraktijk;
• Witte schoenen; deze moeten afneembaar en dicht zijn en met witte zolen.
• Bril (veiligheid)

De opleiding zorgt voor verplichte kliniekkleding, kleedruimtes en lockers.

Hepatitis B vaccinatie

Voordat je start met patiëntbehandelingen in het propedeusejaar moet je gevaccineerd zijn tegen hepatitis B. Deze vaccinatie wordt georganiseerd door de opleiding en verzorgd door het Radboudumc. Voor jou als student zijn hier geen kosten aan verbonden. Indien je al volledig bent gevaccineerd tegen hepatitis B (levenslange bescherming), moet je voordat je start met patiëntbehandelingen een kopie bewijs (titerbepaling) inleveren bij het AMD (Arbo- en milieudienst). Hier ontvang je tijdens de start van het studiejaar nadere informatie over.

Boekenlijst

We raden je aan om de boeken op tijd te bestellen, gezien de boekhandel geen tijdige levering kan garanderen als je pas na de zomervakantie de boeken bestelt. De boeken kun je bestellen via: Leermiddelenlijst | Studiewinkel.nl.

Start studiejaar

Het studiejaar start op maandag 28 augustus 2023. Vanaf 09:30 uur is de inloop bij het Dappenglaasje (te vinden in het Radboud Tandheelkunde gebouw, Philips van Leydenlaan 25, op verdieping -1). Het inleidend college start om 10:00 uur.

Het is belangrijk dat je vóór maandag 28 augustus gebruik kunt maken van je HAN-account. Met dit HAN- account heb je toegang tot onder andere #OnderwijsOnline. Zorg ervoor dat je in je HAN-account een pasfoto upload, anders krijg je je HAN-pas niet toegestuurd.

Als je eenmaal een HAN-account hebt aangemaakt én je bent ingeschreven, kun je ook naar ‘Insite’; het intranet voor studenten en medewerkers van de HAN: Insite Startpagina (han.nl). 

Het rooster staat vanaf donderdag 17 augustus 2023 online voor periode 1. Het rooster kan je vinden via https://www1.han.nl/insite/studenten/roosters-lestijden-jaarplanning. Om het rooster in te kunnen zien, heb je een HAN-account nodig.

Naast #OnderwijsOnline zal er ook gebruik gemaakt worden van MS-Teams. Via Insite Startpagina (han.nl) kan je inloggen met je HAN-account en gebruik maken van Officie 365. Binnen Office 365 vind je ook de link en werkwijze hoe je kan werken met MS-Teams. Zorg dat je hier al een keer naar gekeken hebt, wanneer je in het bezit bent van je HAN-account.

Studentenpasjes
 
Let op! De HANcard moet je in ieder geval 28 augustus tijdens de eerste lesdag meenemen.Op maandag 28 augustus heb je de eerste lesdag bij de opleiding Mondzorgkunde. Om toegang te krijgen tot het Tandheelkunde-gebouw en de bijbehorende faciliteiten heb je een Radboudumc-pas nodig.

Op 14 en 15 augustus ontvang je de officiële uitnodiging vanuit het medewerkersplein Radboudumc met daarin de precieze datum, tijdstip en bijbehorende informatie voor het ophalen van de pas.
Noteer wel alvast de volgende data en tijden in je agenda zodat je alvast rekening kan houden dat je één van de dagen de pas dient op de te halen: maandag 21 augustus t/m vrijdag 25 augustus tussen 13:30 u tot 15:00 u.

Het medewerkersplein vind je op het volgende adres: Geert Grooteplein Zuid 10, gebouw M480, verdiepping 00, route 674. Hier zullen ze de stappen met je doorlopen en ook de kliniekkledingmaten voor je instellen.

Eerste lesdag

Neem voor de eerste lesdag op maandag 28 augustus onderstaande spullen mee, voor een goede start:
- HANcard
- Radboudumc-pas
- Eventueel een laptop
- Agenda
- Schrift
- Schrijfmateriaal
- Witte schoenen
- Bril (veiligheid)